Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ 2011

Σάββατο 2 Απριλίου

7:00 μ.μ. Εγκαίνια Έκθεσης «Άρτος, Οίνος, Έλαιον
Από την αρχαιότητα στο σήμερα»
Διάρκεια Έκθεσης: 2 Απριλίου έως 28 Μαΐου 2011
Με την έκθεση αυτή η «Διέξοδος» επιχειρεί, με μια
φρέσκια εικαστική ματιά, τη διερεύνηση της ιστορίας
αλλά και των επιδράσεων της «μεσογειακής τριάδας»
στην κοινωνία και τον πολιτισμό.
Ημέρες λειτουργίας: Κάθε μέρα (πλην Δευτέρας και Τρίτης)
10:30 π.μ. - 1:00 μ.μ. & 7:00 μ.μ. - 9:30 μ.μ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Οργάνωση: Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος»
Μουσείο - Πινακοθήκη

Κυριακή 3 Απριλίου

7:30 μ.μ. Εγκαίνια Έκθεσης Χαρακτικής του Μιχάλη Κότσαρη
Διάρκεια Έκθεσης: 3 έως 17 Απριλίου 2011
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

8:00 μ.μ. Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου
παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Βασίλη Ρώτα:
«Να ζει το Μεσολόγγι» υπό την καθοδήγηση
της Καθηγήτριας κ. Ελένης Κατσούλη.
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Δευτέρα 4 Απριλίου

8.00 μ.μ. Εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας
«ΦΩΤΟγραφίζοντας ΛΕΜΕ για το Μεσολόγγι»
Διάρκεια Έκθεσης: 4 έως 30 Απριλίου 2011
Ημέρες λειτουργίας: Κάθε μέρα
11:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. & 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
Οργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου
................... 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. κ. Ιεροθέο δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε τον κ. Αποστολόπουλο για το εγχείρημα ανακαίνισης της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Βομβοκούς, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, και του εξέθεσε το σχέδιο λειτουργίας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων δυναμικότητας 60 κλινών στην περιοχή Παλαιοπαναγιάς. Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξήρε τις φιλανθρωπικές δράσεις της Μητρόπολης Ναυπάκτου και υπογράμμισε ότι το αποκεντρωμένο Κράτος στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες της Εκκλησίας που σκοπεύουν στην διαφύλαξη της εθνικής κληρονομιάς και τη μέριμνα για τους αναξιοπαθούντες.

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ​: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ​ΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚ​ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την παράταση της περιόδου χάριτος, για δυο ακόμη χρόνια, όσων επιχειρήσεων της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έχουν πάρει δάνεια για κεφάλαιο κίνησης και άλλες πιστωτικές διευκολύνσεις, εξαιτίας του σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008, ζήτησε σήμερα με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρεται στην «ανύπαρκτη ρευστότητα του επιχειρηματικού κλάδου» και στην ανάγκη στήριξης των επιχειρηματιών και επαγγελματιών στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Να σημειωθεί ότι η περίοδος χάριτος στην καταβολή των δόσεων, που είχε δοθεί μετά τον σεισμό, εξέπνευσε...........

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΜΠΕΚΙΡΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΗ

ΠΑΤΡΑ 30-03-11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Μιχάλη Μπεκίρη με εκπροσώπους  συλλόγων  σχετικά με την Υπογειοποίηση των δικτύων υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Τις απόψεις του σχετικά με το ζήτημα της Υπογειοποίησης των δικτύων υπερύψηλής τάσης της ΔΕΗ  και γενικότερα της διαχείρισης του τόσο σημαντικού αυτού ζητήματος για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής της πόλεως των Πατρών είχε την ευκαιρία να  επαναλάβει ο Βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του εκπολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου ,Αγ. Κων/νου και της Επιτροπής Πολιτών Πάτρας.
Στην συνάντηση τέθηκε  από τους κατοίκους το πρόβλημα των πυλώνων υπερυψηλής τάσης και τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν υλοποιούνταν αυτό το έργο στην περιοχή. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση ,η οικολογική ισορροπία  της περιοχής ,και υπεράνω όλων  η υγεία των κατοίκων  των οικισμών του Χαράδρου, Μπάλα, του  Αισθητικού Δάσους Χαράδρου - Σελέμνου καθώς και των μοναχών των   μοναστηριών  Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Νικολάου Μπάλα  θα κλονίζονταν ανεπανόρθωτα .  
 Ο Μιχάλης Μπεκίρης αφού άκουσε τους κατοίκους  επεσήμανε την συμπαράσταση του στους αγώνες  τους όπως άλλωστε έχει κάνει μέχρι σήμερα, στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα που αφορά  την ποιότητα ζωής και την υγεία των Πολιτών της ευρύτερης περιοχής . Δεσμεύτηκε δε ότι θα ζητήσει να  εξετασθούν εναλλακτικοί και ταυτόχρονα φιλοπεριβαλλοντικοί τρόποι υλοποίησης του έργου. Τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για να τυγχάνει εκμετάλλευσης πολιτικών ή άλλων συμφερόντων ενώ το χειρότερο είναι να επιχειρείται η μεταβίβαση ευθυνών, η πρόταξη ιδίων συμφερόντων έναντι της κοινής ωφέλειας.

