Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα καταγγέλλει απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας στους φοιτητές-σπουδαστές

 Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας
Στις 6/4/2013 μετά απο απόφαση της Συντονιστικής  Επιτροπής κατάληψης της    ΣΔΟ   και των σπουδαστών της Κοινωνικής Εργασίας ,πάρθηκε απόφαση για συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της αερογέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με σκοπό την έμπρακτη διαμαρτυρία μας σχετικά με το Σχέδιο Αθηνά.
Θυμίζουμε  οτι εκείνη τη περίοδο οι φοιτητές-σπουδαστές του ΤΕΙ Πατρών-ΤΕΙ Πύργου-ΤΕΙ Μεσολογγίου – ΤΕΙ Αμαλιάδας δυναμώνουν τις......

Κόβονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ- Πόσα θα χάσουν οι δικαιούχοι

 
Σημαντική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις θα φέρει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους από 1η Ιουλίου 2014 που συμφώνησαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με την τρόικα αλλά η μείωση θα επιφέρει την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τα Dikaiologitika.gr, τέλος στο οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ που έπαιρναν μέχρι και φέτος οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα βάλει η μείωση των.......

Πολιτική Αλητεία & Αγυρτεία. Ευδιάκριτα “Πολιτισμικά” Χαρακτηριστικά Της Εποχής Μας.

Γράφει ο Χρήστος Παπαδημητρίου*.
Αποτελεί κοινό τόπο ότι τίθενται σε νέα βάση και πάλι τα θεμελιώδη ερωτήματα περί του τι είναι δημοκρατία, τι είναι πολιτεία, τι είναι γενικό συμφέρον, τι σημαίνει λαός, τι είναι λαϊκή κυριαρχία πως παράγεται ο πολιτισμός.

Αποτελεί επίσης κοινή πεποίθηση ότι τον εννοιολογικό πυρήνα των παραπάνω διαχρονικών εννοιών και αξιών Έλληνες επαγγελματίες της πολιτικής στην νεότερη Δημοκρατία της Ελλάδος απαξίωσαν πλήρως.
Η πολιτική άποψη και σκέψη για να προαχθεί πρέπει να βρίσκεται σε μια συνεχή, αέναη και αμφίδρομη σχέση με αυτό που στην πολιτική επιστήμη ορίζεται ως πολιτικός χώρος.
Δυστυχώς η πολιτική αλητεία και αγυρτεία έχουν καταστεί όροι της πολιτικής......

ΣΥΡΙΖΑ: "Τα λιμάνια ανήκουν στους πολίτες, είναι περιουσία του ελληνικού λαού"


Πάτρα, 26.02.201
ΘΕΜΑ: Τα λιμάνια ανήκουν στους πολίτες, είναι περιουσία του ελληνικού λαού
Η κυβέρνηση των μνημονίων, επεκτείνοντας την καταστροφική πολιτική της, ξεκινάει με διαδικασίες εξπρές την προσπάθεια ξεπουλήματος τής πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και ανοίγει το δρόμο για την εκποίηση των λιμανιών της χώρας. Ποιο θα είναι το λιμάνι που θα ακολουθήσει; Η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, το.....

Η ΡΑΠ - ''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη'' - για την "ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ"

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση (Ρ.Α.Π.)
''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη''
                                                                                    Δ.Τ. 21
Η Παναχαϊκή αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως  κομμάτι της  Αθλητικής Ιστορίας της Πόλης μας,  που ξεπερνά τα όρια του ποδοσφαίρου και μιας ποδοσφαιρικής ΠΑΕ.
Σήμερα αυτή η ιστορία προσβάλλεται  βάναυσα. Δυστυχώς άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ που λέγεται «Παναχαϊκή ΠΑΕ», καταδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις ανεπάρκειες αφενός του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον....

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Νομαρχιακού της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας.

Πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 24-2-2014 στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού κέντρου Μεσολογγίου, μετά την απολογιστική συνέλευση της απερχόμενης διοίκησης, η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου 9/μελούς συμβουλίου του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Μεγάλη νίκη για το Αριστερό Μέτωπο που καταλαμβάνει 6 από τις 9 έδρες, ενώ η Ταξική Ενότητα καταλαμβάνει 3 έδρες. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ: