Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κόβονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ- Πόσα θα χάσουν οι δικαιούχοι

 
Σημαντική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις θα φέρει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους από 1η Ιουλίου 2014 που συμφώνησαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με την τρόικα αλλά η μείωση θα επιφέρει την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τα Dikaiologitika.gr, τέλος στο οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ που έπαιρναν μέχρι και φέτος οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα βάλει η μείωση των.......
ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών και των ασφαλισμένων, που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας και θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο 2014.
Η ρύθμιση θα μειώσει το κόστος από 500 ως και 700 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο θα δημιουργήσει τρύπα στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Η κυβέρνηση για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που θα προκληθεί στα ασφαλιστικά ταμεία από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και για να μην προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων, σχεδιάζει να μειώσει τις εισφορές που καταβάλλονται για οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ .
Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ...
αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά , 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Το επίδομα αυτό δίνεται σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση, είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.
Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ δεν έχει καμία σχέση με το επίδομα τέκνων και τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ τα οποία δεν επηρεάζονται από την κατάργηση που θα υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας. Η κατάργηση αυτή του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει μία και μοναδική κοινωνική παροχή που θα λαμβάνουν οι Ελληνικές Οικογένειες αυτή της χορήγησης των επιδομάτων του ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.