Στο δρόμο σήμερα καθηγητές, φοιτητές και μαθητές στη Πάτρα

Δύο εκπαιδευτικά συλλαλητήρια και μία διαμαρτυρία δασκάλων και καθηγητών έξω από το υπό συγχώνευση 12ο Δημοτικό σχολείο χρωμάτισαν τη σημερινή πανελλαδική απεργία ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στην Πάτρα.
Στις 10:30 το πρωί, δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Παπανδρέου από όπου και μετέβησαν στο παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο που τελεί υπό συγχώνευση, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση που, όπως τονίζουν, «διαλύει το δημόσιο σχολείο».
Τη σκυτάλη πήραν στις 12:00 το μεσημέρι μαθητές, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Στη συγκέντρωση, που καλούσαν η Γραμματεία Πάτρας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, τον τόνο έδωσαν τα μαθητικά μπλοκ με τη ζωντάνια και τα συνθήματά τους ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Τέλος, την ίδια ώρα, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συγκέντρωση από φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον λεγόμενο «Καλλικράτη»» της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπονται συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και ΑΤΕΙ, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες αγωνιστικές αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις τους.

ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βάρος στον τομέα των έργων και των παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα αλλά και σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής δίνει ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ψηφίστηκε σήμερα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό που υπερβαίνει το 50% των προβλεπομένων δαπανών της Περιφέρειας για το έτος 2011 κατανέμεται στον τομέα των έργων και των λοιπών επενδύσεων με σκοπό την αναθέρμανση της ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα και την βελτίωση των οικονομικών δεικτών της περιοχής.  

«Είναι ένας μεταβατικός προϋπολογισμός καθώς επίκειται μέσα στον χρόνο η ένταξη και των πόρων του ΕΣΠΑ», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τα δεδομένα. Θέλουμε να τ’ αλλάξουμε και θα τ’ αλλάξουμε με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και με επιμονή. Είναι γνωστό, από την Απογραφή που προηγήθηκε και η οποία παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό..........

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

“Βάζει λουκέτο” το τμήμα Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, στην Πάτρα, το μείζον θέμα που ανέκυψε, με την παύση των εργασιών στην Ολυμπία Οδό.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό στο Σώμα, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που διενήργησε, επικεφαλής κλιμακίου, ο αντιπεριφερειάρχης και τ. νομάρχης Ηλείας, Χαρ. Καφύρας, σε εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στην Αμαλιάδα, ο εργοταξιάρχης τούς ενημέρωσε ότι εντός των ημερών και συγκεκριμένα την άλλη Παρασκευή, 8 Απριλίου, τα μαζεύουν και φεύγουν.
Πέραν του ότι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο απασχολούνται 170 εργαζόμενοι, που βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά, επανέρχονται πλέον με έντονο τρόπο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα όσα πρόσφατα είχε αναρτήσει το attacktv, σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη συνέχιση του τμήματος Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού και με τις σκέψεις που υπάρχουν σε κυβερνητικά........

Επιχειρήσεις της Αστυνομίας και στη Δυτική Ελλάδα

Επιχείρηση – μαμούθ πραγματοποιεί από αργά χθες τη νύχτα η Ελληνική Αστυνομία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα προκειμένου να εντοπιστούν μέλη κυκλωμάτων της νύχτας που κατηγορούνται και για συμμετοχή σε δεκάδες εγκληματικές ενέργειες σε μεγάλες πόλεις όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά και περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έρευνες φέρεται να έχουν γίνει ή να αναμένονται να γίνουν τόσο στον νομό Αιτωλοακαρνανίας όσο και στην Ηλεία, ενώ διαψεύδονται μέχρι στιγμής από την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας οι πηγές που έκαναν λόγο για έρευνες και στην Πάτρα και τις γύρω πόλεις.
Μιλώντας στο attack tv ανώτεροι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως στην Πάτρα οι έρευνες δεν σταματούν ποτέ για τέτοιου είδους κυκλώματα και χαρακτηριστικό είναι πως υπήρχαν και οι συλλήψεις των έξι νεαρών για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιασμών, ληστειών και διαρρήξεων στις αρχές Μαρτίου. Όμως διευκρινίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που γίνονται σε υπόλοιπες......

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ!!!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!!!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ!
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ!!!

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ: ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΘΕΛΟΥΝ Ν΄ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: NO PASSARAN

 

Διαχείριση Σκουπιδιών: Μια ευκαιρία που γίνεται φορτίο

Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που όχι μόνο προτείνει λύση, αλλά αναλύει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τι φταίει για το αδιέξοδο που έχουμε οδηγηθεί.
Άρθρο τoυ Βαγγέλη Στογιάννη
Ο επίμονος αγώνας των κατοίκων της Κερατέας πρόσφατα, αλλά και όσοι άλλοι προηγήθηκαν αλλού, άσχετα από οποιαδήποτε άλλη πτυχή τους προσέφεραν μια τεράστια υπηρεσία: ανέδειξαν το τεράστιο πρόβλημα της κυρίαρχης αντίληψης για τις πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων. Σήμερα είναι φανερό ότι σύντομα αυτό το πρόβλημα θα αγγίξει με άμεσο και οδυνηρό τρόπο τους κατοίκους όλης της χώρας. Το ζήτημα αυτό, με τη διαχρονική ευθύνη των κομμάτων εξουσίας αλλά και την ανοχή, την αδιαφορία και την συνενοχή των ΟΤΑ, τείνει να καθιερωθεί σαν το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών, με ολέθριες συνέπειες στην ποιότητα ζωής, την δημόσια υγεία και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Ποια είναι η ουσία του θέματος

Αντίθετα με την εικόνα που καλλιεργούν τα ΜΜΕ παρουσιάζοντας τεχνικά αδιέξοδα προκειμένου να αποδεχτεί η κοινωνία ως δήθεν αναπόφευκτες καταστροφικές γι’ αυτήν επιλογές, προς όφελος των συμφερόντων των μεγάλων κατασκευαστικών και επιχειρηματικών ομίλων, το θέμα δεν έγκειται στο ΠΟΥ θα πάνε τα σκουπίδια, αλλά κυρίως στο ΠΩΣ θα γίνεται η διαχείρισή τους.

