Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Ακροβατεί" με την απειλή του βέτο ο Γ. Παπανδρέου - Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται και για εκλογές - Φήμες φέρουν τους Ν. Παπανδρέου και Χ. Παμπούκη στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας

Είναι η δεύτερη φορά που ο Γ. Α. Παπανδρέου απειλεί να βγάλει το "περίστροφο" πάνω στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής και να απειλήσει με βέτο για να προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα σε ό,τι αφορά στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χωρών μελών και στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Την πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός απείλησε πάλι με το "πιστόλι" αλλά δεν το χρησιμοποίησε ποτέ και το αποτέλεσμα ήταν οι "σφαλιάρες" που εισέπραξε η χώρα και ειδικά οι απλοί Έλληνες πολίτες με τα επαχθέστατα μέτρα του Μνημονίου που διαρκώς ανανεώνεται.
Αν λοιπόν κι αυτή τη φορά ο κ. Παπανδρέου απειλεί με βέτο και στο τέλος δεν το χρησιμοποιήσει, τότε η έκβαση της Συνόδου Κορυφής θα είναι οικτρή και για τη χώρα και για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Τούτο βλέπει πλέον και ο ίδιος για το λόγο αυτό βρίσκεται, για πρώτη φορά ίσως, σε ακραία πίεση με αποτέλεσμα να νιώθει μόνος σε μια κυβέρνηση όπου το κάθε..............
 της στέλεχος έχει τη δική του άποψη και δεν διστάζει να συγκρουστεί με τους συναδέλφους του.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι για τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη, ζήτησε, εκ των υστέρων, ραντεβού και με τους επικεφαλής των κομμάτων που δεν πήραν μέρος στις εκλογές, τον Φώτη Κουβέλη και την Ντόρα Μπακογιάννη. Με αυτή του την κίνηση ο Πρωθυπουργός δείχνει ότι αναζητά παντού στηρίγματα.
Στη συνάντηση με τον αρχηγό της ΝΔ, τον Α. Σαμαρά, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι δεν προτίθεται να πάει σε πρόωρες εκλογές. Όμως αυτό το ξέρουν όλοι πως δεν μπορεί να ισχύσει αν στις 25 Μαρτίου η Ε.Ε. γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα και στον ίδιο.
Πώς θα μπορούσε να συνεχίσει στην εξουσία οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός όταν θα είχε απομονωθεί από τους, κατά συντριπτική πλειοψηφία, συντηρητικούς ηγέτες της Ευρώπης, κι όταν θα είχε πλέον μπροστά του τη χρεοκοπία της χώρας του;
Αυτός είναι και ο λόγος που μαζί με τα σενάρια περί "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, γεγονός που θα φέρει κι άλλα ακόμη πιο σκληρά μέτρα για τους πολίτες της χώρας, αναδύονται εκ νέου τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.
Μάλιστα, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως ο κ. Παπανδρέου, με τον Α. Σαμαρά να μην έχει καμία απολύτως ουσιαστική θέση για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ελλείμματος και όλα τα όσα λέει είναι στη σφαίρα της φαντασίας του και πάντως δεν είναι εφαρμόσιμα, και με τον Α. Τσίπρα και την Αλ. Παπαρήγα να βαδίζουν στην γνωστή πολιτική του "πετροβολήματος" από το πεζοδρόμιο, μπορεί και πάλι να κερδίσει μια εκλογική μάχη.
Μάλιστα, στο ΠΑΣΟΚ δεν αποτάσσονται των εκλογικών σεναρίων, αλλά αντιθέτως κάνουν και σχεδιασμούς για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις λίστες, με δεδομένο μάλιστα πως οι εκλογές πλέον, αν θα γίνουν, θα γίνουν με σταυρό.
Ο Νίκος Παπανδρέου
Σε μια τέτοια περίπτωση, πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αυτή τη φορά στον πολιτικό στίβο για τη μάχη του σταυρού, έγκυρες πηγές λένε πως έχει αποφασιστεί να είναι υποψήφιος και ο αδελφός του Πρωθυπουργού, ο Νίκος Παπανδρέου.
Αν και κάθε φορά που η συζήτηση έρχεται στις εκλογές, το όνομα του Ν. Παπανδρέου παίζει πάντα, αυτή τη φορά, λένε οι πηγές από το παπανδρεϊκό περιβάλλον, ο Ν. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, μαζί με τον Χάρη Παμπούκη.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο μηχανισμός του Απ. Κατσιφάρα, αλλά και του Δ. Κατσικόπουλου και του Α. Φούρα (εφόσον τους ζητηθεί), αλλά κι άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, θα στηρίξουν τον Ν. Παπανδρέου. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Χάρη Παμπούκη, αφού, εφόσον κατέλθει υποψήφιος στην Αχαΐα ο -καταγόμενος από την Αιγιάλεια- στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, το Μαξίμου θα δώσει τη μάχη για να εκλεγεί.
Τούτων δοθέντων και με ισχυρή την πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να απολέσει τη μία από τις τέσσερις έδρες του στο Νομό, θα πρέπει να μετρήσει κανείς το ποιοι από τους σημερινούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν θα επανεκλεγούν.  
http://www.attacktv.gr/Pages/default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.