Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

"Καθ' οδόν" η προκήρυξη για 4.000 Πυροσβέστες

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσλήψεις για επικουρικούς πυροσβέστες
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη πρόκειται να δημοσιευθεί το Μάιο, και οι θέσεις θα καλυφθούν από συμβασιούχους δασοπυροσβέστες, από εθελοντές πυροσβέστες, και από νέους πολίτες.
Άλλωστε, με το νέο νομοσχέδιο (3938/2011) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» συνιστάται νέο Σώμα, το Σώμα Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", "οι θέσεις θα καλυφθούν κατά περίπου 3.440 από συμβασιούχους πυροσβέστες και κατά 600 από εθελοντές πυροσβέστες και νέους πολίτες ως 29 ετών. Από τη ρύθμιση αυτή μένουν εκτός περίπου 2.000 συμβασιούχοι πυροσβέστες από 5.380 που είναι.....".
 συνολικά, λόγω της μη κατοχής απολυτηρίου Λυκείου ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο πρόσληψης. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι επικουρικές, ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να εγκριθούν περίπου 5.300 προσλήψεις συμβασιούχων για πέντε μήνες προκειμένου να καλύψουν τις φετινές ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου. Όσοι προσληφθούν με αυτή την προκήρυξη, θα πιάσουν δουλειά το 2012
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, "οι προσλήψεις θα γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ η σχετική διαδικασία θα διενεργείται υπό τον έλεγχο και την ευθύνη της Ανεξάρτητης Επιτροπής, στην οποία θα μετέχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ. Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα έχουν σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, με δυνατότηα ανανέωσης ή και ένταξης στο μόνιμο προσωπικό. Μεταξύ των βασικών προσόντων θα είναι για ορισμένες κατηγορίες και η κατοχή αδειών οδήγησης. Επιπλέον μόρια προβλέπονται, εξάλλου, για όσους διαθέτουν γνώση ξένης γλώσσας, είναι πτυχιούχοι προγραμματιστές ή μηχανικοί Η/Υ Δημοσίων Σχολών επιπέδου σχολής ΙΕΚ και άνω, καθώς και εφόσον υπηρέτησαν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις Ειδικές Δυνάμεις με ειδικότητα αλεξιπτωτιστή ή υποβρύχιου καταστροφέα. Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και τις προϋποθέσεις θα κληθούν από το Πυροσβεστικό Σώμα να υποβάλουν τα δικαιολογητικά διορισμού, ώστε να προχωρήσει η κατάταξή τους ως πυροσβέστες πενταετούς θητείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.