Το δεδομένο από το οποίο οφείλουμε να ξεκινήσουμε είναι ότι η σύνθεση των απορριμμάτων είναι γνωστή (40 – 60% ανακυκλώσιμα, 40-60% ζυμώσιμα, έως 10% υπολείμματα και αδρανή). Το βασικό ζήτημα το οποίο προκύπτει είναι η ανακύκλωση και αξιοποίηση όλων αυτών.

Η βασική πρόταση

Α) Σε επίπεδο παραγωγής απορριμμάτων απαιτείται διαλογή στην πηγή (νοικοκυριό, χώρος εργασίας κλπ.) κατά κατηγορίες ανακυκλώσιμων υλικών όπως.....................

Τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα στη Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ
Σε δεινή θέση βρίσκονται εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
 Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία  το συνολικό ποσό που οφείλεται στη ΔΕΗ λόγω της αδυναμίας των συνδρομητών από την περιοχή των Πατρών  να πληρώσουν ξεπερνά τα 3 εκ. 500 χιλ. € ενώ το πραγματικό ποσό ξεπερνά τα 4 εκ. €
Σε δηλώσεις του o περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ κ Ν. Μυλωνάς έκανε λόγο  για ένα ακόμα χειρότερο μέλλον παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα το ρεύμα είναι από τα φτηνότερα σε όλη την Ευρώπη.
Παράλληλα η ΔΕΗ εκτιμά πως ένας στους τρείς οφειλέτες της στην περιοχή δεν θα καταφέρει ποτέ να εξοφλήσει τα ποσά που σήμερα αδυνατεί λόγω οικονομικής κρίσης να πληρώσει.
Με πληροφορίες απο attacktv.gr

ΑΓΡΙΝΙΟ
Στο Αγρίνιο από τα στοιχεία που έχουμε πάνω από 1500 συνδρομητές αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους (βρίσκονται σε διαρκεί παράταση) ενώ εκτιμούμε ότι περισσότερες των 100 οικογενειών στη περιοχή και στη πόλη δεν έχουν οικιακό ρεύμα γιατί η ΔΕΗ το έχει κόψη αφού αδυνατούσαν να το πληρώσουν και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του διευθυντή του καταστήματος Αγρινίου και την κατανόησή του στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά δεν αρκεί, όπως φαίνεται το Ρωμαίικο φιλότιμο η πραγματικότητα είναι σκληρή!
Από τη μία η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας άρα και της ΔΕΗ, τα κέρδη του χρηματιστηρίου και από την άλλη το μνημόνιο της τρόικας και της κυβέρνησης εξωθούν τους περισσότερους δημότες μας σε απελπισία. Να ενημερώσουμε εδώ για επιπλεον βάρη που προστίθενται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αφού η δημοτική αρχή Αγρινίου προχθές αύξηση τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους πρώην δήμους που συνενώθηκαν με το Αγρίνιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 Ø  Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Πύλου

Την  προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της Πύλου προσυπέγραψε  ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, του οποίου φορέας λειτουργίας είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πύλου, είναι 3.601.626 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.).
Περιλαμβάνει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου  μήκους 4.860 μ. στο ανατολικό τμήμα της Πύλου, εσωτερικού δικτύου μικρού μήκους στη Γιάλοβα καθώς και κεντρικού αγωγού  μεταφοράς  των λυμάτων της Γιάλοβας στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης της Πύλου μήκους 7.590μ. Επίσης, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη θα κατασκευαστούν και τρία αντλιοστάσια .
Με την κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο της Πύλου, με το οποίο μελλοντικά προβλέπεται να συνδεθεί και ο αγωγός λυμάτων της.........

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Ο νυν και οι τρεις πρώην Δήμαρχοι Πατρέων ένωσαν τις δυνάμεις τους για το θαλάσσιο μέτωπο

Πρώτη συνεδρίαση για το θέμα της διεκδίκησης-Ζητούν συνάντηση με Παπακωνσατντίνου

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο  της Πάτρας η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά με τους πρώην Δημάρχους κκ. Ανδρέα Φούρα, Ανδρέα Καράβολα και Ευάγγελο Φλωράτο, οι οποίοι απαρτίζουν την επιτροπή που με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου συνεστήθη για να παρακολουθεί τις ενέργειες υλοποίησης του  Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΟΛΠΑ  προκειμένου να αποδοθεί το κεντρικό θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, το ταχύτερο δυνατό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε διεξοδικά  το θέμα και αποφασίστηκε:
Να σταλεί σχέδιο τροποποίησης της σύμβασης  με την οποία είχε  παραχωρηθεί  η κυριότητα των  3.500 μέτρων του παραλιακού μετώπου της πόλης στον ΟΛΠΑ,  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς στο Υπουργείο Οικονομικών ανήκει η κυριότητα του χώρου.
Να ζητηθεί  από τον κ. Παπακωνσταντίνου να συναντηθεί με τους τέσσερις Δημάρχους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υπογραφής  της τροποποιημένης σύμβασης.
Να ενημερωθεί ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος  για τις  παραπάνω ενέργειες και να του  ζητηθεί να συναντηθεί άμεσα με τους τέσσερις Δημάρχους και εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και από την πλευρά του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ο οποίος ήταν παρών στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του ΟΛΠΑ στις 30 Οκτωβρίου 2010, προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευσή του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για ικανοποίηση  του χρόνιου αιτήματος των πολιτών της Πάτρας, την παράδοση του θαλάσσιου μετώπου της.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗΣ - ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩ​Ν ΤΗΣ Ε.Ε

Πάτρα,  28 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Κατσιφάρας είναι μέλος της νέας 12μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών, μετά την ανασύσταση της που αποφασίστηκε στις 14 Μαρτίου.

