Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

 ΕΡΩΤΗΣΗ Μ. ΜΠΕΚΙΡΗ
Την αγανάκτηση του εξέφρασε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς τον  Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείου του Αιγίου.
   Ο πρώην Υφυπουργός στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό  να γίνει έλεγχος για τον τρόπο διοίκησης  του Νοσοκομείου.
    Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Άλλο ένα σοβαρό ζήτημα  ήλθε να προστεθεί στο υπό διάλυση Νοσοκομείο Αιγίου. Ο χαρακτηρισμός  υπό διάλυση είναι επιεικής,  γιατί φέτος εκτός όλων των άλλων,  αναμένεται η αποχώρηση για συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού έμπειρων και ικανών νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων, που σύμφωνα με το δόγμα «πέντε φεύγουν, ένας προσλαμβάνεται», δεν θα αναπληρωθούν, με αποτέλεσμα την κάθετη υποβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των Αιγιαλέων.
     Ήδη υπάρχουν κενά και κάποια εργαστήρια υπολειτουργούν και μετά βίας εξυπηρετούν το 30% των περιστατικών.
Σαν να μην έφταναν αυτά, σαν να μην έφταναν οι εκδικητικές μεταθέσεις που έγιναν πριν λίγους μήνες, όσων στελεχών ψήφιζαν τη Νέα Δημοκρατία και όσων συνεργάστηκαν με την «επάρατη δεξιά», σαν να μην έφτανε η ουσιαστική απουσία..........
 του διοικητή, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, σαν να μην έφτανε η αβεβαιότητα για την «Καλλικρατική» συγχώνευση ή όχι με άλλο Νοσοκομείο, μια άλλη πρόσφατη υπόθεση προκαλεί υποψίες.
Συγκεκριμένα πριν από λίγο καιρό έγινε πρόσληψη γιατρού ως  επικουρικός ΩΡΙΛΑ, που όπως όλοι οι επικουρικοί γιατροί πληρώνονται  από το Νοσοκομείο και όχι από το κράτος. Λίγες μέρες αργότερα του χορηγήθηκε  12μηνη εκπαιδευτική άδεια. Κατά συνέπεια, ο γιατρός αυτός που πληρώνεται από πόρους του Νοσοκομείου του Αιγίου, βρίσκεται στη θέση του δύο μέρες την εβδομάδα, ενώ οι εφημερίες του γίνονται στο Νοσοκομείο του Ρίου
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο το γεγονός πως  πρόκειται για χαριστική πράξη, που όμως επιβαρύνει το ισχνό ταμείο του Νοσοκομείου του Αιγίου
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός, Με τίνος πρωτοβουλία  γίνονται αυτές οι διοικητικές πράξεις; Είναι  εντολή της διοίκησης, ή της επιβλήθηκε από  «άνωθεν» να ενεργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.