Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί από την Πάτρα, τον Πύργο και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και του επέδωσε ψηφίσματα διαμαρτυρίας ύστερα από τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφορικά με τον τρόπο απελευθέρωσης του κλάδου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, διαβιβάζοντας παράλληλα τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «όπως σας είναι γνωστό, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ύστερα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προχώρησε στην κατάρτιση Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος το οποίο με σαφήνεια και στη βάση στοιχειώδους.....

συναίνεσης των ενδιαφερομένων, ρύθμιζε τους όρους και τις προϋποθέσεις της απελευθέρωσης του κλάδου των ταξί λαμβάνοντας υπόψη και τις προβλέψεις σχετικής οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, το Προεδρικό Διάταγμα -και η υπογραφή του- τελεί ακόμη σε εκκρεμότητα. Με αποτέλεσμα όλη η καλή προετοιμασία που προηγήθηκε, από κυβερνητικής πλευράς, στην πράξη να μην έχει ακόμη αντίκρισμα».

«Οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως άλλωστε επισημαίνεται και στα ψηφίσματα που σας διαβιβάζω», συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας, «θεωρούν ότι με τις νέες ανακοινώσεις, που αναιρούν τα συμφωνηθέντα, θα επέλθει πλήρης ανατροπή, εκφράζουν δε τον φόβο ότι θα ανοίξει ο δρόμος σε ολιγοπωλιακού χαρακτήρα εταιρείες οι οποίες θα ελέγξουν στο μέλλον πλήρως την αγορά, απαξιώνοντας τον κλάδο, τα εργασιακά δικαιώματα κ.α.».

Και η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Κύριε Υπουργέ, είναι, νομίζω, κοινή παραδοχή ότι ο κλάδος των ταξί αντιμετωπίζει σήμερα σωρεία προβλημάτων, με πλέον προφανή την μείωση της επιβατικής κίνησης, την αύξηση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης των οχημάτων, τον ήδη μεγάλο αριθμό αδειών που περιορίζει το μεταφορικό έργο κ.α. Κατά συνέπεια, ο χαρακτήρας των ταξί ως μικρομεσαίες και ατομικές επιχειρήσεις, θα πρέπει να τύχει της υποστήριξης και προσοχής της Πολιτείας, σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία εξακοντίζεται και η κρίση επηρεάζει κάθε μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό σας διαβιβάζω τα σχετικά ψηφίσματα με την βεβαιότητα ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.