Στην πρώτη συνεδρίαση της η Ελληνική Αντιπροσωπεία θα αποφασίσει για τους εκπροσώπους της στο προεδρείο και στις 6 Μόνιμες Επιτροπές που αφορούν ισάριθμούς τομείς έργου (εξωτερικές υποθέσεις, πολιτική εδαφικής συνοχής, οικονομική και κοινωνική πολιτική, εκπαίδευση, πολιτισμός και έρευνα, περιβάλλον, ενέργεια και κλιματικές αλλαγές, φυσικοί πόροι κ.α.).

Στην σύνθεση των τακτικών μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών, πέραν του κ. Κατσιφάρα, περιλαμβάνονται επίσης οι Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Γιάννης Σγουρός Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων, Παναγιώτης Ψωμιάδης,  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γρ. Ζαφειρόπουλος Περιφερειακός Αττικής, Δ. Καλογερόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, Γ. Κοτρωνιάς Δήμαρχος Λαμίας και Ν. Παπανδρέου Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας.  .........

Συνάντηση Μιχάλη Μπεκίρη με εκπροσώπους από την Ξερόλακκα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΙΧΑΛΗΣ Β. ΜΠΕΚΙΡΗΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
τ. Υφυπουργός
ΠΑΤΡΑ 28-03-11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τις απόψεις του σχετικά με το πρόβλημα της Ξερόλακκας και γενικότερα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Πάτρας είχε την ευκαιρία να  επαναλάβει ο Βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κατοίκων της Ξερόλακκας. Ο Μιχάλης Μπεκίρης τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας εφόσον πρώτα διασφαλιστεί βιώσιμος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων, κάτι που προς το παρόν δεν έχει σχεδιαστεί από την πλευρά του δήμου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για άμεση προώθηση του εργοστάσιου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην περιοχή.....

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Δήλωση Υφυπουργού Θάνου Μωραϊτη απο το Μεσολόγγι την 25η Μαρτίου

