Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου για την απόφαση το ΣΤΕ για την εκτροπή του Αχελώου

«Μια ακόμη μάχη κατά της εκτροπής της λογικής κερδήθηκε, αλλά ο πόλεμος με τα κάθε λογής συμφέροντα και τις πολιτικές επιδιώξεις συνεχίζεται. Είναι η τέταρτη φορά μετά το 1994, το 2000 και το 2005, που τα έργα της εκτροπής του Αχελώου ακυρώνονται, αλλά είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα επιμείνουν. Θα επιμείνουμε όμως και εμείς εντός και εκτός Ελλάδας, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ο αγώνας συνεχίζεται».
Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε τη νέα απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, «μόνο τα έργα εκτροπής του Αχελώου που είναι απολύτως απαραίτητα για την προσωρινή υποστήριξη της σήραγγας και την άντληση των υδάτων, μπορούν να συνεχιστούν».  Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του Υπουργείου Υποδομών για την παύση της αναστολής του συνόλου των εργασιών και ζήτησε μέσα σε 30 ημέρες να προσδιοριστούν από το Υπουργείο οι εργασίες που είναι αναγκαίες για την προσωρινή ευστάθεια της σήραγγας έως τη λήξη της εκκρεμοδικίας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.