Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ (ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ) ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,20 Μαϊου 2011
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, για την μετατροπή του στρατοπέδου Ψαρογιάννη στη Στάνο  Αιτωλοακαρνανίας σε κέντρο μεταναστών, ο κ. Μάριος Σαλμάς , Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή που έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Με έκδηλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση μετατροπής σε κέντρο μεταναστών, σήμερα από το Υπουργείο σας, του στατοπέδου Ψαρογιάννη στη Στάνο Αιτωλοακαρνανίας.
Μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να γίνει κατανοητή για τους παρακάτω λόγους:
1.    Το στρατόπεδο είναι ενεργό και στην έκτασή του υπάρχουν κάθε ποιότητας πυρομαχικά.
2.    Δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία αλλά και με τους αρμόδιους φορείς για την λήψη αυτής της απόφασης.
3.    Ο χώρος ανήκει στο Δήμο Αμφιλοχίας, εκ των οποίων τα 206 στρέμματα του στρατοπέδου μόνο τα 1206 τ.μ ανήκουν στο Υπουργείο.
4.    Η περιοχή ανήκει στη συνθήκη Natura, λόγω της θέσης της κοντά στη λίμνη Αμβρακία, και για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο χώρο ο δήμος Αμφιλοχίας  έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό άλλων παρεμβάσεων.
Για τους λόγους αυτούς, ερωτάται ο κύριος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:
1.    Γιατί δεν ερωτήθηκαν οι Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας  να καταθέσουν την γνώμη τους για την πραγματοποίηση του κέντρου μεταναστών και η απόφαση λήφθηκε αυθαίρετα;
2.    Θα λάβετε υπ΄όψιν τις γνώμες της τοπικής κοινωνίας η οποία αντιστέκεται σθεναρά στην πραγματοποίηση του κέντρου μεταναστών;
3.    Γνωρίζεται ότι ο χώρος του στρατοπέδου προστατεύεται από Διεθνή Συνθήκη; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.