Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΜΠΕΚΙΡΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΗ

ΠΑΤΡΑ 30-03-11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Μιχάλη Μπεκίρη με εκπροσώπους  συλλόγων  σχετικά με την Υπογειοποίηση των δικτύων υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Τις απόψεις του σχετικά με το ζήτημα της Υπογειοποίησης των δικτύων υπερύψηλής τάσης της ΔΕΗ  και γενικότερα της διαχείρισης του τόσο σημαντικού αυτού ζητήματος για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής της πόλεως των Πατρών είχε την ευκαιρία να  επαναλάβει ο Βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του εκπολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου ,Αγ. Κων/νου και της Επιτροπής Πολιτών Πάτρας.
Στην συνάντηση τέθηκε  από τους κατοίκους το πρόβλημα των πυλώνων υπερυψηλής τάσης και τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν υλοποιούνταν αυτό το έργο στην περιοχή. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση ,η οικολογική ισορροπία  της περιοχής ,και υπεράνω όλων  η υγεία των κατοίκων  των οικισμών του Χαράδρου, Μπάλα, του  Αισθητικού Δάσους Χαράδρου - Σελέμνου καθώς και των μοναχών των   μοναστηριών  Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Νικολάου Μπάλα  θα κλονίζονταν ανεπανόρθωτα .  
 Ο Μιχάλης Μπεκίρης αφού άκουσε τους κατοίκους  επεσήμανε την συμπαράσταση του στους αγώνες  τους όπως άλλωστε έχει κάνει μέχρι σήμερα, στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα που αφορά  την ποιότητα ζωής και την υγεία των Πολιτών της ευρύτερης περιοχής . Δεσμεύτηκε δε ότι θα ζητήσει να  εξετασθούν εναλλακτικοί και ταυτόχρονα φιλοπεριβαλλοντικοί τρόποι υλοποίησης του έργου. Τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για να τυγχάνει εκμετάλλευσης πολιτικών ή άλλων συμφερόντων ενώ το χειρότερο είναι να επιχειρείται η μεταβίβαση ευθυνών, η πρόταξη ιδίων συμφερόντων έναντι της κοινής ωφέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.