Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα καταγγέλλει απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας στους φοιτητές-σπουδαστές

 Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας
Στις 6/4/2013 μετά απο απόφαση της Συντονιστικής  Επιτροπής κατάληψης της    ΣΔΟ   και των σπουδαστών της Κοινωνικής Εργασίας ,πάρθηκε απόφαση για συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της αερογέφυρας Ρίου-Αντιρρίου με σκοπό την έμπρακτη διαμαρτυρία μας σχετικά με το Σχέδιο Αθηνά.
Θυμίζουμε  οτι εκείνη τη περίοδο οι φοιτητές-σπουδαστές του ΤΕΙ Πατρών-ΤΕΙ Πύργου-ΤΕΙ Μεσολογγίου – ΤΕΙ Αμαλιάδας δυναμώνουν τις......
κινητοποιήσεις τους ενάντια  στο απαράδεκτο και καταστροφικό Σχέδιο Αθηνά.
Την ημέρα της κινητοποίησης και ενώ  πλειάδα φοιτητών ενώνουν τις φωνές τους διαμαρτυρόμενοι, δυο διμοιρίες   των ΜΑΤ παρεμπόδιζαν  την κυκλοφορία.
Η τροχαία Πάτρας μετά από ένα χρόνο, και ύστερα από ¨παράδοξη¨ επιμονή της Γέφυρας Α.Ε θυμήθηκε το γεγονός και σαν γνήσιος κατασταλτικός μηχανισμός ξεκίνησε  μια ύποπτη διερεύνηση χωρίς αποδεικτικά στοιχεία στοχοποιώντας αγωνιζώμενους φοιτητές . Οι κατηγορίες προς τους φοιτητές είναι παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και κλοπή σημαίας της Ε.Ε.  (που είχε ως νόμιμος δικαιούχος η εταιρία έξω από τα διόδια).
Εδώ πρέπει να τονίσουμε  οτι στην πραγματικότητα καμία παρεμπόδιση  της κυκλοφορίας δεν υπήρξε από τους φοιτητές, η μόνη παρεμπόδιση κυκλοφορίας έγινε απο την αστυνομία. Το επιχείρημα οτι βεβηλώθηκε η σημαία της Ε.Ε μόνο αστείο μπορεί να θεωρείται,καθώς οι φοιτητές σεβάστηκαν πλήρως το χώρο και δεν προέβησαν σε υλικές ζημιές.
Δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός οτι η αστυνομία λειτουργεί κατ’εντολή του κεφαλαίου, Γνωστή η δράση της απέναντι σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Καταγγέλλουμε όμως, ότι η πρακτική της στο  θέμα των  διοδίων, αποσκοπεί στην τρομοκράτηση της νεολαίας  και τον εκφοβισμό της,  ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Κατω τα χέρια απο τους αγωνιστές. Κανένας Αγώνας δεν θα ποινηκοποίηθει.
Καλούμε όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ,καθώς και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών  να σταθούν στο πλάι όσων φοιτητών καλεστούν για απολογίες ή έχουν καλεστεί μέχρι τώρα, ασχέτως αν προκύψει δικάσιμη για αυτούς. Ως Αριστερή Ενότητα στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους φοιτητές και καταγγέλλουμε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας,  εκφοβισμού και σπέκουλας είτε απο το επίσημο αστικό κράτος είτε από την εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.