Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!‏

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου στον Κήπο των Ηρώων ο Δήμαρχος κ. Κατσούλης ανέφερε ότι στο Μεσολόγγι και στη γύρω περιοχή ποτέ δεν χαρίστηκε τίποτε. Όλα όσα πετύχαμε στον τόπο μας τα κερδίσαμε με αγώνα και πολλές φορές με αίμα. Είμαστε λοιπόν συνηθισμένοι να αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε κάτι.
Το 2011 μπήκε με το αριστερό για το νέο διευρυμένο Δήμο μας. Η νέα Δημοτική Αρχή, ήρθε νωρίς – νωρίς αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα από τα οποία άλλα τα περιμέναμε ότι θα εμφανισθούν έστω και στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού (π.χ. εφετείο, νοσοκομείο, αρχαιολογικό μουσείο, 2/39 σύνταγμα ευζώνων) και άλλα παρουσιάστηκαν από το πουθενά (κλείσιμο σχολών στο ΤΕΙ). Δεν θα ασχοληθώ με τις θεωρίες συνωμοσίας που λένε ότι για όλα φταίει ο Κατσούλης που προεκλογικά τα είχε πουλήσει όλα κλπ, γιατί αφενός δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω σε όλο το εύρος τους και αφετέρου ξεφεύγουν πολλές φορές από τα όρια της λογικής και κινούνται στα όρια της γελοιότητας.
Αλλά έστω κι έτσι να ήταν, σήμερα εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε σε ένα βασικό ερώτημα: τι κάνουμε τώρα για τον τόπο μας;
Πολλές φορές, και το βλέπουμε όλο και πιο συχνά τώρα τελευταία, το μέλλον μας πωλείται και αγοράζεται σε γραφεία με κλειστές πόρτες και σε συζητήσεις που δεν είμαστε καν προσκεκλημένοι. Σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Ποια πρέπει να είναι η απάντησή μας; Μας ικανοποιεί το μέλλον που σχεδιάζεται για εμάς και για τα παιδιά μας;
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 1ης Ιουνίου, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να φωνάξουμε όλοι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά ΑΠΕΝΑΝΤΙ.............

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου δίνει το αγωνιστικό παρόν την Τετάρτη 1η Ιουνίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Δικαστικό Μέγαρο Ι.Π. Μεσολογγίου
Τηλ.: 26310-22434 / FAX: 26310-24714

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου με απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει την Τετάρτη 1η Ιουνίου και ώρα 12:00 στη κεντρική πλατεία Μεσολογγίου δίνοντας το αγωνιστικό παρόν. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Δήμου και των Φορέων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, που αποτελούμε μέλος αυτής, διεκδικεί λύσεις στα μεγάλα θέματα της περιοχής μας, που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και των κατοίκων της.
Βέβαιο είναι ότι η επίλυσή τους ή μη θα προδιαγράψει θετικά ή αρνητικά το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και των παιδιών μας. Επίσης βέβαιο είναι ότι θα ληφθούν πολιτικές αποφάσεις γι’ αυτά. Δεν μπορούν να είναι ερήμην μας, να μας αγνοούν και να ενεργούν σε βάρος μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, εδώ και τώρα, όλοι μαζί, με ενότητα και αγώνα, να δοθούν λύσεις σε θετική κατεύθυνση. Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια, η απαξίωση και η υποβάθμισή μας. Γι’ αυτό είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση η μαζική, αγωνιστική συμμετοχή μας.
Αφιερώνουμε ένα 2ωρο απ’ τη δουλειά μας, τη ζωή μας, για την πόλη μας, που οδηγείται σε αφανισμό. Πάμε Πλατεία! Δίνουμε βροντερό παρόν, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στους αρμόδιους και σε κάθε κατεύθυνση.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δ.Σ.Μ. κήρυξαν 24ωρη αποχή απ’ τα καθήκοντά τους και συγκαλούν ολομέλεια και μετάβασή τους «εν σώματι» στην αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Επίσης, με παρέμβασή τους, ζήτησαν την παρουσία και συμμετοχή των Συμβολαιογράφων, Δικαστικών Υπαλλήλων και Δικαστικών Επιμελητών ζητούν και αγωνίζονται για την ενεργοποίηση και κινητοποίηση κάθε Συλλόγου και Φορέα της περιοχής μας και κάθε δημότη και κατοίκου.

Ι.Π. Μεσολογγίου 31-5-2011
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, από μέρους του Δ.Σ.Μ.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Ατσαλάκης

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ! ! ! ! ! ! !

Συνέχεια αποκαλύψεων για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας! 

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

 Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τηλ. 242109 3290, email: egol@uth.gr

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Στιγμές εξέγερσης, έμπνευσης, ελευθερίας στην Πάτρα

Ο τίτλος αφορά ένα άλλο πατρινό μπλογκ*, όπως και κάμποσες φωτογραφίες. Προσωπικά θα συμφωνήσω. Χθες η κεντρική πλατεία της Πάτρας είχε κάποια στιγμή 5.000 θυμωμένους, προβληματισμένους, αποφασιστικούς συμπολίτες, άνδρες, γυναίκες, νεολαία, ηλικιωμένους, παιδιά. Με το πέρασμα του χρόνου, ο κόσμος από τις 7.00 μμ  μέχρι τα μεσάνυκτα  ίσως έφτασαν τους 10.000!
Στις 9.00 ξεκίνησε μια καταπληκτική γενική Συνέλευση μπροστά από το Δημοτικό θέατρο. Εκεί έχει αναρτηθεί το ψήφισμα της προηγούμενης μέρας και αρκετά συνθήματα – πανό. Ο κόσμος ήταν από πολλά ρεύματα, αλλά η καταδίκη των μηχανισμών, ΜΜΕ και καταπιεστών εργοδοτών πάνδηλη.. .. Είναι όμως ακόμα ζητούμενο η όσμωση και σύνθεση….
Δυο ήταν οι ενδιαφέρουσες προτάσεις, πέρα από τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις και ξεσπάσματα:
1) Καταλήψεις στην κατάλληλη φάση έτοιμων προς ξεπούλημα δημόσιων αγαθών: ΔΕΗ. Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια. Λιμάνι, κλπ και φυσικά βραδινά μισάωρα στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια για να πούμε τις δικές μας ειδήσεις.
2) Η Λογική της άμεσης δημοκρατίας με τάση εξάπλωσης σε όλες τις πλατείες της ευρύτερης Πάτρα ς με λογική ομόκεντρων κύκλων ή άλλως

170 Εποχικοί στο Δήμο Αθηναίων

Με εκατόν εβδομήντα εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθεί ο Δήμος Αθηναίων
Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα Νέας Μάκρης Αττικής.
Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, γυμναστές, τεχνολόγους τροφίμων, ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, υδραυλικούς, μάγειρες, φύλακες και εργάγτες. 
Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 6 Ιουνίου 2011
Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 5277450

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

WikiLeaks: "Πως οι ΗΠΑ πολέμησαν Ρωσία, BMP-3 και αγωγούς"


Είναι η εποχή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να παίξει δυναμική και περισσότερο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να συσφίξει τους ελληνορωσικούς δεσμούς, αφού έχει εξέλθει ενισχυμένη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου τις οποίες μόλις έχει κερδίσει.
Αποφασίζει 12 ημέρες πριν από την συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν στην Ρωσίας να προχωρήσει σε μείζονος σημασίας γεωστρατηγική κίνηση και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ να προμηθευτεί 450 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης BMP-3Μ τα οποία όχι απλώς θα αποκαθιστούσαν, αλλά θα έγερναν υπερ της Ελλάδος της ισορροπίας δυνάμεων στα χερσαία συστήματα.
Γράφει λοιπόν ο Σπέκαχαρντ (βασικά τα τηλεγραφήματα αυτά τα συνέτασσε η τότε νούμερο 2 της πρεσβείας η Μακάρθουρ και τα υπέγραφε ο Ν.Σπέκχαρντ) σε τηλεγράφημα με τίτλο
«Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόµενοι δεσµοί – που γίνονται πιο ισχυροί;».
«Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία, λόγω της αυξανόµενης δύναµης των siloviki. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ελληνες απολαµβάνουν το κόρτε των Ρώσων, ακόµα και αν το παίζουν συχνά δύσκολοι».
Σε δεύτερο τηλεγράφημα που το έστειλε μετά την συνάντηση Πούτιν-Καραμανλή και μετά την απόφαση προμήθειιας των TOMA BMP-3M, αλλά και την ενεργοποίηση των διαδικασιών για τον South Stream ο Σπέκχαρντ υποστηρίζει ότι «ο Καραµανλής προφανώς πιστεύει ότι µπορεί να διατηρήσει ισορροπία στις σχέσεις µε τη Ρωσία και τη ∆ύση. Ο κίνδυνος όµως είναι ότι η Αθήνα, όντας πιο κοντά στη Ρωσία στα θέµατα ενέργειας, µπορεί να βρει τον εαυτό της υπό πίεση έγραφε ο Σπέκχαρντ. και να στηρίξει τους Ρώσους σε άλλα θέµατα όπως είναι οι σχέσεις µε το Ιράν. Εχουµε πει στους Ελληνες ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβληµα µε τους καλύτερους ελληνορωσικούς δεσµούς. Την ίδια ώρα, συνεχίζουµε να ρωτάµε πώς η Ελλάδα µπορεί να συµβιβάζει τη στήριξή της για τον αγωγό TGI µε το ανταγωνιστικό πρότζεκτ του South Stream – ένα ερώτηµα στο οποίο ακόµα να λάβουµε επαρκείς απαντήσεις»,
Σε ένα άλλο τηλεφράφημα μπλέκει και το Ιράν και υποστηρίζεί ότι οι ΄σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας θα μπορούσαν να γίνουν πιο στενές απ' ότι είναι οι σχέσεις Ρωσίας-Ιράν! Ενώ είναι αφοριστικός με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ... κατρηγορεί ότι προσπαθεί να τηρήσει "ισορροπημένη στάση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ντόρα Μπακογιάννη έχει μόνο καλά λόγια: «Ο Καραμανλής προσπαθεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σαν να λαµβάνει ισορροπηµένη θέση ανάµεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σε αντίθεση µε την υπουργό Εξωτερικών και πολιτική ανταγωνίστριά του Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία κάποιοι Ελληνες πιστεύουν ότι τηρεί υπερβολικά φιλοαµερικανική γραµµή».
Λίγους μήνες αργότερα μετά τον πόλεμο στην Γεωργία η τότε υπουργός Εξωτερικών σαμποτάρισε την ελληνορωσική συνεργασία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κατεβάσει Έλληνες αξιωματικούς από το αεροπλάνο..........

Διαδηλώσεις κατά Γιώργου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα!

Mεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο, παράλληλα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα, μαζί με τον ομόλογό του του Καναδά κ. Στίβεν Χάρπερ, εξελίχθηκαν τόσο από τους Αγανακτισμένους, όσο και από αγρότες που έκλεισαν τον δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων.
Τους δύο πρωθυπουργούς και τη σύζυγό του κ. Χάρπερ, Λορίν υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Λαζούρας, καθώς και ο βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη να υποδέχονται τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Καναδό ομόλογό του στην Αγία Λαύρα, όπου φυλάσσεται το ιερό λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, καθώς και στον τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης.

Στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί με τη συνοδεία τους, που αποτελούνταν από τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά, Τόνι Κλέμεντ και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επισκέφθηκαν το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Οι δύο πρωθυπουργοί, καθώς και η Λορίν Χάρπερ περιηγήθηκαν στον περίβολο του Μοναστηριού και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου ο κ. Στήβεν Χάρπερ υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο των επισκεπτών.
Η περιοχή έχει μετατραπεί σε φρούριο από την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στο ΣτΕ κατά Εφετείου στο Αγρίνιο οι δικηγόροι του Μεσολογγίου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 27/2011, που προβλέπει την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο (Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος).
Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ορθολογικής οργάνωσης της Δικαιοσύνης και θα επιδεινώσει τις συνθήκες λειτουργίας της Δικαιοσύνης και της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος.
Ακόμη, οι δικηγόροι του Μεσολογγίου επισημαίνουν ότι δεν ελήφθησαν υπόψη τα απαιτούμενα νόμιμα κριτήρια για την ίδρυση του επίμαχου Εφετείου, αλλά δεν τηρούνται πλήρως και οι προϋποθέσεις του νόμου, όσον αφορά την πρόβλεψη των απαιτούμενων πιστώσεων.
Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ορθολογικής........

