Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΕΠΕΚ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ‏

Το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕΠΕΠ) Λεχαινών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Παρ’ ότι το Κέντρο δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας), ο κ. Γεωργιόπουλος επισκέφτηκε το ΚΕΠΕΠ ώστε να έχει ίδια αντίληψη των συνθηκών που επικρατούν εκεί, ιδίως μετά και τις τελευταίες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Γεωργιόπουλος είχε συνεργασία με την Διοικήτρια του Κέντρου ενώ περιηγήθηκε και στους χώρους φιλοξενίας των παιδιών. «Οι συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διοικήτριας και του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν προσβάλλουν απλώς τον πολιτισμό μας αλλά αποκαλύπτουν τις σκοτεινές του πλευρές», δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Γεωργιόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαπίστωσε, επίσης, την υποστελέχωση του Κέντρου σε εξειδικευμένο προσωπικό. Όσες προσλήψεις έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό αφορούν κυρίως βοηθητικές ειδικότητες και όχι άρτια κατηρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό που θα μπορεί να σταθεί υποστηρικτικά στο πλευρό των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί.

«Η στελέχωση του Κέντρου δεν υπαγορεύετο πάντα από τις πραγματικές του ανάγκες αλλά συχνά υπάκουε στη ‘λογική’ των εξυπηρετήσεων», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιόπουλος, μετά την σημερινή του επίσκεψη, θα ενημερώσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας τόσο σε ό,τι αφορά στην ανάγκη στελέχωσης με επιστημονικό προσωπικό όσο και σε άλλες ελλείψεις στη λειτουργία του Κέντρου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας στο Κέντρο και προς την κατεύθυνση αυτή θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια πιέσεων προς το Υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.