Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

“Βάζει λουκέτο” το τμήμα Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, στην Πάτρα, το μείζον θέμα που ανέκυψε, με την παύση των εργασιών στην Ολυμπία Οδό.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό στο Σώμα, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που διενήργησε, επικεφαλής κλιμακίου, ο αντιπεριφερειάρχης και τ. νομάρχης Ηλείας, Χαρ. Καφύρας, σε εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στην Αμαλιάδα, ο εργοταξιάρχης τούς ενημέρωσε ότι εντός των ημερών και συγκεκριμένα την άλλη Παρασκευή, 8 Απριλίου, τα μαζεύουν και φεύγουν.
Πέραν του ότι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο απασχολούνται 170 εργαζόμενοι, που βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά, επανέρχονται πλέον με έντονο τρόπο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα όσα πρόσφατα είχε αναρτήσει το attacktv, σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη συνέχιση του τμήματος Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού και με τις σκέψεις που υπάρχουν σε κυβερνητικά........
 κλιμάκια, αλλά και στα μυαλά της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας, να θυσιαστεί το συγκεκριμένο κομμάτι του έργου, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τμήματος Πάτρα-Κόρινθος.
Όπως ήταν φυσικό, η αρνητικότατη αυτή εξέλιξη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ηλεία, όπου πραγματοποιήθηκε ήδη έκτακτη σύσκεψη, στην οποία ελήφθη απόφαση να επιδιωχθεί άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και να οργανωθεί σειρά κινητοποιήσεων, την Παρασκευή, 1η Απριλίου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και των δήμων της Ηλείας, καθώς και τον αποκλεισμό της νέας Ε.Ο. Πατρών-Πύργου-Καλαμάτας. Επίσης, αποφασίστηκε να αποσταλούν ενημερωτικές επιστολές σε όλους τους φορείς και να πραγματοποιηθεί σύντομα νέα σύσκεψη, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρίστανται τόσο ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος.
Θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Δ. Ρέππα
Όπως αποφάσισε τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ζητήσει άμεσα για το θέμα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα προκειμένου να τους δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, αλλά και να μην αλλάξει ο φυσικός και τεχνικός χαρακτήρας του έργου.
Μάλιστα σημείωσαν πως επιμένουν στο ψήφισμα που είχαν εκδόσει όταν συζητήθηκε το θέμα της Ολυμπίας Οδού στη συνεδρίαση που έγινε πριν μερικές ημέρες στον Πύργο, ενώ κατά πλειοψηφία αποφάσισαν πως στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι φορείς της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.