"Δεν προηγήθηκε γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου"

Υπενθυμίζεται, ότι πριν την ίδρυση Εφετείου πρέπει να προηγηθεί γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, η οποία θα εκφράζει τις απόψεις του για το νέο Εφετείο.
Παράλληλα, πριν την ίδρυση του νέου Εφετείου δεν προηγήθηκε, όπως απαιτεί η νομολογία (παλαιές αποφάσεις) του Συμβουλίου της Επικρατείας, εθνικός ή ευρύτερος περιφερειακός σχεδιασμός, επισημαίνουν οι δικηγόροι.
Ως εκ τούτου -τονίζεται στην προσφυγή- το ζήτημα της ίδρυσης νέων εφετείων δεν επιτρέπεται ν' αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και περιπτωσιολογικά και θα έπρεπε έτσι να είχε προηγηθεί ένας εθνικός (ή, έστω, ευρύτερος περιφερειακός) σχεδιασμός, εγκεκριμένος με διοικητική πράξη.
Επίσης, πριν την ίδρυση του νέου Εφετείου δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις, με συνέπεια να είναι για τον πρόσθετο αυτό λόγο παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 27/2011.
Τέλος, το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είναι άκυρο, σύμφωνα με τους δικηγόρους, καθώς υπάρχει ελλιπής δικαιολόγηση των προβλεπόμενων κονδυλίων για τη σύσταση και λειτουργία του νέου Εφετείου

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Πλατεία Γεωργίου Πάτρα: η ημι-βουβή πλατεία και η επερχόμενη ανοικτή συζήτηση

Και ενώ στην πλατεία Συντάγματος από τις 25-5-2011 προσπαθιέται να υιοθετηθεί μια σειρά διαδικασιών για άμεση δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος είναι και μακρύς και ολισθηρός ακόμα, στην Πάτρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο διφορούμενα, παρά την έμμεση καταδίκη του ΠΑΜΕ ή τα καλοπιάσματα των ΜΜΕ. Τα πηγαδάκια δίνουν και παίρνουν, αλλά κάποιοι πάνε να βάλλουν φρένο σε ολικές Συνελεύσεις.
Υπάρχουν ακόμα κάποιες τεχνικές δυσκολίες που ελπίζω να λυθούν, αλλά και μια αποφασιστικότητα να γίνονται καθημερινές συνελεύσεις. Η ανομοιογένεια είναι μεν αληθινή, αλλά ο χυλός όχι.

Πριν γίνουν όλα αυτά μια από τα κάτω Πρωτοβουλία πολιτών είχε ήδη προγραμματίσει για την Παρασκευή 13 Ιουνίου μια εκδήλωση με παρόμοιο πνεύμα, αλλά με πιο σαφή τη διερεύνηση Λαϊκού Δημοκρατικού μετώπου στο εκεί Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Εάν η … Πλατεία λειτουργήσει, δεν θα ήταν άσχημα να γίνει η εκδήλωση εκεί κοντά στο Δημοτικό θέατρο ανοικτά.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

«Σύνδρομο Καραμανλή»

Από Το Ποντίκι 26.5.2011 Όταν ο Παπανδρέου ξεπροβόδιζε τον Καραμανλή στην έξοδό του από το Μαξίμου, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, ύστερα από ενάμιση χρόνο, θα βρισκόταν στο ίδιο αδιέξοδο με τον προκάτοχό του. Έρμαιο των καταστροφικών επιλογών του ιδίου και του υπουργού του επί των Οικονομικών, όπως ο Καραμανλής.

Δεν φανταζόταν ότι τόσο σύντομα θα συζητούσαν όλοι για εκλογές, με τον ίδιο να κουβαλάει την κατηγορία περί διάλυσης και χρεοκοπίας της χώρας, όπως ο προκάτοχός του.


Όταν ο Καραμανλής, μετά τη ΔΕΘ του 2008, φορτωμένος το Βατοπέδιο και την οικονομική κατάρρευση, άρχισε να σκέφτεται εκλογές, είδε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν του άφηναν περιθώρια: θα έψαχνε μια «χρυσή ευκαιρία» ανατροπής του προβαδίσματος Παπανδρέου ή μια αξιοπρεπή ήττα. Όμως η κοινωνία είχε γυρίσει σελίδα και η διαφορά μεγεθυνόταν μέχρι να γίνει ταπεινωτική. Με τον τότε πρωθυπουργό αδύναμο να αντισταθεί.

Τώρα ο Παπανδρέου βρίσκεται στην ισοπαλία με τον Σαμαρά, τον οποίο κανείς μέχρι χθες δεν υπολόγιζε – όπως ο Καραμανλής δεν υπολόγιζε τον Παπανδρέου. Μένει να καταγραφεί το προβάδισμα της Ν.Δ.

Στο ΠΑΣΟΚ πολλοί εκτιμούν ότι η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και ήδη πολιτεύονται με ορίζοντα την επόμενη μέρα. Παρότι ο διεθνής παράγοντας προτιμά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου έως το τέλος – όσο μακριά ή κοντά κι αν είναι.

Το βάρος της βίαιης εκποίησης ολόκληρης της χώρας και της οικονομικής και κοινωνικής διάλυσης είναι τεράστιο, όσο κι αν τα σκάνδαλα και η οικονομικά καταστροφική καραμανλική διακυβέρνηση είναι αδύνατον να ξεχαστούν. Όσο κι αν το πρωτόγνωρο σοκ της χρεοκοπίας μοιάζει να κρατάει τον κόσμο φοβισμένο και αδρανή.

Οι ξένοι δανειστές και επιτηρητές, έμπειροι στη διαχείριση ακραίων καταστάσεων, γνωρίζουν ότι η μόνη απειλή για την κυριαρχία τους είναι το λαϊκό ξέσπασμα, αφού οι πολιτικές δυνάμεις μοιάζουν εγκλωβισμένες και παθητικές. Όσο μπορούν, θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν τη σημερινή κυβέρνηση. Όμως το «σύνδρομο Καραμανλή» χτυπάει ήδη την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου...

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Νίκη της "Πρωτοβουλίας Εμπόρων" Αγρινίου - 6 από τις 9 έδρες

