Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Δεν βγήκαν τα “κουκιά” για διαγραφή Βανταράκη, Κουρή – Γρίφος με Γκίκα και Γρηγόρη, που αποχώρησαν πριν τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας – Πρόωρες διακοπές για συμπολίτευση και αντιπολίτευση

Δεν “καρατομούνται” τελικά από την παράταξη Δημαρά οι τέως αντιδήμαρχοι Απόστολος Βανταράκης και Ήρα Κουρή, καθώς οι σχετικές διεργασίες κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας δεν συναινεί με την απαιτούμενη πλειοψηφία σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Πληροφορίες, μάλιστα, του attacktv.gr αναφέρουν ότι κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν μόνο 17 “κουκιά”, έναντι των 19 (δηλαδή, της πλειοψηφίας των 2/3), που απαιτούνταν, προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαγραφές.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι σχετικές “ζυμώσεις” διεξάγονταν διερευνητικά και στο παρασκήνιο, καθώς στη μεγάλη ομάδα των συμβούλων που έχει καταταχθεί στους διαφωνούντες (Καλεντζώτη, Χρυσανθακοπούλου, Μακρής, Παπαντωνοπούλου, Ξυπολιάς κ.ά.) δεν προτάθηκε καν να υπογράψουν, κάτι το οποίο ορισμένοι εξ αυτών σχολίαζαν, λέγοντας ότι “φρόντισαν εξαρχής από μόνοι τους να μας βάλουν απέναντι”.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πνεύματα (γύρω από το επίμαχο θέμα των διαγραφών) οξύνθηκαν μέχρι τέτοιου σημείου, που την... πλήρωσαν και κάποιοι καφέδες, οι οποίοι βρέθηκαν να... αιωρούνται.
Έδωσαν σημείωμα στον Δημαρά κι έφυγαν
Μάλιστα, πριν καν την έναρξη της διαδικασίας της δημοτικής ομάδας (λίγο πριν από την προγραμματισμένη για τις 7.30 μ.μ. συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου), θεάθηκαν ο πρ. αντιδήμαρχος Τάκης Γκίκας και ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δ. Πατρέων, Ηλίας Γρηγόρης, να φεύγουν..........

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Θεατράκι του λιμανιού στο Μεσολόγγι,

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 9:00 στο Θεατράκι του λιμανιού στο Μεσολόγγι, ο Μουσικό-χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα παρουσιάσει τραγούδια και χορούς από την Μεγαλόνησο.
Το Μουσικό – χορευτικό Όμιλο θα συνοδεύει ο Κύπριος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Βοσκός και ο πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Κοντός.

Παραιτήθηκαν μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εργοληπτών – Διαμαρτυρίες για τη διαδικασία απευθείας αναθέσεων στο νέο λιμάνι της Πάτρας-Φωνές για μεθοδεύσεις και δουλειές σε συγκεριμένους

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες για την διαδικασία απευθείας αναθέσεων και τους εργολήπτες που έλαβαν τις δουλειές στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως εργολάβοι του δημοσίου από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι αυτοί στους οποίους και ανατέθηκαν διάφορα έργα σημαντικά που έγιναν στους χώρους του νέου λιμένα.
Μάλιστα αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν στην παραίτηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργοληπτών Δυτικής Ελλάδος καθώς όπως αναφέρεται αυτοί ενημερώθηκαν για την προκήρυξη και αν ανέλαβαν τις δουλειές δίχως να ενημερώσουν τους υπόλοιπους ή ακόμα και να βγει σε δημόσια ανακοίνωση έστω για να λάβουν γνώση.
«Όλα είναι αναρτημένα στο ίντερνετ στη διαύγεια έτσι ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα και στις τάξεις των εργοληπτών και να σταματήσουν να υπάρχουν μεταξύ τους ζητήματα» δήλωσε στο attack tv ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Α.Ε. Κώστας Πλατυκώστας, ενώ από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργοληπτών Χρήστος Πατούχας σχολίασε πως «αν δεν βγαίνουν σε δημόσιο διαγωνισμό και στην επιφάνεια όλες αυτές οι προκηρύξεις, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούμε σε αδιαφάνεια και μεγάλες αντιδράσεις»

