Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

450 εκατ. δολάρια ετησίως, από τα κοιτάσματα του Πατραϊκού!

Τρεις "Πρίνους" κρύβει σε πετρέλαιο η θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, σύμφωνα με επισταμένες έρευνες. Μετά τις πρώτες ειρωνικές αντιδράσεις που είχαν ακολουθήσει τις αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα, έφτασε η ώρα της παραδοχής της αλήθειας: το κοίτασμα του Πατραϊκού μπορεί να αποδώσει μέχρι και 400 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", η παραγωγή αυτού του κοιτάσματος διαρκεί περίπου 25 χρόνια και με δαπάνες παραγωγής 1,5 δισ. δολάρια αποφέρει έσοδα 7,5 δισ. δολάρια!!
Οπως τονίζει η εφημερίδα, "τα προ φόρων καθαρά κέρδη των εταιρειών ανέρχονται σε 1,8 δισ. δολάρια και οι αντίσοιχοι φόροι υπέρ του ελληνικού δημοσίου ανέρχονται σε 3 δισ. δολάρια- ποσό που μεταφράζεται σε ετήσια έσοδα πάνω από 120 εκατομμύρια, από ένα και μόνο κοίτασμα αντίστοιχο του Πρίνου".
Συνεπώς από το τουλάχιστον 3 τέτοια κοιτάσματα που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μόνο στον Πατραϊκό, το δημόσιο θα μπορούσε να εισπράττει μόνο από φόρους, 350- 450 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!!
Ήδη Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Νορβηγοί και Άραβες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον....................
 και το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πυκνές αλλά διακριτικές επαφές στην Αθήνα και το εξωτερικό μεταξύ ελλήνων επισήμων από το Υπουργείο Εξωτερικών και το ΥΠΕΚΑ, με εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων αλλά και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται για πετρέλαιο στην Ελλάδα, αποκαλύπτει το «Βήμα».
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα συνεχίζουν να "τοποθετούνται" επί του θέματος διαφοροι "παντογνώστες" που αμφισβητούν ανοιχτά όλες τις έρευνες που έχουν γίνει, ή εκτελούν "πληρωμένα συμβόλαια" γράφοντας κατ'εντολή επιχειρηματιών στους οποιους η δημοσιογραφική έρευνα του Κώστα Χαρδαβέλλα "χάλασε τα σχέδια"!
Η έρευνα του Κ.Χαρδαβέλλα έχει ενοχλήσει πολλούς και το περίεργο είναι ότι έχει ενοχλήσει στο εσωτερικό της χώρας και όχι στο εξωτερικό !!
Η χώρας μας θα πρέπει σύντομα να αρχίσει να παράγει με οποιοδήποτε τρόπο...ο ποιο εύκολος τρόπος αυτή τη στιγμή είναι ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας. Δεν μπορώ να καταλάβω αφού έχουμε τόσα μεγάλα κοιτάσματα γιατί να μην τα εκμεταλλευθούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.