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.  
Πρώτη δύναμη η "Πρωτοβουλία Εμπόρων" που παίρνει έξι από τις εννέα έδρες. Συντριβή της ανεξάρτητης κίνησης εμπόρων (ΠΑΣΟΚ) και ουσιαστική απομόνωση του ΠΑΜΕ.
Ποιοί εκλέγονται: 
Οι κάλπες έκλεισαν στις επτά και συνολικά ψήφισαν 277 από 312 ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου.
Η "Πρωτοβουλία" καταλαμβάνει έξι έδρες με 142 ψήφους, η "Ανεξάρτητη Κίνηση" (Κωστίκογλου)  δύο εδρες και 81 ψήφους και η η "Αγωνιστική Συνεργασία" (Νικάκης) μια έδρα και 46 ψήφους.
Σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση απο την Εφ. Επιτροπή, εκλέγονται για το ΔΣ του Συλλόγου οι εξής:
Από την Πρωτοβουλία Εμπορων Αγρινίου:  
Πάνος Μπεσίνης, Καλαϊτζόπουλος Αποστόλης, Παπαζήση Χάιδω, Λίτσας Γιάννης, Μητσόπουλος Πάνος και Σκανδάλης Ευθύμιος
Από την Ανεξάρτητη Κίνηση, εκλέγονται οι Κωστίκογλου Σωκράτης, και η Μαρία Αθανασιάδη – Δημάκη
Από Αγωνιστική Συνεργασία εκλέγεται ο  Βασίλης Νικάκης
Για αντιπροσώπους, οι έδρες είναι 7 για την Πρωτοβουλία, 4 για την Ανεξάρτητη Κίνηση και 3 για την Αγωνιστική Συνεργασία.
ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ
Πρωτοβουλία Εμπόρων Αγρινίου
Σύνολο ψήφων  142
1. Μπεσίνης   Παναγιώτης 82
2. Καλαϊτζόπουλος Αποστόλης 81
3. Παπαζήση Χάιδω 81
4 .Λίτσας Ιωάννης  59
5. Μητσόπουλος Παναγιώτης   53
6. Σκανδάλης Ευθύμιος 51
Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων
Σύνολο ψήφων 81
1.Κωστίκογλου Σωκράτης    65
2.Αθανασιάδη – Δημάκη Μαρία  44
Αγωνιστική Συνεργασία  Έμπορων
Σύνολο ψήφων 46
1.Νικάκης Βασίλειος   36
Ψήφισαν 277
Άκυρα   4
Λευκά  4
Έγκυρα 269

Συντριπτική αποδοχή του - θερινού - πενθημέρου

Για τα Σάββατα  ψήφισαν 270
229 υπέρ θερινού πενθημέρου, 32 κατά, 9 λευκά
 

Γιώργος Παπαναστασίου: «Όχι» στην υποβάθμιση της Δυτικής Ελλάδας

Η δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή της Αμφιλοχίας καθώς και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτή για σειρά λόγων πολύ πιο σημαντικών από αυτούς που υποδεικνύονται είτε από συνθήκες προστασίας είτε από ιδιοκτησιακά δεδομένα.
  Ο Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 24/5 στην Πάτρα, σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι δυνατό να λυθεί  με περιφραγμένους χώρους στρατοπέδων και μάλιστα τη στιγμή που τα κριτήρια επιλογής τους προσδιορίζονται από παράγοντες άσχετους με την συνολική πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος.
   Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά», το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, δεν πρέπει ν’ αποτελεί αντικείμενο προσωρινής αντιμετώπισης, δημιουργώντας στην εξέλιξή του πολύ περισσότερα και έντονα προβλήματα από αυτά που στοχεύει να λύσει.
   Η Δυτική Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Αντιμετωπίζει ήδη πολλά ανοικτά ζητήματα. Επιλογές όπως η δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, το μόνο που πρόκειται να επιφέρει είναι περισσότερη υποβάθμιση από αυτή που ήδη αντιμετωπίζει κάθε πολίτης στην καθημερινή του ζωή.

ΤΕΙ Μεσολογγίου και Αμαλιάδας
Την διατήρηση των τμημάτων των ΤΕΙ Μεσολογγίου και Αμαλιάδας ως έχουν ζήτησε η παράταξη «Ζούμε Δυτικά» κατά τη  διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου. Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπαναστασίου επικαλούμενος το παράδειγμα του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου, η λογική και μόνο υποδεικνύει την διατήρηση του μιας και το γνωστικό του αντικείμενο συνδέεται άμεσα και ιδανικά με τα χαρακτηριστικά της...........

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Παρέμβαση Σοφίας Γιαννακά για το ΤΕΙ Μεσολογγίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά μετά την απόφαση του Υπουργείου να αφήσει εκτός μηχανογραφικών δελτίων για το νέο ακαδημαϊκό έτος τρία Τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.  Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει ότι ο Νομός Αιτ/νιας αποτελεί φυσικό εργαστήρι καθώς διαθέτει τεράστιες αγροτικές εκτάσεις με λίμνες, ποτάμια, ανοιχτή θάλασσα και φυσικά τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου η οποία είναι τόσο αντικείμενο έρευνας όσο και πόλος ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα οι μεγαλύτερες μονάδες ιχθυοπαραγωγής βρίσκονται στις εκβολές του Αχελώου. Το Μεσολόγγι είναι το σημείο κατατεθέν των υδατοκαλλιεργειών σε όλη την Ελλάδα, διαθέτοντας μία από τις αρχαιότερες σχολές Ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα.
Το ΤΕΙ Μεσολογγίου και η Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας με τα αντίστοιχα Τμήματα, Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις Θερμοκηπίων στην Ελλάδα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι ένα Ίδρυμα με εκατό στρέμματα εγκαταστάσεις και άλλα περίπου εφτακόσια διαθέσιμα για ανάπτυξη. Το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης είναι το αρχαιότερο, το καλύτερα στελεχωμένο Τμήμα ΤΕΙ πανελλαδικά και διαθέτει τις πλέον άρτιες εργαστηριακές εγκαταστάσεις σε σχέση με τα άλλα δύο αντίστοιχα Τμήματα ΤΕΙ που δημιουργήθηκαν μετά το 1994 στην Ηγουμενίτσα και στα Μουδανιά και μετά το 2000 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η κα Γιαννακά προθέτει ότι η εν λόγω απόφαση του Υπουργείου ουσιαστικά νεκρώνει ολόκληρη τη Σχολή με άμεσες  κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις για ολόκληρο το Νομό.  Δεδομένου ότι ο κλάδος ων Ιχθυοκαλλιεργειών βρίσκεται σε...............τέτοιες Σχολές μπορούν να γίνουν πυλώνες ανάπτυξης παρέχοντας στον κατεξοχήν αγροτικό κόσμο την απαραίτητη επιστημονική και τεχνική υποστήριξη.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

«Σήμερα νιώθω χειρότερα απ΄ ότι ένιωθα στη Χούντα!»

