Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα συνεκλήθη σήμερα, για πρώτη φορά, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, στο μέγαρο Κόλλα, στην Πάτρα. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι έξι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Χαράλαμπος Καφύρας, Βασίλης Αντωνόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Υφαντής και Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αφού συνεχάρη τους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους, ανακοίνωσε ότι το έργο της περιφερειακής αρχής θα παρακολουθείται ώστε να είναι μετρήσιμη η πρόοδος στην προσέγγιση των στόχων. Στην Περιφέρεια θα λειτουργήσει ηλεκτρονικό Σύστημα Εποπτείας και Παρακολούθησης του Περιφερειακού Έργου στο οποίο θα καταγράφονται στόχοι, χρονοδιαγράμματα και όλες οι ενέργειες για κάθε θέμα, ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει σαφής εικόνα, έλεγχος και λογοδοσία. Το Σύστημα αφορά τόσο τα πολιτικά πρόσωπα όσο και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι η νέα περιφερειακή αρχή δεν νοείται να αντιμετωπίσει επιλεκτικά καμία από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία). «Όλοι μας, και εγώ, προερχόμαστε από κάποια Περιφερειακή Ενότητα. Ωστόσο αυτό δεν θα δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση συμπεριφορές εύνοιας ή ετεροβαρούς ενδιαφέροντος προς κάποια περιοχή. Οι πολιτικές που χαράσσονται αφορούν στο σύνολο της Περιφέρειας, με βάση τις ανάγκες και τις προοπτικές της κάθε περιοχής».

«Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της και η χάραξη προοπτικών που ν’ απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες», είναι βασικοί μας στόχοι, σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έδωσε ιδιαίτερο βάρος στις συλλογικές
λειτουργίες των πολιτικών οργάνων της Περιφέρειας αλλά και στη απόλυτη διαφάνεια σε ό,τι αφορά στις διοικητικές διαδικασίες στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. «Ο πολίτης πρέπει να ξέρει που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ. Πρέπει να έχει γνώση ώστε κάθε στιγμή να μας αξιολογεί και να μας κρίνει. Η πλήρης και αδιαπραγμάτευτη δημοσιότητα, οι ανοικτές διαδικασίες, η συνεχής λογοδοσία, είναι εφόδια που θωρακίζουν τη διαφάνεια και ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας περιφερειακής αρχής και ζήτησε από όλους τους Αντιπεριφερειάρχες σωστή και σε βάθος προετοιμασία ώστε το Σώμα με ακρίβεια να πληροφορηθεί τον προγραμματισμό δράσης, ανά τομέα πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.