Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Και τώρα… πρόωρες εκλογές

Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε, πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί αύριο και με τον εφαρμοστικό νόμο, στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο κατανοούν ότι η «ταμπακιέρα», δηλαδή η αποδοχή τέτοιων προχωρημένα αντιλαϊκών μέτρων από την κοινωνία, απέχει πολύ από τον ορίζοντα του πολιτικού ρεαλισμού αυτής της Κυβέρνησης.
Τα καλά λόγια και η ανακούφιση στο εξωτερικό περίσσεψαν σήμερα, το ΠΑΣΟΚ ωστόσο έχει ένα ορατό και κατά τα φαινόμενα ανυπέρβλητο πολιτικό πρόβλημα: Έχει χάσει προ πολλού την κοινωνική νομιμοποίηση, για να πείσει τους Έλληνες να το ακολουθήσουν σε αυτή την εθνική περιπέτεια, και να καταφέρει να εφαρμόσει στην πράξη όσα ζητούν οι δανειστές. Εκείνους που κάποτε τους αποκαλούσαμε εταίρους…
Σήμερα το βράδυ λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εξόφθαλμα πλέον προβάλλονται ως «ηγετικό δίδυμο» απέναντι στον............
 Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει προ πολλού… προσπεράσει, θα πρέπει να ξεκίνησαν την τελική επεξεργασία του σεναρίου των πρόωρων εκλογών.
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κατεξοχήν κόμμα που μετέτρεψε την εξουσία σε… επάγγελμα, και μάλιστα με σύμβαση αορίστου χρόνου. Θα επιχειρήσει λοιπόν, ακόμη και τώρα που την βλέπει να γλιστρά μέσα από τα χέρια του, να ξεγελάσει τους Έλληνες. Όπως το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν.
Το… μυστικό το αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega: Θα ζητηθεί η έγκριση του Μνημονίου ΙΙ με 180 ψήφους, προκειμένου να «εκβιαστεί» πολιτικά η Νέα Δημοκρατία. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα «τσιμπήσει», και έτσι θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.
Πότε ακριβώς; Πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, και αφού θα έχουν εκπληρωθεί «3+1» προϋποθέσεις: Θα έχει εκταμιευτεί η 5η δόση. Θα έχει αποφασισθεί στις Βρυξέλλες η νέα δανειακή σύμβαση μέχρι και το 2014. Θα έχει τεθεί προς έγκριση από τους πολίτες το νέο Σύνταγμα, μέσω δημοψηφίσματος. Όσο για την «+1»… θα αφορά το αν το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με «συλλογική ηγεσία». Και όχι μόνο του τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.