Οι έλληνες αντιστέκονται: Να φύγει τώρα η Τρόικα, να πέσει τώρα η κυβέρνηση και η δήθεν αντιπολίτευση

Πάτρα, κέντρο, πλατεία – Μένουμε εκεί
Οι έλληνες – ελληνίδες εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι, μικροαγρότες, συνταξιούχοι, ανήμποροι, οι μετανάστες που ριζώνουν, αντιστέκονται.  Όλοι αύριο στις πλατείες των πόλεων, όλοι αύριο στην πλατεία Γεωργίου στο Κέντρο της Πάτρας.
Να κάνουμε συνέλευση επί τόπου και να αποφασίσουμε. Μπορούμε να κανονίσουμε να κρατάμε τον κόσμο με συνελεύσεις, συναυλίες, βραδιές ποίησης, να ανεβάσουμε το κλίμα και το ηθικό.
Διεκδικούμε τη μοίρα μας, τη ζωή μας, τα συλλογικά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, την ίδια τη χώρα μας από την Τρόικα, τους τοκογλύφους, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τους δοσίλογους πολιτικούς.
Να φύγει τώρα η Τρόικα, να πέσει τώρα η κυβέρνηση και οι δήθεν.
ΥΓ: Αγαπητοί ισπανοί έχετε δίκιο: Μετά το «Σοκ και Δέος» περάσαμε στο «Ύπνος και Δέος». Ευχαριστούμε που μας ξυπνάτε…

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ

Σοκ και δέος – Αναλυτικά τα μέτρα και οι αποκρατικοποιήσεις

Μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ το β΄ εξάμηνο εφέτος και 22 δισ. ευρώ το 2012- 2015, καθώς και ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με την πλήρη «έξοδο» του Δημοσίου από εισηγμένες εταιρίες, όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ, αλλά και την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ και πληθώρας ακινήτων, περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, είναι να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 1% του ΑΕΠ και να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό. Το Πρόγραμμα πρέπει να εξειδικευθεί πλήρως το επόμενο διάστημα με τους επικεφαλής της τρόικας και να υποβληθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Ειδικά για το εναπομένον διάστημα έως το τέλος του τρέχοντος έτους, οι παρεμβάσεις ανέρχονται σε 6,4 δισ. ευρώ, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 7,5% του ΑΕΠ. Έχουν ήδη εξειδικευθεί μέτρα 4,8 δισ. ευρώ (2,25 δισ. ευρώ από τις δαπάνες και 2,55 δισ. ευρώ από το σκέλος των εσόδων), ενώ εκκρεμούν προς οριστικοποίηση μέτρα ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Για την περίοδο 2012- 2015, έχουν ήδη εξειδικευθεί παρεμβάσεις ύψους 19,1 δισ. ευρώ και απομένουν να προσδιοριστούν μέτρα 3 δισ. ευρώ.
Το β΄ εξάμηνο εφέτος, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν από την αύξηση της φορολογίας σε σκάφη, πισίνες, πολυτελή οχήματα, ακριβά ακίνητα, την αξιολόγηση και μείωση φορολογικών εξαιρέσεων και απαλλαγών, έως την αύξηση των ΕΦΚ στον καπνό, την επιβολή ειδικού φόρου στα αναψυκτικά και το φυσικό αέριο, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας του 2012, τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, αλλά και τη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό συντελεστή 23%.
Ειδικότερα, από τη μείωση των φοροαπαλλαγών προβλέπονται έσοδα 770 εκατ. ευρώ, επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ από τους ΕΦΚ και τον ΦΠΑ και 380 εκατ. ευρώ από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Προβλέπεται εισφορά αλληλεγγύης υπέρ ανεργίας στον δημόσιο τομέα και αύξηση της εισφοράς υπέρ ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, από την περιστολή των δαπανών προβλέπεται η εξοικονόμηση 2,25 δισ. ευρώ.
Από τον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο, προβλέπεται η εξοικονόμηση 550 εκατ. ευρώ (από τη μείωση των συμβασιούχων, τη δυνατότητα μερικής απασχόλησης, την αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης.........

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

13 Θέσεις στις "Ελληνικές Αλυκές"

alykesΟι "Ελληνικές Αλυκές Α.Ε." θα προσλάβουν δεκατρείς υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Οι θέσεις θα κατανεμηθούν ως εξής:
-δύο θέσεις ΔΕ Βοηθού εμπειροτέχνη εργοδηγού διακίνησης αλμών (5 μήνες)
-δύο θέσεις ΔΕ Χειριστή συστήματος αποκομιδής μηχανήματος συγκομιδής άλατος (5 μήνες)
-δύο θέσεις ΔΕ Βοηθός συντηρητή μηχανημάτων (8 μήνες)
-δύο θέσεις ΔΕ Βοηθός μηχανοτεχνίτη (5 μήνες)
-μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη (8 μήνες)
-μία θέση ΔΕ Βοηθός μηχανοτεχνίτη (8 μήνες)
-μία θέση ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητών (8 μήνες)
-μία θέση ΔΕ Οδηγών (5 μήνες)
-μία θέση ΔΕ Βοηθού εμπειροτέχνη εργοδηγού διακίνησης αλμών (8 μήνες)
Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 29 Μαίου 2011.
Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 26310 22232

Οι "Ελληνικές Αλυκές Α.Ε." που εδρεύουν στο Μεσολόγγι προκηρύσσουν την πλήρωση 13 θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών στην Αλυκή Μεσολογγίου Ν.Αιτωλ/νίας.

Παρουσίαση βιβλίου Δήμου Μεσολογγίου στο Mουσείο «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό

Παρουσιάστηκε στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου  «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό, παρουσία πολυπληθούς κοινού, η πρώτη εκδοτική προσπάθεια του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που αφορά το αγιογραφημένο σπήλαιο του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού, στον Αράκυνθο.

Για το βιβλίο και το υπέροχο αυτό μνημείο της φύσης και του ελληνικού πολιτισμού, μίλησαν – εκτός του συγγραφέα και καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανασίου Παλιούρα – ο Αρχαιολόγος-Βυζαντινολόγος Νίκος Καπώνης και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού Αριστείδης Γαλάνης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ​Ι ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΕΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη στην Πάτρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου», το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το θέμα της εξόφλησης των οφειλών για την μεταφορά μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. 