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Ι.Π του Μεσολογγίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης.
Ο Υφυπουργός, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, κατέθεσε στεφάνι στον τύμβο τον Ηρώων και στη συνέχεια, παρακολούθησε την μαθητική – στρατιωτική παρέλαση .
Στο μήνυμα του, ο Θάνος Μωραΐτης, επισήμανε:
«Επέτειος σήμερα της εθνικής μας παλιγγενεσίας και η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά, την δύσκολη θέση των συμπατριωτών μου. Το μήνυμα όμως που θέλω να στείλω σήμερα από εδώ, από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, είναι ότι απέναντι σε αυτήν την δύσκολη στιγμή, υπάρχει μια κυβέρνηση που αγωνίζεται και δίνει μάχες κάθε ώρα, κάθε μέρα, ώστε να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από αυτή την  κατάσταση, να χαράξει μια νέα πορεία και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Πιστεύω ότι είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω μας όλους αυτούς που προβλέπουν καταστροφές, διχασμούς και χρεοκοπίες. Είναι όλοι αυτοί που φταίνε για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Όμως, αυτό που θέλω να πω  και που πιστεύω βαθιά, είναι ότι, όταν αυτός ο λαός, πιστεύει τις μάχες που δίνει, τις κερδίζει.
Κι έχουμε μάχες μπροστά μας που θα τις κερδίσουμε. Όλοι μαζί λοιπόν ενωμένοι, αφήνοντας πίσω μας αυτά που μας δίχασαν και μας πλήγωσαν, θα χαράξουμε μια νέα πορεία για μια Ελλάδα, αξιών, Δικαιοσύνης, μια Ελλάδα που θα μας κάνει περήφανους.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ
Όσοι ζουν απομονωμένοι στην εγκλείστρα της συστημικής τοπικής τους εξουσίας δεν μπορούν να παραδίδουν μαθήματα συμμετοχής σε κανέναν.
Οι πράξεις τους και η στάση τους μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υποδεικνύουν πολύ καλά τα εργαλεία του συστήματος τους: Ελλιπής πληροφόρηση και ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών για όσα τους αφορούν, πραξικοπηματικές λογικές και...
«ο φόβος» που «φυλάει τα έρμα».
Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες (τότε που η Δημοτική αρχή μάζευε τα ταμεία από τους καταργημένους δήμους), δεν είχε κληθεί να στελεχώσει καμία Επιτροπή, αφού η απόφαση και η πρόσκληση στο μέλος της παράταξης μας, που συμμετείχε σ’ αυτή παραδόθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 2011, δεκαπέντε ολόκληρες μέρες δηλαδή μετά την παράδοση – παραλαβή των ταμείων.
Το θράσος και η συκοφαντία μάλιστα της Δημοτικής Αρχής ξεπερνάει τα όρια της ανοχής μας.
Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να κάνει μόνη της την Απογραφή και με την βοήθεια του κυβερνητικού παράγοντα της Αποκεντρωμένης περιφέρειας κ. Αποστολόπουλου το πέτυχε.
Στην απόφαση απόρριψης της ένστασης, την οποία και σας επισυνάπτουμε, και πιο συγκεκριμένα στις παραγράφους 7 και 8β αναφέρει αντίστοιχα  ότι:
1.     Η Δημοτική αρχή με το έγγραφο της με «αρ. πρωτ. 7590/11-2-2011 απέστειλε συμπληρωματικά δικαιολογητικά και πληροφορίες για την προσβαλλόμενη απόφαση και τη λειτουργία της Επιτροπής Απογραφής» (Παράγραφος 7) 
2.     Η απόφαση της συγκρότησης της Επιτροπής «απεστάλη με το ταχυδρομείο χωρίς απόδειξη στα οριζόμενα μέλη της Επιτροπής  Απογραφής, μεταξύ των οποίων και το μέλος της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνο Καλαντζή» (Παράγραφος 8β).
Ζητάμε λοιπόν από τη Δημοτική Αρχή να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του παραπάνω εγγράφου της με αρ. πρωτ. 7590/11-2-2011, έτσι ώστε όλοι να πληροφορηθούμε τις συμπληρωματικές δικαιολογίες της.
Σε ότι αφορά τα άλλα που αναφέρονται στην απάντηση τη Δημοτικής Αρχής, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι μια αυτοδιοικητική δύναμη, που πάντα θα συνδιαλέγεται με την κοινωνία, θα ενημερώνεται από αυτή και θα την ενημερώνει, θα σηκώνει θέματα που αφορούν τις συλλογικές θεσμικές συνιστώσες της, τις Κινήσεις των Πολιτών και τα δίκαια των δημοτών, χωρίς να προσδώσει ποτέ σε κανένα μέλος και καμιά συλλογικότητα αυτής της κοινωνίας την απαξιωτική έννοια «ΚΑΠΟΙΟΙ», όπως από συστημική έπαρση αποκαλεί η Δημοτική Αρχή επώνυμους συνδέσμους, που επώνυμα καταγγέλλουν, επώνυμα ενημερώνουν, αλλά ανώνυμα λοιδορούνται.
Αυτή την τακτική, στη  οποία είναι εθισμένη η Δημοτική Αρχή, εμείς δεν θα την αποδεχθούμε. Θα την καταγγείλουμε και θα καλέσουμε το σύνολο των Δημοτών να την αποδοκιμάσουν.
Όσο για τα περί «κρίσεων και συγκρίσεων», ας μην βιάζεται η μειοψηφία της διαχείρισης της τοπικής εξουσίας, γιατί η διαδρομή είναι δύσκολη και ανηφορική, «το κάρο φορτωμένο κι ο αγωγιάτης αγουροξυπνημένος», όπως λέει κι ο λαός μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙxtypos -ΣΧΟΛΙΟ:
Όπως πληροφορηθήκαμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δελτίο Τύπου της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ που εξέδωσε και αφορούσε τον ισολογισμό έναρξης του Δήμου την οποία και δημοσιεύσαμε αφού μας κοινοποιήθηκε (δείτε εδώ), το Γραφείου Τύπου του Δήμου Αγρινίου την έδωσε επιλεκτικά μέχρι αυτή την ώρα σε δυο site της πόλης (μπορείτε να την δείτε κάνοντας ένα κλίκ εδώ).
Ίσως εμείς οι άλλοι να μην θεωρούμαστε για τον κ. δήμαρχο και τους συνεργάτες του "πρόθυμοι" , αλαζονικές συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον θεσμικό ρόλο ενός δημάρχου των 100 χιλ κατοίκων.

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Αλλαγή ώρας τη Κυριακή

Τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4.00 το πρωί.

Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2011

Αγρίνιο   26/03/2011
ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ 
                            ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ
 Μετά την υπέρμετρη φλυαρία των προεκλογικών εξαγγελιών της σημερινής δημοτικής αρχής, ήρθε η ώρα της κατάθεσης του τεχνικού της προγράμματος. Ήρθε η ώρα με άλλα λόγια του ειλικρινούς ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ της ΦΤΩΧΕΙΑΣ και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, αφού η παράταξη του κ. Μοσχολιού παραδέχθηκε στις 23 Μαρτίου του 2011 ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Νέου Διευρυμένου δήμου Αγρινίου είναι προσανατολισμένο στο «μπάλωμα» των ανοιγμάτων, που οι οφειλές των προηγούμενων ετών επιβάλουν.
Σε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα, που μόνο η πλειοψηφία ψήφισε,
  • το αυτονόητο των συντηρήσεων των δρόμων γίνεται αντικείμενο προβολής από την δημοτική αρχή,
  • το «κλειστό» ΕΣΠΑ μετατρέπεται σε έωλη σανίδα σωτηρίας των νέων μελετών και δράσεων
  • και τα ελάχιστα χρήματα της Σ.Α.Τ.Α. καλούνται να «νοικοκυρέψουν» τα απλωμένα δημοπρατημένα και μισοτελειωμένα παλιά έργα, καθώς και τις απαιτήσεις των τρίτων.
Χωρίς να επιθυμούμε να αμφισβητήσουμε την αλήθεια των εξαγγελιών του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Θάνου Μωραΐτη αλλά και την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από τη πλευρά όλων, για να ευτυχίσουν οι προχθεσινές εξαγγελίες των «μεγάλων έργων πνοής» πρέπει να υποβάλλουμε τα παρακάτω ερωτήματα;

Πλημμύρισε το Λονδίνο από διαδηλωτές κατά των μέτρων λιτότητας...