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο

Η μία φωτιά ξεσπάει μετά την άλλη και οι πυροσβέστες, με τις όποιες ελλείψεις, δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες...
Λίγο πριν τις 22.00 εκδηλώθηκε ακόμα μία πυρκαγιά, η 4η κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή Αργάσι. Κατοικημένη περιοχή δεν υπήρχε κοντά όμως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν να παλέψουν σε ακόμη 3 μέτωπα...
Λίγο μετά τις 19.00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή - μακριά από κατοικημένη περιοχή - στις Ορθονιές. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος μέχρι να νυχτώσει 20 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Την ίδια ώρα όμως οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο δύο ακόμα φωτιές. Η μία στο βόρειο τμήμα του νησιού, στην περιοχή Βολίμες. Η φωτιά ξέσπασε στις 10.10 το πρωί σε δασική έκταση και οι ισχυροί άνεμοι που έπνέαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 11.00 το πρωί ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή Παντοκράτωρας. Αυτό το μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 20.00 και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να την σβήσουν εντελώς.
Ωστόσο, για δεύτερη μέρα σήμερα μαίνονται οι φωτιές στις Βολίμες και στις Ορθονιές με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχο.
Για όλες τις πυρκαγιές, η πυροσβεστική καλείται να... τα βγάλει πέρα με 43 άνδρες και 17 οχήματα. Σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρουν τα 37 άτομα πεζοπόρου τμήματος...

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κάτω Συχαινά και Χαλανδρίτσα

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 22.10 σε χαμηλής βλάστησης περιοχή της Χαλανδρίτσας και βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα, όμως

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή διευθυντών και τμηματαρχών δημοσίων υπηρεσιών της Πελοποννήσου διοργάνωσε σήμερα στην Τρίπολη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών και η αναδιάρθρωσή τους προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη. Όπως διευκρίνισε ο Τάσος Αποστολόπουλος, οι δημόσιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρέπει να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις νέες συνθήκες και να αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα που περιμένουν από αυτές οι τοπικές κοινωνίες.
 Άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις των διευθυντών και των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών που θα χτυπήσουν τη γραφειοκρατία και θα δώσουν άμεσες λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρόταση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα προωθηθούν άμεσα προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Δήμων της Περιφέρειας, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουν θέματα που έχουν να.......

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΗΜΑΔΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ‏

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                             Πάτρα,  11 Ιουλίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ιστορική μέρα για την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του νέου λιμανιού της Πάτρας.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας Κώστα Πλατυκώστα, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ευάγγελο Τζάτζαλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Δημήτρη Δριβίλα, παρέστη στην τελετή υποδοχής του πλοίου «Elli T.» που κατέπλευσε το πρωί από το Μπρίντεζι της Ιταλίας και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον πλοίαρχο.

Ο κ. Κατσιφάρας ξεναγήθηκε, επίσης, στους χώρους του νέου λιμανιού και ενημερώθηκε εκτενώς από τον κ. Πλατυκώστα για την πρώτη μέρα λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

«Όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Η Πάτρα έχει πλέον στη διάθεση της...........

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Η βία των αγανακτισμένων , ο Σύριζα  και οι 300 κλέφτες

  1. Σύνταγμα 28-29 Ιούνη
Στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των μνημονιακών γκαιμπελίσκων για βανδαλισμούς, υπονόμευση του τουρισμού, ισοπέδωση του κέντρου δεν χρειάζεται να απαντήσουμε παρά με την επίσημη ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής. Ένα 48ωρο οδομαχιών «προκάλεσαν φθορές σε υαλοπίνακες και προσόψεις 2 ξενοδοχείων, 8 καταστημάτων και 3 τραπεζών».... Επίσης προκάλεσαν φθορές σε 1 περίπτερο και 2 van  ιδιωτικών εταιρειών».
Μετά από πολύωρες δολοφονικές επιθέσεις των πραιτοριανών του μνημονίου, 2860 χημικά , μόνο στις 29, ο λαός της Αθήνας απάντησε με τη μαζική, επίμονη διεκδίκηση να ασκήσει το δικαίωμα της συνάθροισης και της διαμαρτυρίας. Οι αγανακτισμένοι κέρδισαν το τίτλο των αγωνιστών της δημοκρατίας με την αποφασιστικότητα και το ηθικό τους ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα της κρατικής καταστολής εναντίων του κύριου όγκου των διαδηλωτών και το τσάκισμά τους από τα ΜΑΤ στην Αμαλίας, την Ξενοφώντος, στην ίδια την πλατεία Συντάγματος ακόμη και το Μοναστηράκι. Στην απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Καφκιά από...........

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Εκκαθαριστικά «όλα σε ένα» στέλνει η Εφορία από το Σεπτέμβριο

Έρχεται ... πακέτο
Εκκαθαριστικά σημειώματα που θα περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά για τα ακριβά Ι.Χ. (άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών) και το ειδικό τέλος για όσους διαθέτουν σκάφη ή πισίνες, αναμένεται να λάβουν το φθινόπωρο μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει αλλαγές στον τρόπο είσπραξης της έκτακτης εισφοράς ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες εισπράξεις το 2011.
Ειδικότερα, εξετάζεται η έκτακτη εισφορά να καταβάλλεται σε τρεις μηνιαίες δόσεις, ενώ με το ισχύον καθεστώς καταβάλλεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχουν εισπραχθεί ούτε το ΕΤΑΚ του 2009 ούτε ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας -έσοδα που φτάνουν το 1 δισ. ευρώ.
Η είσπραξη αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Εν συνεχεία θα αρχίσει η αποστολή των φετινών εκκαθαριστικών στους ιδιοκτήτες ακινήτων.
in.gr - cretalive.gr

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Σε σημείο μηδέν πάλι η Ελλάδα, αμπελοφιλοσοφίες στην Ευρώπη

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
Δυστυχώς τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με τις δυσμενέστερες των προβλέψεων. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και σύντομα θα παραδεχθούν πως διέπραξαν ένα εγκληματικό λάθος.

Την ώρα που στην Ελλάδα δεν γίνεται καμία επίσημη ενημέρωση όχι μόνο του λαού, αλλά ούτε και του κοινοβουλίου για την πορεία των συζητήσεων που δρομολογήθηκαν από το Eurogroup στις 11 Μαρτίου, σχετικά με την συμμετοχή ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, από τις Βρυξέλλες έρχονται τα μαύρα μαντάτα.

Χθες, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ’ς, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Eurogroup, μετέδωσε ότι οι συζητήσεις όχι μόνο έχουν σκαλώσει, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο μηδέν!

Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες, που επί εβδομάδες συζητούν, ερήμην της Ελλάδας, με βάση το γαλλικό σχέδιο – το οποίο ήδη έχει εγκαταλειφθεί – έχουν απλώς καταλήξει σε ένα περίγραμμα προτάσεων.

Και ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί στροφή προς το γερμανικό σχέδιο, ο ίδιος αξιωματούχος δεν έκρυψε την ανησυχία του: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα καταλήξουμε σε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως τον θέλουν οι Γερμανοί», είπε.

Όπως όλα δείχνουν, ακόμη και αν υπάρξει κάποια συμφωνία, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δεν θα ξεπεράσει τα 15 δις ευρώ, κάτι που όσο και αν καταβληθεί προσπάθεια να προβληθεί ως επιτυχία, θα αποτελεί μια παταγώδη αποτυχία.

Με το σχέδιο να έχει αμφισβητηθεί από την πρώτη στιγμή, σχεδόν από όλους εκτός από την Μέρκελ και την ελληνική κυβέρνηση, με τον επικεφαλής της.........

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Θέλει τουρισμό υψηλών εισοδημάτων ο Αστακός

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα "Ακαρνανία" παραχώρησε η αντιδήμαρχος Αστακού Ντίνα Κουμανδράκη – Σαμαρά. Η αντιδήμαρχος αναφέρεται στους πρώτους μήνες του καλλικρατικού δήμου αλλά και στο μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα, τον τουρισμό.

Με μεγάλη στενότητα στα οικονομικά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι Καλλικρατικοί δήμοι και γνωρίζοντας ότι δεν έχουν περιθώρια για μεγάλα έργα, οι πιο πολλοί, αποφάσισαν να διαχειριστούν και να διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, κάνοντας μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις. Οι περισσότερες παρεμβάσεις αφορούν κυρίως στην καθαριότητα. Έχοντας αυτό το σκεπτικό στο μυαλό της η δημοτική αρχή Ξηρομέρου, αποφάσισε να παρέμβει αρχικά στην είσοδο της πόλης του Αστακού και να καθαρίσει τον παραλιακό χώρο που μέχρι πρότινος ήταν ένας σκουπιδότοπος.
Όπως τονίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος Ντίνα Σαμαρά, θεωρήθηκε σκόπιμο να βελτιωθεί πρωτίστως αυτό το σημείο που αποτελεί και την πρώτη εικόνα που θα αντικρίσει ο επισκέπτης, ενώ ταυτόχρονα απασχολήθηκαν και αρκετοί άνθρωποι που είναι άνεργοι. Η επιχείρηση της καθαριότητας, από τα ναυπηγεία μέχρι το γήπεδο του μπάσκετ, διήρκεσε αρκετές ημέρες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μεταφέρθηκαν από εκεί 35 φορτηγά σκουπιδιών. Στη συνέχεια έγινε επίστρωση χαλικιού και σήμερα η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης περιπάτου. Η προσπάθεια στην καθαριότητα δεν θα σταματήσει έστω και με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει, ενώ αποτελεί και ερέθισμα για δημότες να βελτιώσουν ο καθένας το δικό του χώρο. 
Στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων ο Δήμος Ξηρομέρου αντιμετωπίζει πρόβλημα, αφού μέχρι τώρα στον πρώην δήμο Αστακού, γινόταν..........

Τα πολιτιστικά όπως τα εννοεί ο κ. Αναγνωστόπ​ουλος (πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου)

Κατσαρός Κωνσταντίνος*
Τη θέση του περί πολιτιστικών είχε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει ο κ. Αναγνωστόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 4/7/2011. Συγκεκριμένα, τοποθετούμενος στο προτελευταίο θέμα που αφορούσε σε επιχορηγήσεις συλλόγων για εκδηλώσεις που προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι, ο κ. Αναγνωστόπουλος επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς όλους τους επιχορηγούμενους συλλόγους λέγοντας χαρακτηριστικά «όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες είχαν μαγαζί γωνία» και καταψήφισε την πρόταση: «λέω όχι και παρακαλώ πάρα πολύ, όποιος θέλει να έχει μαγαζί δικό του, θα το πληρώνει το μαγαζί. Είναι ακριβά τα ενοίκια…». Άφησε όμως αιχμές και για την ομάδα που αποτελούσε το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου, από το 1994 μέχρι και το 2010, και συνεχίζει πλέον να υφίσταται με το όνομα «Χορευτικός Όμιλος Μεσολογγίου», καταφεύγοντας και σε τοποθετήσεις που απέχουν από την πραγματικότητα για να στηρίξει τις θέσεις του, όπως μεταξύ άλλων: «τους τα είχα όλα: φως νερό τηλέφωνο, πούλμαν, πετρέλαια τους τα είχα όλα τσάμπα».
Παρακολούθησα το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν είχα πρόθεση να παρέμβω, γι αυτό άλλωστε δεν είχα ζητήσει το λόγο και από τον Πρόεδρο κ. Σπανό. Όμως δυστυχώς αναγκάστηκα ως θιγόμενο μέλος της παραπάνω ομάδας.......

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα ληστείας και κλοπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ. Α Χ Α Ι Α Σ‏
Συνελήφθη χθες (6-7-2011) το βράδυ στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και κλοπή σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ερυθραίας.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα ο 31χρονος συλληφθείς αφαίρεσε από εγκαταλειμμένη οικία στην οποία διαμένουν αλλοδαποί μετανάστες, τα έγγραφα παραμονής του 26χρονου παθόντα. Έπειτα τον αναζήτησε, σε περιοχές, όπου συχνάζουν αλλοδαποί και αφού τον εντόπισε, προσποιούμενος τον Αστυνομικό τον οδήγησε σε κοντινή απόσταση. Εκεί με την απειλή ψεύτικου μεταλλικού όπλου και κλωτσώντας τον στην κοιλιά, επιχείρησε να τον ληστέψει, τράπηκε όμως σε φυγή, καθότι έγινε αντιληπτός από ομοεθνείς του 26χρονου που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση.  

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών που ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, όπου αναζήτησαν τον δράστη, τον οποίο τελικά εντόπισαν και συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση. Στη κατοχή του 31χρονου ημεδαπού βρέθηκαν τα έγγραφα παραμονής του 26χρονου παθόντα, τα οποία του αποδόθηκαν καθώς και το ψεύτικο όπλο, το οποίο κατασχέθηκε.

O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 

06-07-11 Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων των εκπαιδευτικών για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων σχολικού έτους 2011-2012 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Aπό το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01 και ΔΕ01, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2011-2012 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται από 07/07/2011   μέχρι  15/07/2011.
Για την εγκύκλιο, την αίτηση-δήλωση και τα συνοδευτικά αρχεία πατήστε εδώ.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Όλοι απόψε Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 στις 8:30 το βράδυ στην κεντρική Πλατεία του Αγρινίου που θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή  Συνέλευση των «Αγανακτισμένων της Πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Λαϊκή Συνέλευση, έτσι όπως αυτά καθορίστηκαν στη Λαϊκή Συνέλευση της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2011 είναι τα παρακάτω:
 1.   Απολογισμός της μέχρι σήμερα δράσης.
 2.   Καθορισμός της από δω και πέρα δράσης.
2.1.             Απόφαση για την συνέχιση ή την αναστολή της αγωνιστικής μας παρουσίας σε καθημερινή βάση στην πλατεία Δημοκρατίας.
2.2.             Απόφαση  σε περίπτωση που αποφασισθεί η αναστολή για την ημερομηνία επανεκκίνησης.
2.3.             Απόφαση σε περίπτωση που αποφασισθεί η συνέχιση του αγώνα ανασυγκρότησης της Συντονιστικής Επιτροπής με τον ορισμό νέων μελών και την ανάθεση συγκεκριμένων εργασιών σ’ αυτά.
3.   Ψήφισμα - Απάντηση στα περί «πολιτικής βίας» των πολιτών που ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2011 ο Πρωθυπουργός της χώρας Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά και στις ανάλογες  πρόσφατες δηλώσεις των Βουλευτών  Σοφίας Γιαννακά και Αντρέα Μακρυπίδη στο τοπικό και Αθηναϊκό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
4.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απαλοιφή, αντικατάσταση ή όχι της λέξης «Αγανακτισμένοι» από τον τίτλο που προσδιορίζει το κίνημα των Πλατειών.
5.   Εκλογή εκπροσώπου ή εκπροσώπων στη καθορισμένη Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος, όπου θα συζητηθούν ζητήματα τα οποία αφορούν την πορεία του κινήματος των πλατειών.

Η Λαϊκή Συνέλευση των Αγανακτισμένων
της Πλατείας Δημοκρατίας Αγρινίου

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί από την Πάτρα, τον Πύργο και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και του επέδωσε ψηφίσματα διαμαρτυρίας ύστερα από τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφορικά με τον τρόπο απελευθέρωσης του κλάδου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, διαβιβάζοντας παράλληλα τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «όπως σας είναι γνωστό, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ύστερα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προχώρησε στην κατάρτιση Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος το οποίο με σαφήνεια και στη βάση στοιχειώδους.....

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
Σύσκεψη εργασίας για το σχεδιασμό και την εκπόνηση δράσεων πολιτικής προστασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 12 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.
Σκοπός της σύσκεψης είναι η διαπίστωση προόδου, η επισήμανση τυχόν ελλείψεων για όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ο σχεδιασμός δράσεων και ο συντονισμός των συναρμόδιων φορέων με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού προστασίας του δασικού μας πλούτου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2011 στην Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

Στη σύσκεψη θα παραστούν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων. Επίσης θα παραβρεθεί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης.