Επίσης, σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος Κώστας Καρπέτας, το Σώμα θα συζητήσει και το θέμα της αναστολής εισαγωγής σπουδαστών σε Τμήματα του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου και άλλων ΑΤΕΙ στην Δυτική Ελλάδα. Εισηγητής θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι:

Σκάνδαλο υπεξέραισης στη ΔΕΥΑ Αγρινίου

Για σκάνδαλο υπεξαίρεσης χιλιάδων ευρώ μιλούν υπάλληλοι της ΔΕΥΑ, οι υπηρεσίες της οποίας βρίσκονται στο Αγρίνιο.
 Πληροφορίες φέρουν υπάλληλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας να έχει υπεξαιρέσει πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό πριν από περίπου 8 μήνες. Η υπάλληλος λένε οι πληροφορίες υπηρετούσε σε πόστο που εισέπραττε χρήματα από το κοινό, τα οποία φέρεται να μην αποδίδει στο ταμείο της υπηρεσίας αλλά να τα “βάζει στην τσέπη της”. Το φερόμενο ως υπεξαιρεθέν ποσό αγγίζει, αναφέρουν οι πληροφορίες, τα 8-10 χιλ ευρώ.
Η περί ου ο λόγος υπάλληλος “πιάστηκε” και ο προϊστάμενος της φέρεται να έχει καταθέσει στην αρμόδια Δικαστική Αρχή του Αγρινίου.
Αυτό που κάνει όμως τους συναδέλφους της να βγαίνουν από τα ρούχα τους και να μιλούν για το θέμα είναι ότι η υπόθεση “κωλυσιεργεί” στη δικαιοσύνη!
Όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας η υπάλληλος λέγεται ότι επέστρεψε το ποσό αλλά βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών από την υπηρεσία της.
Αυτό που θεωρείται προκλητικό από τους συναδέλφους της, λένε οι πληροφορίες, είναι ότι.........

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ (ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ) ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,20 Μαϊου 2011
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, για την μετατροπή του στρατοπέδου Ψαρογιάννη στη Στάνο  Αιτωλοακαρνανίας σε κέντρο μεταναστών, ο κ. Μάριος Σαλμάς , Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή που έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Με έκδηλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση μετατροπής σε κέντρο μεταναστών, σήμερα από το Υπουργείο σας, του στατοπέδου Ψαρογιάννη στη Στάνο Αιτωλοακαρνανίας.
Μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να γίνει κατανοητή για τους παρακάτω λόγους:
1.    Το στρατόπεδο είναι ενεργό και στην έκτασή του υπάρχουν κάθε ποιότητας πυρομαχικά.
2.    Δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία αλλά και με τους αρμόδιους φορείς για την λήψη αυτής της απόφασης.
3.    Ο χώρος ανήκει στο Δήμο Αμφιλοχίας, εκ των οποίων τα 206 στρέμματα του στρατοπέδου μόνο τα 1206 τ.μ ανήκουν στο Υπουργείο.
4.    Η περιοχή ανήκει στη συνθήκη Natura, λόγω της θέσης της κοντά στη λίμνη Αμβρακία, και για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο χώρο ο δήμος Αμφιλοχίας  έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό άλλων παρεμβάσεων.
Για τους λόγους αυτούς, ερωτάται ο κύριος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

“Μπαλάκι” μεταξύ κράτους, Περιφέρειας και ΚΤΕΛ δεκάδες μαθητέςΘύματα της άτυπης στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει ανεπίσημα σε πολλές περιπτώσεις το Δημόσιο έχουν πέσει για μια ακόμη φορά πολλοί μαθητές στην Αχαΐα, οι οποίοι, είτε λόγω έλλειψης οικογενειακού μεταφορικού μέσου είτε λόγω μεγάλης απόστασης από το σχολείο τους είτε λόγω δυσκολιών στη μετακίνηση, εξαιτίας κινητικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν, αναγκάζονται να μένουν για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα εκτός μαθησιακής διαδικασίας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσής τους, αλλά και για τη συγκρότησή τους σε γνωστικό επίπεδο.
Το φαινόμενο, αν και με διάφορες... πανηγυρικές δηλώσεις, που ακούμε κατά καιρούς, φαίνεται κάθε φορά πως επιλύεται, επανέρχεται στη συνέχεια... δριμύτερο, βυθίζοντάς μας διαρκώς σε προβληματισμό για το τι ακόμη θα πρέπει να περιμένουμε στους δύστηνους και χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το attacktv αναφέρουν πως οι ιδιώτες που είχαν αναλάβει (μέσω υπεργολαβίας από το ΚΤΕΛ) να μεταφέρουν ένα σημαντικό αριθμό μαθητών της Αχαΐας, που εμπίπτουν σε μια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη του 2010. Κι αυτό παρότι στο ενδιάμεσο υπήρξαν υπουργικές διαβεβαιώσεις, ότι θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα από το Γενάρη μέχρι το Δεκέμβρη του 2010, έστω και με τιμή μειωμένη επιπλέον κατά 20%. Και λέμε επιπλέον, διότι ήδη από το Σεπτέμβρη του 2010, εξαιτίας των δεινών οικονομικών του Δημοσίου, η τιμή που είχε αρχικά συμφωνηθεί είχε μειωθεί μονομερώς κατά 25%. Τότε, μάλιστα, πολλοί ήταν οι ιδιώτες που δεν θέλησαν να συμμετάσχουν πλέον με αυτούς τους όρους στη συνέχιση της διαδικασίας και αποχώρησαν.
Μεγάλα τα ποσά των οφειλών
Όμως, όπως αποδείχτηκε, ούτε προς εκείνους που απέμειναν υπήρξε το κράτος συνεπές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος κι από αυτούς τον περασμένο Απρίλιο να διακόψει αυτού του είδους τη συνεργασία, καθώς τους.......

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Μια καμαριέρα στη σουίτα και οι καβαλιέροι στη Μεσόγειο

Μόνο αφελείς πολιτικά, φανατισμένες φεμινίστριες ίσως και σίγουρα θρησκόληπτοι καλβινίζοντες ηθικολόγοι σε αμέρικα και απανταχού της γης θα έχαψαν το παθιασμένο «λάθος» του επικεφαλής του ΔΝΤ και υποψήφιου για τη Γαλλική προεδρία του χρόνου.
Όχι ότι λυπάμαι ιδιαίτερα για την «ηθική» ξεφτίλα του επικεφαλής, κ. κατά τα άλλα Στρος Καν, επιφανούς, αφού εδώ επιτίθεται σε μάνες, ορφανά, νεολαίες, λαούς και χώρες με «Σοκ και Δέος» υπέρ του χρηματηστηριακού πληροφορικού και ολοκληρωτικού κεφαλαίου. Όμως «δεν χάφτω» τόσο εύκολα τα αφελή και παραληρηματικά όλων των δικών τους ΜΜΕ. Τι άραγε λέει σε μένα ο εσωτερικός υποβολέας μου;
Πέστε με περίεργο και εκκεντρικό, αλλά είμαι με την εκτίμηση ότι του ‘ριξαν την μεξικάνα καμαριέρα για να τον αντικαταστήσουν. Γιατί;
Α) Σε ποιες περιοχές του πλανήτη παίζει παιχνίδι το ΔΝΤ και τα κυρίως αμερικανικά (και λοιπά σιωνιστικά ή μη συμφέροντα) αυτή την ιστορική περίοδο; Μήπως στη λατινική Αμερική; Όχι βέβαια. Τώρα παίζουν γύρω από τη Μεσόγειο. Ο Στρος Καν δεν είναι σημαίνον στέλεχος του γαλλικού πολιτικού προσωπικού, κάτι σαν καμαριέρος της όποιας μερίδας εκεί γαλλικής αστικής τάξης;  Βεβαίως….
Β) Γιατί η Γαλλία «μπούκαρε» πρώτη στην επίθεση στη Λιβύη, πριν καν μπουκάρουν οι ΗΠΑ μέσω «νομιμοποίησης» του ΝΑΤΟ; Γιατί έχει τεράστια γαλλικά συμφέροντα εκεί. Άρα θα λυπόντουσαν τον ήδη φυλακισμένο στις φυλακές της νήσου Ράικερς;
Γ) Οι ΗΠΑ δεν πολεμούν από τα δεξιά το Euro όπως και την Ευρωζώνη; Ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος ανάμεσα στα ισχυρά νομίσματα, όπως του δολλαρίου, δεν λογαριάζει από θύματα τύπου Στρος Καν.
Δ) Τα υπαρκτά σενάρια για το, παγκοσμίως ιστορικά πρώτο, πείραμα στην Ελλάδα της Ευρωζώνης, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου με την υποθήκευση όλης της χχώρας με την δανειακή σύμβαση που το πολιτικό σύστημα....................