- 'Ηταν κατά τους διοργανωτές η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών
- Εσπασαν βιτρίνες τραπεζών πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών
- Δείτε φωτο και βίντεο

Στους δρόμους του Λονδίνου κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδηλώνοντας κατά των μέτρων λιτότητας στη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων.
«Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι. Ο Λιν Κακλάσκι σημείωσε ότι «υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και 
χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι».
Και το συνδικάτο TUC ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνάει τις προσδοκίες του, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 μετέχοντες.
Τα συνδικάτα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο μετά από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003.Στο κέντρο του Λονδίνου αναπτύχθηκαν επίσης περίπου 4.500 αστυνομικοί.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΗΝ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΑΝΑΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο των δηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στις 21 Μαρτίου 2011, για την υπογραφή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας του διατάγματος ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο, ο επικεφαλής της ΠΑΝΔΗΜOTΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την Νέα Δημοκρατία κ. Δημήτρης Σταμάτης απάντησε σε πρόσφατες δηλώσεις την κ. Μπακογιάννη κατά την επίσκεψη της στο Δημαρχείο Αγρινίου, με τις οποίες επιχείρησε την απαξίωση του συνόλου των βουλευτών του νομού.
Ο κ. Σταμάτης είπε συγκεκριμένα:
«Δεν χρειάζεται να θριαμβολογούμε. Είναι αυτονόητες οι υποχρεώσεις της πολιτείας
Η ίδρυση του Εφετείου είναι ένα σημαντικό βήμα υλοποίησης προηγούμενων δεσμεύσεων πολλών κυβερνητικών παραγόντων.
Πολλοί επίσης εκείνοι οι οποίοι έχουν συμβάλλει στο ευτυχές αυτό αποτέλεσμα.
Το ζητούμενο βέβαια πρέπει να είναι ένα. Να μην μετατραπεί και το Εφετείο σε τροχοπέδη του Πανεπιστημίου. Εύχομαι δηλαδή η ίδρυση του Εφετείου να μην γίνει η ταφόπλακα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αφού αρκετές φορές στην πολιτική δημιουργούμε κάτι, για να ακυρώσουμε κάτι άλλο. Έχω κάποιους ενδοιασμούς τους οποίους και εκφράζω με δυνατή φωνή, και μακάρι να κάνω λάθος..
Σε αυτό το σημείο όμως μου δίνεται η ευκαιρία να πω και κάτι ακόμα.
Η κ. Μπακογιάννη, που στην τελευταία της επίσκεψη στο Δημαρχείο του Αγρινίου..........

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων για την πλάζ Ναυπάκτου

Με αφορμή το «πρωτόκολλο κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης κατασκευών σε χώρο αιγιαλού», που εξέδωσε η Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της πλαζ Ναυπάκτου με ημερομηνία 23.2.2011 και απευθύνει στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης την οποία και καλεί να εκτελέσει σε διάστημα 30 ημερών, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας έχει να παρατηρήσει τα εξής:
Οι εγκαταστάσεις της πλαζ Ναυπάκτου όπως και του Ξενία ανήκουν στην σημαντική παραγωγή δημοσίων κτιρίων που προέκυψε τη δεκαετία του ΄50 και ΄60 στα πλαίσια της προσπάθειας του Ελληνικού κράτους να ανασυγκροτηθεί και να εντάξει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Για την υλοποίησή τους, στα πλαίσια του νεοσύστατου τότε ΕΟΤ και υπό την διεύθυνση του Χαράλαμπου Σφαέλου αρχικά και του Άρη Κωνσταντινίδη στη συνέχεια, εργάστηκε ομάδα επίλεκτων νέων αρχιτεκτόνων που δημιούργησε κτίρια διεθνώς αναγνωρισμένα για την αξίας τους, ως δείγματα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.
Σήμερα, και ανεξάρτητα από την απαξίωσή τους, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της νεότερης ιστορίας της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της συλλογικής μνήμης.
Για αυτό πιστεύουμε πως ο Δήμος, η αρωγή μας θεωρείται δεδομένη, θα πρέπει να διερευνήσει την δυνατότητα ούτως ώστε οι εγκαταστάσεις της πλαζ να διασωθούν να αναστυλωθούν και επαναχρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Με διαμαρτυρίες για το Εφετείο η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Μεσολόγγι

Απέναντι από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υφυπουργό Θάνο Μωραϊτη, ο Δήμαρχος και οι φορείς του Μεσολογγίου 

Στον απόηχο των διαμαρτυριών κυρίος των δικηγόρων για την ίδρυση του εφετείου στο Αγρίνιο κορυφώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την  25η Μαρτίου με την παρέλαση των μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων ενώπιον του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Θάνου Μωραΐτη.
Οι φορείς του Μεσολογγίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας στάθηκαν απέναντι από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ενώ και νωρίτερα στη δοξολογία και τη κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων κυριολεκκτικά «δεν αντάλλαξαν» ούτε τυπική χειραψία με τον κ. Μωραΐτη. Μάλιστα στο χώρο της παρέλασης είχαν αναρτηθεί πανώ διαμαρτυρίας για το Εφετείο.
Κατά τα’ αλλά στα αξιοσημείωτα της παρέλασης ήταν η εντυπωσιακή επανεμφάνιση της φιλαρμονικής «Δ. Σολωμός» ύστερα από την επαναλειτουργία της καθώς και η πρώτη εμφάνιση της φιλαρμονικής του δήμου υπό της διεύθυνση του Χρήστου Βλαχογιάννη
Με πληροφορίες http://www.thebest.gr/

Η «Πανδημοτική Πρωτοβουλία» Αγρινίου για την απογραφή του Δήμου

«Τον ισολογισμό έναρξης του Νέου Δήμου παρουσίασε την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο η Νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγρινίου και όχι την Απογραφή. Έναν ισολογισμό που απορρέει φυσικά από την Αποτύπωση που πραγματοποίησε η Επιτροπή Απογραφής, για την οποία διατυπώσαμε της ένστασή μας και για τον τρόπο συγκρότηση της αλλά και τη λειτουργία της, αφού ο εκπρόσωπος μας, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, απουσίαζε από τις διαδικασίες της λειτουργίας της.
Ο ισολογισμός αυτός σε καμία περίπτωση δεν είναι προϊόν ολοκληρωμένης και σαφούς αποτύπωσης της περιουσίας του Δήμου, ούτε και των οφειλών του, ιδιαίτερα προς τρίτους, αφού σε αυτόν δεν παρουσιάζονται τα έσοδα και τα έξοδα των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Καποδιστριακού Δήμου Αγρινίου, οι οποίες αποτελούν δραστηριότητες τις οποίες ο Δήμος επιχορηγεί με σημαντικά ποσά και τα «ανοίγματα» των οποίων, ενδέχεται, να τον επιβαρύνουν καθοριστικά.
Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θεωρεί ότι το μέγεθος των οφειλών του Νέου Δήμου  που αποδέχεται η Δημοτική Αρχή με την ψήφιση του ισολογισμού έναρξης (Δανεισμός 15.000.000,00€, Υποχρεώσεις προς τρίτους 11.500.000,00€) δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, αφού εκτός των άλλων, η συνεκτίμηση των καταγγελιών διάφορων επαγγελματικών συνδέσμων, αυξάνουν σημαντικά το αριθμητικό άθροισμα της οφειλής, το οποίο και αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας από 35 έως 40 εκατομμύρια ευρώ.
Θα πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε ότι λογικές επιμερισμού των χρεών σε κάθε δημότη, όπως αυτές που επιχειρήθηκαν από την κ. Κατσαρή, για να αναδειχθούν αυτά, που «κατόπιν εορτής» αποσύρθηκαν, χωρίς όμως να αποσυρθούν και οι εντυπώσεις που η συγκεκριμένη πρακτική ανέδειξε, μας βρίσκουν αυστηρά απέναντι.»
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Ζήτω ή Αίσχος;

Άλλοτε στις 25η Μαρτίου-γιορτή του Ευαγγελισμού- δονούσε τα στήθη των Ελλήνων ο αέρας της εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα και την ελευθερία. Και ακούγονταν οι ιαχές των αλλεπάλληλων ΖΗΤΩ….
Και μπαίνει το ερώτημα:
Φέτος, από πού θα αντλήσουμε το δικαίωμα και θα βρούμε το κουράγιο να ξαναφωνάξουμε ΖΗΤΩ!…
Όταν έχουμε προδώσει την πατρίδα μας, και απαρνηθήκαμε την ελευθερία μας! Και μας σέρνουν στη σκλαβιά, αλυσοδεμένους, όπως οι δουλέμποροι, αλλοτινών εποχών, τους μαύρους της Αφρικής.
Για να μας ξεπουλήσουν. Εμάς και την πατρίδα μας. Έστω κι αν το ξεπούλημά μας αυτό το «βάφτισαν», οι -όπως πάμπολλα δείχνουν- ξεπουλημένοι, στην απατεωνίστικη γλώσσα τους…«αξιοποίηση»!
“Αξιοποίηση”, ασφαλώς, για τους εαυτούς τους και τους διεθνείς πάτρωνές τους. Αλλά, όχι βέβαια για μας και την πατρίδα μας.
Αλλά, ως πότε!!!
Ως πότε θα τους ακολουθούμε σαν τα κοπάδια και τις αγέλες των αλόγων ζώων;
Δεν ντρεπόμαστε τους ήρωες της πατρίδας μας και τους αγίους της πίστης μας; Τον Καραϊσκάκη, το Μακρυγιάννη, τον Πατροκοσμά; Και τόσους άλλους! Που έχουν ποτίσει κάθε σπιθαμή αυτής της γης με το αίμα τους…
Δεν ντρεπόμαστε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας; Με τον οποίο δώσαμε...

Eισβολή διαδηλωτών στην Ευρωβουλή σε εκδήλωση για την ΕλλάδαΜετά το Παρίσι και το Βερολίνο οι αντιδράσεις στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα οι αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών του ΔΝΤ και της ΕΕ μεταφέρθηκαν στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μέλη της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην “Ελλάδα που Αντιστέκεται” Βρυξελλών» διέκοψαν την εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου από τη Μάχη του Μαραθώνα, την οποία διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων, εκτός από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, παρόντες ήταν ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Φιλελεύθερος ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Στην αίθουσα, βρισκόταν επίσης η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.
Οι διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης, ζήτησαν το λόγο και ανήρτησαν πανό.
«Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά». (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up), ανέγραφε το πανό στα αγγλικά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν επίσης στην ένταση που επικρατεί στην Κερατέα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της.
Η αναταραχή διήρκεσε λίγα λεπτά. Η εκδήλωση διακόπηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και συνεχίστηκε κανονικά.

