Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΗΛΘΕ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ….. ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΚΑΛΑΘΙ

ΜΙΧΑΛΗΣ Β. ΜΠΕΚΙΡΗΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
τ. Υφυπουργός
«Η κάθοδος ενός Υπουργού στην Πόλη μας θα έπρεπε να αποτελεί σε κάθε περίπτωση ένα σημαντικό γεγονός ειδικά όταν  πρόκειται για τον Υπουργό της Αγροτικής Ανάπτυξης αφού εκπροσωπεί τον πιο νευραλγικό  τομέα της τοπικής μας Οικονομίας. Δυστυχώς ο κ. Σκανδαλίδης ακολουθώντας τα βήματα συναδέλφων του που έχουν επισκεφθεί τον τόπο μας ήλθε είδε και απήλθε. Όχι πως θα περιμέναμε περισσότερα από ένα πολιτικό που δεν έχει καμία σχέση με τον αγροτικό τομέα καθώς πολιτεύεται στην Β΄ Αθηνών. Θα είχε όμως  ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μπορούσε να απαντήσει  για  μια σειρά θεμάτων που μαστίζουν τους αγρότες μας όπως το   αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων  που βρίσκονται εντός χαρακτηρισμένης γης υψηλής παραγωγικότητας και δεν μπορούν να αναπτυχθούν, για τα νέα χαράτσια που επιβάλλει στους Αγρότες με το νέο νόμο πλαίσιο για τον ΕΛΓΑ, για το απαράδεκτο σύστημα διακίνησης των αγροτικών προϊόντων και την ανεξέλεγκτη δράση των μεσαζόντων, για τις απαράδεκτες τιμές των προϊόντων και ιδιαίτερα του ελαιολάδου και του λεμονιού, για τη μη  επέκταση του φράγματος του Πηνειού..........
στην Δυτική Αχαΐα, για τα  γραφειοκρατικού τύπου εμπόδια που ορθώνονται στους Νέους Αγρότες μας στερώντας τους το όραμα και την δημιουργικότητα , καθώς και για την  συρρίκνωση του αγροτικού τομέα  σε πρωτοφανή  επίπεδα με  παράλληλη εξαθλίωση του κλάδου και των Ελλήνων παραγωγών οι οποίοι δεν ενημερώνονται για την ομαλή μετάβαση τους στην νέα ΚΑΠ.
Σε αυτό το περιβάλλον θα περιμένουμε από τον κ. Υπουργό με ιδιαίτερη προσοχή τις εξαγγελίες του για τα καυτά θέματα και όχι μόνο το πολυδιαφημιζόμενο  «καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας» το όποιο λανσάρεται  ως κεντρική πολιτική του Υπουργείου. Αντί όλων αυτών δεν μας είπε απολύτως τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι η πολιτική του υπουργείου εξαντλείται σε δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις. Για άλλη μια φορά οι γενικόλογες αναφορές, οι αόριστες προτάσεις, η αδυναμία σχεδιασμού ενός ολοκληρωμένου αγροτικού προγράμματος είναι περισσότερο από εμφανής.
Η τακτική της αδράνειας που χαρακτηρίζει επί δεκαεπτά μήνες την κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ως αποτέλεσμα να αφεθούν  στην τύχη τους όλα τα προβλήματα τα οποία προσπαθούν μόνο με επικοινωνιακού τύπου πρωτοβουλίες να αποπροσανατολίσουν τους Αγρότες και την κοινωνία .Είναι προφανές πως στον βούρκο του μνημονίου με επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βυθίζουν και τους αγρότες μας.»
Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη στην Αχαΐα ο βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.