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ‏ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ

Των ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ 
Στις 11 Μαΐου 2011, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε δραματικές αλλαγές, κυριότερες των οποίων  είναι: 1) Η μείωση του αριθμού εισακτέων κατά 10.250 θέσεις. Δηλαδή από τις περσινές 84.690 σε 74.440 θέσεις και αν συνυπολογιστούν οι 8.400 θέσεις, που φέτος για πρώτη φορά δίνονται στις ειδικές κατηγορίες, τότε το “ψαλίδι” στον αριθμό των εισακτέων φτάνει στις 18.290 θέσεις! Και 2) Δεν θα συμπεριληφθούν από φέτος στο Μηχανογραφικό Δελτίο 25 Τμήματα, 1 των ΑΕΙ και 24 των ΤΕΙ, πράγμα που δεν έχει προηγούμενο.
Τα ανωτέρω πέρα απ’ τις γενικότερες αρνητικές συνέπειες, που σίγουρα θα στρέψουν ένα σημαντικό αριθμό από τους 40.000 που θα μείνουν εκτός ΑΕΙ, στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και στο εξωτερικό, έχουν και σημαντικές συνέπειες σε βάρος της Περιφέρειας αλλά και Τοπικά. Σε περιφερειακό επίπεδο, παρότι δυσκολεύουν οι μεταγραφές προς το κέντρο, θα υπάρξει μείωση του αριθμού εισακτέων και λόγω της μεγάλης μείωσης των Τμημάτων 24 ΤΕΙ της επαρχίας και ενός (1) μόνο απ’ την Αθήνα.
Ειδικότερα, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου κόβονται από το Μηχανογραφικό Δελτίο τρία (3) τμήματα: 1) Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας, 2) Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων και 3) Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε μείωση π.χ. 500 εισακτέων, αλλά περίπου 50 – 100. Αποτελεί νέο πλήγμα για τον τόπο μας, που “ζει” απ’ το ΤΕΙ και οφείλει και σ’ αυτό την ανάπτυξη και προοπτική, με επιστημονικό δυναμικό που θα δένει με τις παραγωγικές δυνάμεις. Σημαντική απώλεια όχι μόνο...........

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Στους δρόμους οι φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν τη Δευτέρα 16/5 στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου οι φοιτητές του ΤΕΙ της πόλης.
Zητούν την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να μην εισαχθούν φοιτητές σε τρία τμήματα, του ιδρύματος τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.
Νωρίτερα οι φοιτητές θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της πύλης του ΤΕΙ στις 10 το πρωί.
«Η νέα αυτή ρύθμιση θα αποτρέψει 1500 φοιτητές  μέσα σε ένα χρόνο να εισαχθούν στην σχολή ΣΤΕΓ, θα οδηγήσει στη διάλυση της σχολής και κατά συνέπεια στο οριστικό κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου εφ' όσων σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να λειτουργήσει το ΤΕΙ με μια μόνο σχολή. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι καταστροφικές και για την πόλη, μιας και η οικονομία της βασίζετε στο ΤΕΙ και στους φοιτητές του. 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.» τονίζεται σε ανακοίνωση κάλεσμα των σπουδαστών του ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Πηγή : MessolonghiNews

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Δήλωση Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την μη εισαγωγή στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπόνων (Σ.ΤΕ.Γ) του ΤΕΙ Μεσολογγίου

Η ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων των εισακτέων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκάλεσε δυστυχώς    για άλλη μια φορά, απογοήτευση και δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία του Διευρυμένου Δήμου μας.
Μπορεί η μη εισαγωγή εισακτέων στα τρία τμήματα  (Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης, θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας, μηχανολογίας και υδάτινων πόρων), να μην σημαίνει το άμεσο κλείσιμο τους, όμως σηματοδοτεί την βέβαιη υποβάθμιση τους και την συνολικότερη υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων συγχωνεύσεων στο χώρο της Ανώτατης εκπαίδευσης.
Ειδικότερα για το τμήμα των υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την πλευρά μας ούτε η παραμικρή υπόνοια υποβάθμισης του, την ώρα δε που τα λεγόμενα και οι δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου μέχρι χτες κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συζητά και αποδέχεται μόνο προτάσεις αναβάθμισης του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Ερώτηση Σοφίας Γιαννακά στον Σκανδαλίδη για την ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας

Η ΙΔΡΥΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ
Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, με θέμα την ίδρυση Γαλακτοκομικής Σχολής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η Βουλευτής στην ερώτησή της επισημαίνει ότι η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα ανάγεται σε εθνική υπόθεση και όχι τοπικής σημασίας αν κανείς αναλογιστεί τη συμβολή του στην εθνική οικονομία. Γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη μεταρρύθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης, ώστε να εξυπηρετήσει σε συστηματική βάση εκείνους που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το αγροτικό επάγγελμα. Στην ερώτησή της όμως, η κα Γιαννακά, σημειώνει ότι  ο αγροτικός κλάδος είναι ο μόνος που στερείται της ύπαρξης εκπαιδευτικών υποδομών. Αναφέρει μάλιστα ότι στην Ελληνική πραγματικότητα από το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού έστω και στοιχειώδη κατάρτιση ή εκπαίδευση έχει λάβει το 5%, εκ των οποίων μόλις 1,5% είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ο κυριότερος αφορά στην ανεπάρκεια των μέσων και υποδομών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα 2000-2010, μια περίοδο που η εκπαίδευση και η μόρφωση των αγροτών κρίνεται περισσότερο από αναγκαία κυρίως και μετά την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι σχολές γεωργικής κατάρτισης και εκπαίδευσης δημόσιου χαρακτήρα περιορίστηκαν από 13 σε μόλις 4. Για το λόγω αυτό, όπως αναφέρει η Βουλευτής, η ίδρυση.......

