Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας από τους συμβασιούχους


Από χθες Δευτέρα 921-3-2011) έχει καταληφθεί το παλιό δημαρχείο Αθηναίων (πλ. Κοτζιά), από συμβασιούχους του Δήμου με τη στήριξη των σωματείων τους. Αφορμή η ενέργεια του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη να εισάγει θέμα στην  ημερήσια διάταξη για προκήρυξη-πρόσληψη νέων συμβασιούχων. Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η συνεδρίαση, όπου και ήταν στόχος των  συμβασιούχων που κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων. «Οι δικαιολογημένη διαμαρτυρία των συνάδελφων συμβασιούχων που δούλευαν στο δήμο και βρίσκονται σε δικαστικό αγώνα για τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου, θεωρούν εμπαιγμό τη στάση αυτή του δημάρχου και της πλειοψηφίας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην συνέχεια της εργασίας τους» μας δήλωση ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΔΑ Κώστας Ντούπης.
Δείτε το σχετικό ψήφισμα των σωματείων του Δήμου Αθηναίων,
 Tα Σωματεία του Δήμου Αθηναίων που έχουν την ευθύνη του αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας συνήλθαμε σήμερα 22-3-11 στον υπό κατάληψη χώρο του Δημαρχείου της Αθήνας με συμμετοχή και των εκλεγμένων εκπροσώπων των συμβασιούχων και αποφασίσαμε ομόφωνα :Συνέχιση της κατάληψης του Δημαρχείου στην πλ. Κοτζιά με περιφρούρηση και προστασία του χώρου
Ζητάμε :
α) Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση με αίτημα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία  των συναδέλφων συμβασιούχων.     
β) Από τον κ. Καμίνη και τους συμβούλους της πλειοψηφίας συνάντηση ακόμη και σήμερα με αίτημα να αποσύρουν από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα που αφορούν νέες προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου έως ότου διευθετηθεί το θέμα των ήδη εργαζόμενων.
      Ταυτόχρονα ζητάμε να ασκήσουν ως έχουν υποχρέωση κάθε μέσο για να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτ. Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία «οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες »
      Τους καλούμε επίσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους Δημάρχους της χώρας ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση και να πάρουν μέρος αν θέλουν σε κοινή παρέμβαση προς τον κ. Ραγκούση.
      Στα πλαίσια αυτά ζητάμε από τις υπόλοιπες Δημοτικές  παρατάξεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να συμμετάσχουν αν θέλουν στην αντιπροσωπεία.
γ) Καλέσαμε  την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ να συμπαρασταθούν στον αγώνα και να αναλάβουν πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος με παρεμβάσεις τους τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς τον κ. Καμίνη.
      Στα πλαίσια αυτά αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται 4ωρη Παναττική  στάση από τις 11.00 π.μ. – 15.00  των δυνάμεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ με συγκέντρωση των εργαζομένων στην πλ. Κοτζιά στις 11.30 π.μ. και ενώ παράλληλα θα συνεχίζεται η κατάληψη από ισχυρή δύναμη εργαζομένων που θα παραμείνουν στο Δημαρχείο
θα πραγματοποιηθεί πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
      Μετά τις απαντήσεις του Υπουργού θα ακολουθήσει συνεδρίαση των σωματείων και των επιτροπών για να αποφασιστεί η πορεία του  αγώνα.
  TA ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.