Συμφωνεί με Δημαρά η Μπιρμπίλη για το Εργοστάσιο- Στον αέρα Ολυμπία Οδός, Πείρρος, Αέριο

Υιοθετεί τις ενστάσεις του Γιάννη Δημαρά η Υπουργός Περιβάλλοντος

Ακάλυπτους άφησε η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη όσους υποστηρίζουν ότι το Εργοστάσιο Απορριμμάτων στου Φλόκα, πρέπει να δημοπρατηθεί με τους όρους που έχουν διαμορφωθεί και διαδίδουν ότι το έργο θα χαθεί αν δεν προκηρυχθεί τάχιστα. Η κ. Μπιρμπίλη αν και μιλούσε σε κομματικό ακροατήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ουσιαστικά αποδέχθηκε τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και οι συνεργάτες του.
Έτσι η χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα (συμμετείχαν οι βουλευτές Αχαΐας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου από την περιοχή) έκρυβε δυσάρεστη έκπληξη για όσους είχαν προσέλθει αποφασισμένοι να φύγουν με το «ναι» της Μπιρμπίλη στην άμεση δημοπράτηση του έργου.
Αρχίζοντας η σύσκεψη και πριν μιλήσει η Υπουργός, το λόγο πήραν οι βουλευτές Θανάσης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αποστόλης Κατσιφάρας και ο πρώην Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος και υποστήριξαν ότι το έργο κινδυνεύει να χαθεί λόγω των ενστάσεων που διατυπώνει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και διατύπωσαν τη θέση για άμεση προκήρυξη του έργου.
Μάλιστα, ετέθη στην Υπουργό ότι «ο Δημαράς έχει κάνει σημαία αυτά που του είπες στη συνάντηση που είχατε και μιλάει για διαφωνία μεταξύ μελών της κυβέρνησης, καθώς η Υφυπουργός Εσωτερικών Τζάκρη τάχθηκε υπέρ της άμεσης προκήρυξης του έργου».
Τότε πήρε το λόγο η κ. Μπιρμπίλη και είπε: «στον Δήμαρχο είπα ότι θα πω και σε σας. Τα λεφτά που έχουν προβλεφθεί για το εργοστάσιο είναι πολλά. Δεν γίνεται να φτιαχτεί Εργοστάσιο χωρίς να βάλει λεφτά και ο ιδιώτης. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το κόστος για τους πολίτες θα είναι χαμηλό και ότι θα υπάρχει διαφάνεια ώστε το  Εργοστάσιο πλην της καύσης να είναι ισότιμα ανοικτό και σε άλλες τεχνολογίες».
Ακριβώς αυτά δηλαδή που υποστηρίζει και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Ο κύβος ερρίφθη για το τούνελ στην Παλιοβούνα

Πολλά και ενδιαφέροντα συζητήθηκαν στις συναντήσεις των βουλευτών της Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ και του περιφερειάρχη Απ.Κατσιφάρα με υπουργούς χθες στην Ιπποκράτους. Σημαντική ήταν και η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα των δημοσιών έργων της περιοχής προεξάρχοντος της Ιονίας Οδού. Για το θέμα αυτό έχει χυθεί πολύ μελάνι το τελευταίο διάστημα ωστόσο μία είδηση από τη χθεσινή συνάντηση είναι ότι ερρίφθη ο κύβος για τη χάραξη στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα).
Ο υπουργός Δ.Ρέππας ενημέρωσε ότι οριστικοποιείται η χάραξη καθώς «κλείδωσε» η κατασκευή του τουνελ (αντί για την αρχική χάραξη που προέβλεπε περιπορεία) μετά και τις τελικές επαφές με την εταιρία και τη μελέτη των τεχνικών ζητημάτων . Η εξέλιξη είναι θετική και θα ανακοινωθεί προσεχώς ωστόσο δεν παύει να είναι μόνο μία παράμετρος καθώς η ουσία είναι να γίνει γρήγορα επανέναρξη των εργασιών στην Ιόνια Οδό.

πηγή: http://www.agrinionews.gr/?p=5834 

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Για τις προοπτικές του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας αλλά και για τις αλλαγές που επέφερε στην διοικητική διάρθρωση του κράτους ενημέρωσαν σήμερα το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια οι 13 εκλεγμένοι Περιφερειάρχες της χώρας που τον επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση μετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
 
Οι Περιφερειάρχες ενημέρωσαν, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα πρώτα βήματα της αιρετής Περιφέρειας και για τις προσπάθειες που από κοινού καταβάλλουν ώστε να ξεπεραστούν δυσκολίες και οργανωτικά προβλήματα.      

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχές του «για την επιτυχία μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που για πρώτη φορά γνωρίζει η Ελλάδα».

«Νομίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα, γιατί έχω εμπιστοσύνη σε σας, σας γνωρίζω, έχετε κάνει και στο παρελθόν καλά πράγματα και νομίζω ότι τώρα θα κάνετε περισσότερα, θα ‘βάλετε πλάτη’ για να πετύχετε πολλά από αυτά που περιμένει ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Παπούλιας.  

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2011 συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη 29 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η συνεδρίαση θα γίνει, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στην Πάτρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Λαδόπουλου), στις 4 το απόγευμα. Εισηγητής του θέματος του προϋπολογισμού της Περιφέρειας θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας, όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση είναι:

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα            τηλ.: 2610-465816, 2610-465855
 fax: 2610-465816
Τρίπολη  τηλ.:2713-601007
    fax: 2710-232383
Κέρκυρα τηλ.:26613-61597
 fax: 26610-44424
                                                                 Πάτρα, 23-3-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκαν οι ακόλουθες Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων:
Α) Με έδρα την Πάτρα, αποτελούμενη από:
α) τον Πρόεδρο Εφετών Εφετείου Πατρών κ. Δημήτριο Τζιούβα ως Πρόεδρο με...............