ΠΑΤΡΑ:Το ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει με Αντωνακόπουλο και με το φόβο των αποδοκιμασιών

Νομαρχιακή συνδιάσκεψη, που θα συμπεριλαμβάνει και “διάλογο με την κοινωνία”, με εισηγητή το βουλευτή Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλο, διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Αστήρ” της Πάτρας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Ήδη έχουν ενημερωθεί ακόμη και με μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται κατά πόσο θα ανταποκριθούν, σε μία συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη για το σύνολο του πολιτικού κόσμου και ιδιαίτερα για το κυβερνών κόμμα.
Επιπλέον, σε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επικρατεί και προβληματισμός, τον οποίο, μάλιστα, δεν δίσταζαν να κοινοποιήσουν και προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης, για το αν είναι πολιτικά ορθό στην τρίτη πόλη της Ελλάδας, που συνδέεται, μάλιστα, με ειδικούς και βαθείς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, να γίνεται συνδιάσκεψη με κεντρικό ομιλητή ένα στέλεχος της εμβέλειας ενός περιφερειακού βουλευτή, όσο ικανός και άξιος κι αν υποτεθεί ότι είναι αυτός. Κάποιοι σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί σε αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη να πηγαίνει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχ. Καρχιμάκης, και στην Πάτρα να έρχεται ένας βουλευτής από το γειτονικό Νομό.
Κάποιοι θυμούνται τα περί Αποστασίας
Μάλιστα, δεν λείπει και η μερίδα εκείνων που αισθάνεται ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία και για τη στάση που τήρησε πρόσφατα ο εν λόγω βουλευτής, όταν δύο βουλευτές (και πρώην υπουργοί) εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ, οι Γιώργος Φλωρίδης και Έκτωρ Νασιώκας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, υπό την πίεση και της Τρόικας, υπέβαλαν τις παραιτήσεις......

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Σύλληψη τριών (3) ημεδαπών για απόπειρα ληστείας.

Πάτρα, 5 Ιουλίου 2011
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν, σήμερα (5-7-2011) το πρωί, στη Πάτρα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, οι δυο ηλικίας 21 ετών και ο τρίτος 18, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε βάρος ενός 51χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, σήμερα και ώρες πρώτες πρωινές, οι τρεις συλληφθέντες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες χτύπησαν με μεταλλική ράβδο τον 51χρονο παθόντα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Έπειτα αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, έγιναν όμως αντιληπτοί από διερχόμενο οδηγό μοτοσικλέτας και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό μετέβησαν άμεσα στη περιοχή, μαζί με Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, όπου.........

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Οργή και αγανάκτηση και στην Πάτρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ - ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μετά τη Λαμία ένταση επικράτησε στον προαύλειο χώρο του ξενοδοχείου της πόλης, όταν εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου, με την υποστήριξη εκπροσώπων της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Γεωργίου, επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής την αίθουσα όπου βρίσκεται ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Κουτσούκος.


 Πηγή: patranews

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να απειληθεί γενικότερη σύρραξη, καθώς τα όργανα της ταξης, στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν τους διαδηλωτές, τους έσπρωχναν συνεχώς. Νωρίτερα έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

ΠΑΤΡΑ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΝΑΛ‏

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ανάπτυξης Αλιείας (ΕΤΑΝΑΛ) κ. Μανώλη Αντωνάκο είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με σκοπό να συζητηθούν από κοντά όλες οι παράμετροι του έργου βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας Πατρών. Έργο που όπως είναι γνωστό έχει πλήρη ωριμότητα για ένταξη, χρηματοδότηση και υλοποίηση μέσω του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3.690.000 ευρώ.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του έργου και συντονίστηκαν οι κοινές δράσεις ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και την ΕΤΑΝΑΛ. Να σημειωθεί ότι το έργο έχει ήδη εξασφαλίσει προέγκριση και έχει υπογραφεί το σχετικό σύμφωνο αποδοχής των όρων, άρα απομένει η απόφαση ένταξης που έχει πλέον καθαρά τυπικό χαρακτήρα.  

Όπως είναι γνωστό φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας), χρόνος ολοκλήρωσής του προβλέπεται............

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική

Πολύ θετική επιρροή διεθνώς ασκεί η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας προς όφελος των πολιτών » σημειώνει ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην εκταμίευση της 5ης δόσης , την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών και τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος.
Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης τονίζει ότι προχωρούν η προετοιμασία του εθνικού φορολογικού συστήματος , ενέργειες για την ανάσχεση της ύφεσης και την υποστήριξη της ανάπτυξης και η εφαρμογή εγγυήσεων κοινωνικής προστασίας .
Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει «σε πείσμα όσων θεωρούν ότι δεν υπάρχει η αναγκαία συναίνεση, εγώ πιστεύω ότι η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική. Στα θεμελιώδη ζητήματα υπάρχει ευρύτατη συμφωνία. Η πολιτική συναίνεση είναι............

