Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πελοπόννησος: Πρώτη στην εργασιακή φτώχεια

Την πρώτη θέση στην εργασιακή φτώχεια στις 15 χώρες της ευρωζώνης παρουσιάζει η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε το εργατικό κέντρο Αθήνας.Υψηλότερο ποσοστό φτώχειας καταγράφεται Θεσσαλία και Πελοπόννησο (άνω του 25%).Ο κίνδυνος φτώχειας, είναι μεγαλύτερος στους αυτοαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα (42,5%) και τους ανέργους (40,5%).Παράλληλα, σύμφωνα με το χάρτη των φορολογουμένων που δόθηκε στη δημοσιότητα, μισθωτοί και συνταξιούχοι ήταν και το 2009 αυτοί που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών βαρών, με ποσοστό 52% στα έσοδα, από 48% τον προηγούμενο χρόνο...
Για τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2008 και που δήλωσαν πέρυσι, πλήρωσαν 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ.Περίπου 5,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο, ενώ το 1/3 των φορολογουμένων δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ φόρο.
Πηγή: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.