Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το "Δεν Πληρώνω" συνεχίζει με άνοιγμα των διοδίων του Ρίου

Πολλά θέματα και προτάσεις για κινητοποιήσεις, συζήτησαν τα μέλη της Επιτροπής κατοίκων πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια, στη συνέλευση του τοπικού "Δεν Πληρώνω", που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.
Η συνέλευση συζήτηση αρχικά την τυπική επικύρωση της διετούς παράτασης στην ολοκλήρωση των έργων στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών - Πύργου, στην οποία προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο Υποδομών και η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός.
Με την κίνηση αυτή το Δημόσιο παραδέχεται την ευθύνη του στην καθυστέρηση των εργασιών και επομένως δεν θα κινηθεί εναντίον του παραχωρησιούχου για το «ξεχείλωμα» του χρονοδιαγράμματος, ενώ η κοινοπραξία δεν πρόκειται να προχωρήσει στις τελικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, οι οποίες συνδέονται με την πρόοδο του έργου.
Η κίνηση αυτή δεν προκάλεσε έκπληξη στα μέλη του "Δεν Πληρώνω" (η προθεσμία έληγε στις 4 Απριλίου). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε μείωση των τιμών των διοδίων ή το σταμάτημα των σχεδιαζόμενων αυξήσεων, μπορεί με ασφάλεια να αποδοθεί στην δράση του κινήματος "Δεν Πληρώνω". Ενός κινήματος, που ξεκίνησε σιγά σιγά και σταδιακά, εξαπλώθηκε πανελλαδικά, προσέλαβε μεγάλη.....
 μαζικότητα, οργάνωση και μαχητικότητα, όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του. Τα ίδια τα μέλη του "Δεν Πληρώνω", αναγνωρίζουν ότι το κίνημα αποτελεί πλέον έναν κρίσιμο και δυναμικό παράγοντα στο θέμα των διοδίων, δεν μιλούν όμως για νίκη του κινήματος, καθώς ο διακηρυγμένος στόχος του είναι η κατάργηση των διοδίων.
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά προσαγωγών οδηγών που δεν είχαν να πληρώσουν διόδια, καθώς και τα συνεχή πρόστιμα που επιβάλλει η τροχαία, η συνέλευση του "Δεν Πληρώνω", εκτίμησε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της κυβέρνησης, να τρομοκρατήσει, υποβάλλοντας σε άσκοπη ταλαιπωρία, τους οδηγούς που δεν καταβάλλουν διόδια. Τη θυμηδία εξάλλου των μελών του "Δεν Πληρώνω", προκάλεσε μια ενημέρωση από τις επιτροπές του κινήματος στην Αθήνα, σύμφωνα με την  οποία, μια γυναίκα από τα βόρεια προάστια της Αθήνας, προσήχθη καθώς ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου της, έμοιαζε με κάποια από τις πινακίδες των μελών του δεν Πληρώνω", που πραγματοποίησαν κινητοποίηση την Κυριακή, στην Τροχαία Κιάτου, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερη.
Στο κομμάτι των κινητοποιήσεων, τα μέλη του τοπικού "Δεν Πληρώνω", αποφάσισαν να ανοίξουν την Κυριακή, τα διόδια του Ρίου, χωρίς να έχουν ανακοινώσει ακόμα την ώρα. Επιπλέον, τον Μάιο, ενόψει της δίκης των 25 οδηγών εναντίον των οποίων η Ολυμπία Οδός έχει καταθέσει αγωγές επειδή δεν πλήρωναν διόδια, το τοπικό "Δεν Πληρώνω" αποφάσισε να πραγματοποιήσει εξορμήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης και ενημέρωσης των πολιτών της Πάτρας για το εν λόγω θέμα. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.