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Kατάληψη και στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο

Κατάληψη πραγματοποιήθηκε χθές παρασκευή, 1-7-2011, το βράδυ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο από ομάδα των αγανακτισμένων.
 Έγραψαν συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους, και στην πόρτα των γραφείων κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Εργαζόμενοι της ΕΒΟ κατέλαβαν το γραφείο Σπηλιόπουλου

Κατάληψη στο γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Σπηλιόπουλου στο Αίγιο, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου, μετά τη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως έξω από το βουλευτικό του γραφείο, που είχαν προαναγγείλει από χτες το πρωί.
Οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στο γραφείο του υφυπουργού, αφού πρώτα έγραψαν "Ουστ ψεύτη" στην πινακίδα του γραφείου στην είσοδο της πολυκατοικίας και συνομίλησαν αρχικά με τον υπεύθυνο του γραφείου του κ. Παναγιώτη Τσονιώτη και ακολούθως τηλεφωνικά και με τον ίδιο τον υφυπουργό.
"Δεν φεύγουμε από εδώ αν δεν έρθεις κάτω στο Αίγιο" του διεμήνυσε η πρόεδρος του Σωματείου κα Ουρανία Μπίρμπα. Ο κ. Σπηλιόπουλος της απάντησε πως είναι αδύνατον να φύγει τώρα από την Αθήνα και της αντιπρότεινε να της κλείσει άμεσα ραντεβού στο γραφείο του στο Υπουργείο, κάτι που η κα Μπίρμπα δεν δέχτηκε. "Να έρθεις να μιλήσεις εδώ, στους εργαζομένους, γι'αυτά που τους έταζες" ακούστηκε να του λέει η κα Μπίρμπα, εν μέσω επευφημιών από τους συναδέλφους της.
Ο κ. Σπηλιόπουλος φέρεται να της τόνισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει για το σύνολο των εργοστασίων των ΕΑΣ, με την κυρία Μπίρμπα και τους εργαζομένους όμως να μην ηρεμούν.
Οι εργαζόμενοι, εξάλλου, έγραψαν συνθήματα και στο τραπέζι συσκέψεων στο γραφείο του υφυπουργού, ενώ πετούσαν έξω στο δρόμο κάρτες του κ. Σπηλιόπουλου.
Πηγή: filodimos.gr

Βόμβα μεγατόνων για Ρομπόπουλο!!! Είναι αλήθεια;

Είναι αλήθεια κύριε Ρομποπουλε οτι είχατε κάνει αίτηση για δάνειο ύψους 3 εκατομμύριον ευρώ και απορρίφθηκε ;
Είναι αλήθεια το δάνειο το οποίο είχε απορριφθεί εξαρχής θα εγκριθεί κατόπιν παρέμβασης του Πρωθυπουργού ;

Είναι αλήθεια κύριε Ρομποπουλε ; 
Αν δεν είναι μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί βγαίνατε στα τηλεοπτικά παράθυρα και διατυμπανίζατε ότι δεν θα ψηφίζατε το μεσοπρόθεσμο.
Μπορείτε να κάνετε γνωστό και σε μας τους αδαείς τι είναι αυτό που σας είπε ο Πρωθυπουργός και σας έκανε να αλλάξετε γνώμη και να ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο.
Από όσο γνωρίζουμε δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε στη βουλή εσείς γιατί αλλάξετε ;

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ζητήσατε δάνειο για να καλύψετε τις ανάγκες των επιχειρήσεων σας (Ξενοδοχεία Χαλκιδικής -Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων)
Είναι ή δεν είναι αλήθεια οτι πήρατε διαβεβαίωση οτι το δάνειο σας θα εγκριθεί;
Έχετε υποχρέωση και καθήκον απέναντι στον Ελληνικό λαό να απαντήσετε γιατί αλλάξατε γνώμη.