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΣΤΗ SUPERLEAGUE

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος συγχαίρει τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός για την άνοδο της ομάδας στη Superleague.

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Εκατό δραχμές στην τσέπη.........

Κατηγορηματικά διέψευσαν αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για προβοκάτσια και για άμεση λήψη μέτρων ενάντια σε όσους προωθούν τέτοια σενάρια. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι υπάλληλοι της ειδικής υπηρεσίας χθες το βράδυ άσκησαν  πειθαρχικές διώξεις και οδήγησαν στο αυτόφωρο τους κατηγορούμενους στις παρακάτω περιπτώσεις:

Ομάδα φοιτητών τραγουδούσε συνοδεία κιθάρας το «τραγούδι της δραχμής» της Αρλέτας. Κατασχέθηκαν δύο άδεια μπουκάλια μπύρας, μια νταμπιζάνα κρασί ξινισμένο και το γκαζάκι  για ψήσιμο ελληνικού καφέ.

Πέντε συνταξιούχοι του Κ.Α.Π.Η. Αγίων Aναργύρων  τραγουδούσαν καντάδες και το «της μιας δραχμής τα γιασεμιά» του Αττίκ. Κατασχέθηκαν δύο τεχνητές οδοντοστοιχίες  και 3,5 ευρώ που ήταν το υπόλοιπο της σύνταξης του μήνα.

Ταξιτζής κατά τη διάρκεια της διαδρομής Τζιτζιφιές – Σύνταγμα (Υπουργείο Οικονομικών) άκουγε στο ραδιόφωνο και σιγοψυθίριζε τους στίχους του τραγουδιού του Άκη  Πάνου που έλεγαν:
«Λένε πως είναι μια γυναίκα της δεκάρας
ή της δραχμής όταν κανένας γελαστεί
»,
Ο ηχολήπτης του ραδιοφωνικού σταθμού διέφυγε τη σύλληψη και αναζητούνταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συνελήφθη ακόμη εβδομηντάχρονος προικοθήρας στην Καλαμάτα ο οποίος  κατά τη διάρκεια ερωτικής εξομολόγησης στην αγαπημένη του της απάγγειλε το:
 «Τι τα θέλω τα παλάτια, τα χωράφια, τις ελιές,
πες το ναι, εσύ μονάχα, και τα κάνω εγώ δραχμές»
 Στην  απολογία του ισχυρίστηκε ότι η σύντροφος του δεν μιλούσε και δεν καταλάβαινε ελληνικά μια και μόλις είχε έρθει από τη Ρωσία και ότι δεν είναι προικοθήρας γιατί τα χωράφια και  οι ελιές που θα πουλήσει ανήκουν στον ίδιο.
Ο μόνος που τελικά αφέθηκε ελεύθερος παρόλο που τραγουδούσε το :
«Εκατό δραχμές την μέρα παίρνω τζιβαέρι μου
πες της μάνας σου πως θέλω να σε κάνω ταίρι μου»,
 ήταν ο Μάριος Ιορδανίδης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι διατελούσε σε κατάσταση μέθης. Οι εκπρόσωποι του τμήματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος τον απάλλαξαν όχι γιατί είχε το ακαταλόγιστο, αλλά γιατί τους δόθηκαν οδηγίες ότι το συγκεκριμένο τραγούδι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Σε λίγο όλοι μας θα παίρνουμε μεροκάματο εκατό δραχμές. Περαστικά μας........

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Ποιοι κόβονται από τα βαρέα επαγγέλματα


Μαχαίρι, µε θύµατα 150.000 ασφαλισµένους οι οποίοι θα βρεθούν εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελµάτων (ΒΑΕ), βάζει η τρόικα ενώ άλλοι 50.000 θα προστεθούν στον νέο κατάλογο. Η καινούργια λίστα µε τις ειδικότητες των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελµάτων θα είναι έτοιµη έως τις 15 Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου θα εφαρµοστεί το νέο καθεστώς σύµφωνα µε τις επιταγές του Μνηµονίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουµάνης, που προήδρευσε χτες στην πρώτη συνεδρίαση της 11µελούς αρµόδιας επιτροπής υπό τον καθηγητή Θεόδωρο Κωνσταντινίδη, παρουσίασε τα στοιχεία βάσει των οποίων η επιτροπή θα εκδώσει το πόρισµά της.

Σύµφωνα µε τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, σήµερα στην κατηγορία των βαρέων είναι ασφαλισµένοι 538.000 µισθωτοί.

Ο αριθµόςεµφανίζεται µειωµένος εξαιτίας της ανεργίας που έχει βγάλει εκτός αγοράς χιλιάδες οικοδόµους. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις ειδικών, θα αποχαρακτηριστούν επαγγέλµατα που απασχολούν σήµερα περίπου 150.000 µισθωτούς, ενώ θα ενταχθούν για πρώτη φορά άλλοι 50.000 εργαζόµενοι.

Σίγουρο είναι ότι εκτός βαρέων θα βγουν περίπου 70.000 διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στη βαριά βιοµηχανία, τη χηµική και τη φαρµακοβιοµηχανία, ενώ οι πρώτοι που θα µπουν στη νέα αναθεωρηµένη λίστα θα είναι το νοσηλευτικό προσωπικό των δηµόσιων νοσοκοµείων.

Στον νέο κατάλογο, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους, εκτιµάται ότι δεν θα υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές, οικιακοί βοηθοί, εργαζόµενοι στον χώρο του µόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κοµµωτές και κάποιες ειδικότητες στον χώρο του τουρισµού και επισιτισµού. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι σερβιτόροι και .......

Ημερίδα Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου - Ναυπακτίας

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου - Ναυπακτίας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα:
''Το σήμερα και το αύριο της οικονομικής κρίσης'' που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μάιου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΄΄ΘΕΟΞΕΝΙΑ΄΄, στο λιμάνι Μεσολογγίου.
Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Οικονομικών και πρώην Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δρ. Χριστόφορος Σαρδέλης.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν: Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Παναγιώτης Ζωγράφος, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές.