Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση εργασίας με τους πέντε Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας θα έχει την προσεχή Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση, την οποία συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, θα συμμετάσχει επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και Διευθυντές Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Θέμα της συνάντησης είναι η εξέταση ώριμων ή υπό ωρίμανση έργων που μπορούν άμεσα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθούν, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί στην Περιφέρεια από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ανάλογες συναντήσεις έγιναν πρόσφατα στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και ήδη, με την συνεργασία των κ.κ. Κατσιφάρα και Αποστολόπουλου και με βάση τις προτάσεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών, καταγράφονται τα έργα που παρουσιάζουν ωριμότητα και έχουν τις προϋποθέσεις άμεσης ένταξης στο ΕΣΠΑ. 

"Δεν πληρώνεις - Πως περνάς;" - Οδηγίες για να αποφύγετε το "χαράτσι" των διοδιών

Απλά πρακτικά μαθήματα από το κίνημα "δεν πληρώνω"!

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;
Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.
Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:
α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.
Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την.....

Πάτρα: Σε δεύτερο γύρο πάνε οι εκλογές των Δικηγόρων

Νέα αναμέτρηση μεταξύ Παπάκου και Αμπατζή

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 21:00 η καταμέτρηση των ψήφων των δικηγόρων της Πάτρας που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τους. Η εκλογική διαδικασία, ως προς το σκέλος του προέδρου, θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων των κυρίων Νίκου Παπάκου και Θανάσης Αμπατζή.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες καθώς τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ψήφισαν 693 δικηγόροι και βρέθηκαν 32 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.
Οι υποψήφιοι πρόεδροι έλαβαν:
Παπάκος Νικόλαος του Σωτηρίου: 254
Αμπατζής Αθανάσιος του Κωνσταντίνου: 226
Καφέζας Αθανάσιος του Γεωργίου: 125
Ξυδία Αγγελική του Κωνσταντίνου: 44
http://www.thebest.gr/

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Το καρναβάλι του Ρίο - Αντίρριο ή Ας δούμε ποιοί είναι οι τζαμπατζήδες

Επειδή γίνεται πολύς λόγος τελευταία σχετικά με το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και την κυβερνητική άποψη που εκφράστηκε δια στόματος Ρέππα, ότι όσοι δεν πληρώνουν είναι τζαμπατζήδες, δημοσιεύουμε σήμερα ένα κείμενο που είχαμε κρατημένο στο αρχείο μας. 
Το κείμενο είναι εξόχως διαφωτιστικό αφού εξηγεί με σαφήνεια πως γίνεται ένα μεγάλο έργο, με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ποιος είναι ο ρόλος των ιδιωτών που συμμετέχουν στο έργο. 
Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι... τζαμπατζήδες...
Ακολουθεί το κείμενο:
Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές.
Από αυτά: • Το 10% ( 74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται. • Το 40% ( 296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς. • Το υπόλοιπο 50% ( 370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος,δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ.για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%. Δεν είναι κι άσχημα! Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το Ό της αρχικής της συμμετοχής στο έργο. Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει. (σ.σ. ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.)Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με ! τέτοιους όρους δούλευε. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή:πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης,χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.
Από πλευράς του Έλληνος φορολογούμενου, η κατάσταση έχει ως εξής: • 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και • 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35 ετία)πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτόπου λένε «Τρεις Γέφυρες»). Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται ΣΔΙΤ- «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και δ! ιαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21 ου αιώνα.
Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες. Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια,ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.
Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια. Αλλά όχι. Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της.

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της Συντονιστικής επιτροπής περιοχής Αγρινίου με τον Περιφερειακό διευθυντή εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας στη Πάτρα για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων στην Αιτωλ/νία

Συναντήθηκε χθες το μεσημέρι (Παρασκευή 25-2) η συντονιστική επιτροπή που συγκροτήθηκε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά των καταργήσεων συγχωνεύσεων σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου στα όρια της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, με τον περιφερειακό διευθυντή Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο, στην Πάτρα, όπου και κατέθεσε τις ενστάσεις της σχετικά με την εισήγηση του Δ/ντή εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας.
Η αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής που παραβρέθηκε στη συνάντηση αποτελούνταν από Δ/ντές των σχολείων που προτείνονται για κατάργηση ή συγχώνευση, η Ένωση Γονέων, Προέδρους τοπικών Συμβουλίων (Αγγελοκάστρου, Καλυβίων, Καμαρούλας), προέδρους Σχολικών Επιτροπών (Ματαράγκας, ΕΠΑΛ Καινουργίου), και του εκπρόσωπου καθηγητών στη ΔΕΠ Αγρινίου. Στην επιτροπή συμμετέχουν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Π. Γαζέτας και ο Δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου (Δημοτικής Ενότητας Αρακύνθου) Γ. Βασιλείου.
Είναι γνωστό ότι υπάρχει η εισήγηση από τη διοίκηση της εκπαίδευσης για την συγχώνευση και κατάργηση σχολικών μονάδων της β/θμιας εκπαίδευσης στον ενιαίο δήμο Αγρινίου, στο κεντρικό Ξηρόμερο και στον Δήμο Αμφιλοχίας.
Στις καταργήσεις που προτείνονται διαφωνούν οι γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, Δημοτικές κοινότητες και τοπικά συμβούλια.
Ο Δήμος Ξηρομέρου ομόφωνα απέρριψε την πρόταση του Δ/ντή εκπαίδευσης για κατάργηση των Λυκειακών τάξεων Φυτειών και την συγχώνευση του σχολείου τους με αυτό της Κατούνας του Δήμου Ακτίου Βονίτσης.
Η ΔΕΠ Αγρινίου αποφάσισε ομόφωνα (ύστερα από τις κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών Παναιτωλίου, Καλυβίων, Αγγελοκάστρου) να εισηγηθεί τη Δευτέρα 28-2-2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο (παρά τις παλινωδίες της αρμόδιας Αντιδημάρχου), να μην καταργηθεί κανένα σχολείο στο Δήμο. Χωρίς όμως να δεσμεύεται η πλειοψηφία της ΔΕΠ και η κ. Αντιδήμαρχος τι θα πράξουν αν το υπουργείο προχωρήσει τελικά στον αρχικό του σχεδιασμό για την κατάργηση των σχολείων στο Δήμο Αγρινίου.
Η συνάντηση κράτησε πάνω από δύο ώρες και εκτέθηκαν σχεδόν όλα τα θέματα από την αντιπροσωπεία.
Τις ανακοινώσεις, ψηφίσματα και διαμαρτυρίες των σχολείων και των συλλόγων καθώς και την αγανάκτηση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες για το.............

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ‏

Με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κώστα Καρπέτα συναντήθηκε σήμερα (χθές) το πρωί, στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρ. Ρόλαντ Βέγκενερ, παρουσία και του Πρόξενου της Γερμανίας στην Πάτρα κ. Γιώργου Αμπατζή.
Ο κ. Καρπέτας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που απουσίαζε στην Αθήνα, καλωσόρισε τον κ. Βέγκενερ στην Δυτική Ελλάδα και στην διάρκειας μιας ώρας συνάντηση που είχαν τού περιέγραψε τη νέα δομή στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».
Ο κ. Βέγκενερ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την νέα διάρθρωση των αυτοδιοικητικών φορέων και την δυναμική που προοιωνίζεται για την αναζωογόνηση της περιφερειακής Ελλάδας ενώ, επίσης, η συζήτηση περιεστράφη και στον ρόλο της αιρετής Περιφέρειας ως φορέα υποστήριξης νέων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Ο κ. Καρπέτας υπογράμμισε ότι ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας συνιστά μια σημαντική ευκαιρία τόνωσης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας).
Τέλος, ο κ. Καρπέτας ενημέρωσε τον Γερμανό Πρέσβη για τις νέες θεσμικές λειτουργίες που εφαρμόζει η Περιφέρεια με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την καλύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών και την αποδοτική, ποιοτική και διαφανή λειτουργία τους.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή αγιασμού της νέας κτιριακής δομής λειτουργίας του Προγράμματος «Ψυχαργώς» στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προσκεκλημένος του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργου Μπέζου.
Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε: «Τέτοιες δράσεις που υπηρετούν τον άνθρωπο και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης μόνο συγχαρητήρια αξίζουν. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στα θέματα υγείας στο Νομό Μεσσηνίας και μπορώ να πως ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και βελτίωσης στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Μάλιστα αρκετές φορές πρωτοπορεί και αναφέρομαι στην προσεχή λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου ή ακόμα και στην πρόταση σχετικά με την παραγωγή και διαχείριση ενέργειας σε αυτό, την οποία έχει υποβάλλει για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. Μια πρόταση

Ψαλίδι στο εφάπαξ του ΔηµοσίουΣτο 30% εκτιµάται ότι θα ανέλθουν οι περικοπές για να µειωθούν τα ελλείµµατα του Ταµείου Πρόνειας

  ¨ΤΑ ΝΕΑ" - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Koύρεµα και στο εφάπαξ των δηµοσίων υπαλλήλων, που εκτιµάται ότιθα ανέρχεται έως και το 30%, αναµένεται να επιφέρουν τα µέτραπου θα ληφθούν για τη µείωση των ελλειµµάτων του Ταµείου Πρόνοιας Δηµοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), όπως επιτάσσουν οι δεσµεύσεις του Μνηµονίου.

Η διοίκηση του ΤΠΔΥ, υπό το βάρος των ελλειµµάτων αυτών και των καθυστερήσεων στην έκδοση του εφάπαξ που φθάνουν τα πεντέµισι χρόνια, προχωρεί σε αναλογιστική µελέτη για τη βιωσιµότητα του Ταµείου την ώρα που καιοι εκτιµήσεις στελεχών του θεωρούν αναπόφευκτη τηµείωση τηςεφάπαξ αποζηµίωσης.
Η οικονοµική κατάσταση στο ΤΠΔΥ είναι εκρηκτική. Eνδεικτικό της κατάστασης είναι ότι µε απόφαση του Δ.Σ. του Ταµείου κόπηκαν και οι κατ’ εξαίρεση εγκρίσεις σε δικαιούχους µε σοβαρά προβλήµατα υγείας.
Σήµερα εκκρεµεί η πληρωµή 37.000 αιτήσεων για εφάπαξ (χρειάζονται 1,7 δισ. ευρώ) και αυτή την περίοδο καταβάλλονται τα εφάπαξ σε όσους είχαν αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2009 και είχαν καταθέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις έως τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.
ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ. Εκτόςαπό την αδυναµία καταβολής τουεφάπαξ, το ΤΠΔΥ έχει να αντιµετωπίσει και το µεγάλο κύµα φυγής στησύνταξη των δηµοσίων υπαλλήλων λόγω των ανατροπών στο Ασφαλιστικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιανουάριο του 2011 υποβλήθηκαν 1.847 αιτήσεις έναντι 1.032 στο αντίστοιχο διάστηµα το 2010,ενώ κατά το διάστηµα
1-22 Φεβρουάριου2011 έχουν υποβληθεί 1.424......

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκλησης της 5ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 28 – 02 – 2011 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 11.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Αιτωλ/νίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα :1.           Ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου (εισηγητής κ.Κατσούλης Παναγ.-Δήμαρχος).
2.           Συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
3.           Συγκρότηση συμβουλίου ένταξης μεταναστών(εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
4.           Επιχορήγηση Νομικών Προσώπων του Δήμου (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
5.           Κατάργηση του Νομικού Προσώπου «ΚΑΠΗ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου» και μεταφορά του προσωπικού (εισηγητής κ.Σπανός Ιωάν.-Πρόεδρος Δημ. Συμβ.).
6.           Κατάργηση του Νομικού Προσώπου «Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου» και μεταφορά αρμοδιοτήτων (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
7.           Συγχώνευση των υφιστάμενων ΔΕΥΑ και σύσταση της ΔΕΥΑ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (εισηγητής κ. Τσουνάκας Νικ. – Δημοτ. Σύμβουλος).
8.           Ορισμός μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (εισηγητής κ. Τσουνάκας Νικ. – Δημοτ. Σύμβουλος).
9.           Περί υποβολής αιτήματος στον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την έκδοση απόφασης για τη διατήρηση ως............

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ‏

Η πορεία του έργου της Ιονίας Οδού και η εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης είναι τα δυο πρώτα θέματα της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα συγκληθεί την προσεχή Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στις 4 το απόγευμα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Η πρόσκληση της συνεδρίασης που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Σώματος Κώστα Καρπέτα περιλαμβάνει συνολικά 15 θέματα:

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Γέφυρα 23-2-2011

Στα πλαίσια της απεργίας της 23ης Φεβρουαρίου, που προκηρύχθηκε με απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και με συμμετοχή δεκάδων μαζικών φορέων και πολλών πολιτών της περιοχής έγινε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11.00 στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με αίτημα την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της γέφυρας.
Η διέλευση για τα διερχόμενα αυτοκίνητα ήταν ελεύθερη για περισσότερο από 2 ώρες. Η συντονιστική επιτροπή παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά της στην διοίκηση της Γέφυρας.

Ξεχείλισε η οργή κατά της τρόικας, του μνημονίου και των κυβερνώντων - Οι μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων στην Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

Με δύο μαζικές πορείες, χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και φορείς της Πάτρας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του Μνημονίου. Αντίθεση που εκφράστηκε μέσα από συνθήματα όπως "δεν σε θέλει ο λαός παρ' το ΔΝΤ και μπρος" και "αλί αλί, Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί". Τόσο η πορεία που ξεκίνησε έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ), όσο και η πορεία του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου, ήταν πολύ μαζικές - κάτι στο οποίο βοήθησε και ο καλός καιρός -  και με σαφώς περισσότερη συμμετοχή από αυτές της τελευταίας πανελλαδικής απεργίας της 15ης Δεκεμβρίου.
Η πορεία του ΕΚΠ, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας), ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Πριν την πορεία σημειώθηκαν εντάσεις μικρής έντασης, όταν ομάδα διαδηλωτών εκσφενδόνισε αυγά στο μπαλκόνι του ΕΚΠ, ενώ σημειώθηκε και μια συμπλοκή προς το τέλος της πορείας για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Η πορεία πάντως που ακολούθησε, ήταν απόλυτα ειρηνική και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, σε αντίθεση με άλλες πορείες αυτής της χρονιάς, ήταν ιδιαίτερα διακριτική. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό του ΕΚΠ, στο μπλοκ του οποίου, βρισκόταν ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς.
Στην πορεία μετείχαν πολλά σωματεία, από την ΕΒΟ Αιγίου, το σωματείο "Η Γαλαρία" και την ΕΙΝΑ, ως την Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, καθώς και μπλοκ φοιτητικών Συλλόγων, οργανώσεων και φορέων της Αριστεράς. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία προσφύγων, με πανό αλληλεγγύης στους 300.........

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Απεργία της 23-2-2011 και το άνοιγμα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας με την υπ΄ αριθμ. 58/2011 απόφασή του κατά τη συνεδρίασή του στις 20-2-2011 εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
  Ο Δήμος Ναυπακτίας χαιρετίζει την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου  και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της πατρίδας μας. Καταδικάζει τα αντεργατικά μέτρα που  αναπόδραστα οδηγούν τη νεολαία στην ανεργία, συμπιέζουν αφόρητα τα λαϊκά εισοδήματα και οδηγούν το λαό μας στη φτώχεια, βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση   και αποκλείουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και προκοπής για τον τόπο μας. Καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει κατηγορηματικά  τις συνταγές εξαθλίωσης των πολιτών, τα μέτρα ενίσχυσης των κερδών που δημιουργούν ρήγματα στην κοινωνική συνοχή.
  Ο Δήμος Ναυπακτίας θεωρεί πως η στήριξη και η ενδυνάμωση των εργατικών αγώνων είναι επιτακτική ανάγκη στην κρίσιμη αυτή συγκυρία. Η συσπείρωση όλων των εργαζομένων είναι αναγκαίος όρος για να αποκρουστούν οι καταστροφικές και αδιέξοδες συνταγές μείωσης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και κατάργησης των Σ.Σ.Ε. εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας και με το πρόσχημα της διαχείρισης του δημόσιου χρέους. Στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας οφείλουμε κοινωνικοί φορείς και συνδικάτα να απαντήσουμε με πνεύμα ενότητας, μαχητικότητας, διάθεση αλληλεγγύης και αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, στο μέλλον της πατρίδας μας.
  Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει τη συμπαράστασή του στην απεργιακή κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου 2011 και θεωρεί απολύτως δίκαια τα αιτήματα των απεργών.
Σχετικά με τα τοπικά ζητήματα που αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτά γιατί θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη. Επομένως το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει την κινητοποίηση των  φορέων της περιοχής μας «Για μια γέφυρα που ενώνει». 

                                                       Ναύπακτος 20-02-2011

Γενική Πανελλαδική Απεργία και άνοιγμα διοδίων Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΚΕΡΑΜΙΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
Την ένταξη του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. Δάφνη – 111 Ε.Ο. στο τμήμα παράκαμψης Δάφνης – παράκαμψη Κεραμιδιάς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» του Ε.Σ.Π.Α. υπέγραψε χθες ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Αφορά την κατασκευή οδικού τμήματος μήκους 4,6 χλμ από παράκαμψη Δάφνης έως παράκαμψη Κεραμιδιάς, την αποκατάσταση δευτερευόντων οδικών τμημάτων και την κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων. Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών της διαμπερούς κυκλοφορίας της οδού Δάφνη-Κεραμιδιά, καθώς και η βελτίωση της σύνδεσης των οικισμών Δάφνης, Κρυονερίου, Κεραμιδιάς και Δαφνιώτισσας. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 6.295.000 €.
Η ένταξη επιτεύχθηκε ύστερα από συνεργασία που είχε ο κ. Αποστολόπουλος με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, αφού είχε προηγηθεί η αξιολόγηση σε επίπεδο πληρότητας και σκοπιμότητας από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Νέο χαράτσι στα επιβατικά Ι.Χ. απο τη Γέφυρα Α.Ε. Ρίου-Αντιρρίου

Τα Ι.Χ. αυτοκίνητα απο 24-2-11 θα πληρώνουν το ποσό των 12.90 αντί  των 12,20 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των οχημάτων που διέρχεται απο την γέφυρα είναι τα Ι.Χ. μικρά αυτοκίνητα.
Όσον αφορά για τις εκπτώσεις σε κάρτες και φορτηγά αφορούν πολύ μικρό ποσοστό που η εταιρεία με σημερινό Δ.Τ. διαφημίζει ως νεγάλη προσφορά!!
Οι άνθρωποι της εκμεταλλεύτριας εταιρείας των διοδίων στη γέφυρα βλέποντας τον Νόμο Ρέπα ενάντια στο κίνημα "δεν πληρώνω" άρπαξε την ευκαιρία και αύξησε την τιμή διέλευσης για να προσπορίσει περισσότερα κέρδη.
Γι' αυτό πρέπει όλοι οι Αιτωλ/νάνες στις 23 Φλεβάρη (Τετάρτη) να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στη γέφυρα (εδώ) που διοργανώνουν οι φορείς της Ναυπακτίας κ.λ.π. για να διαμαρτυρηθούν γι αυτή την «αποικιοκρατικού» τύπου αντιμετώπισή μας.
Μας δουλεύουν χοντρά δηλαδή οι "φίλοι" μας τις γέφυρας.....

Δείτε όλες τις νέες τιμές διέλευσης που τίθενται σε ισχύ από 24  Φεβρουαρίου 2011:

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ & ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 22-23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ‏

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργο Αγγελόπουλο είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Παγώνη και τον Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Ευαγγελίου.

Στη συνάντηση, εκ μέρους των εμπόρων, περιγράφηκε η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το εμπόριο κυρίως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και του φορολογικού περιβάλλοντος. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρέδωσαν στον κ. Αγγελόπουλο αναλυτικό υπόμνημα θέσεων στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι διεκδικήσεις του κλάδου ενώ ενημέρωσαν ότι την προσεχή Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επιχειρούμενο αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης».

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων έθεσαν, επίσης, στον κ. Αγγελόπουλο και σειρά ζητημάτων που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς και στην διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού όπως, για παράδειγμα, η επάνοδος της απαγόρευσης των προσφορών για διάστημα 30 ημερών πριν τις τακτικές εκπτώσεις, η θέσπιση πληθυσμιακών και γεωγραφικών περιορισμών στην ίδρυση πολυκαταστημάτων και μεγάλων εμπορικών κέντρων και ο έλεγχος του υπαίθριου εμπορίου.

Ζήτησαν, ακόμα, την διατήρηση της κυριακάτικης αργίας και του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων και την δημιουργία μηχανισμού διαιτησίας που θα εξετάζει αιτήματα μείωσης των εμπορικών μισθωμάτων.

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι η αιρετή Περιφέρεια στέκεται υποστηρικτικά στα αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες, άλλωστε, αποτελούν αιμοδότη

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-1

Μπαμπέσικη ισοπαλία πήρε ο ΠΑΣ Γιάννενα
"Συλιέμκο το γκόλ του ΠΑΣ"
                       
Το ντέρμπι της Β' Εθνικής έληξε με τον ΠΑΣ Γιάννενα να παίρνει μια μπαμπέσικη ισοπαλία 1-1, από ένα δυνατό Παναιτωλικό. Κρίμα γιατί ήταν ένα όμορφο ματς!
Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο,μπροστά σε 6 και πλέον χιλιάδες κόσμου,έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες μέχρι την ώρα της μπαμπέσικης  ισοφάρισης του ΠΑΣ. Ανοιχτά έπαιξαν και οι δύο ομάδες με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και πάρα πολλές φάσεις στις δύο περιοχές.Πολύ δυνατός ο Παναιτωλικός στο πρώτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΣ να συνέρχεται και να απειλή με διπλή ευκαιρία στο 12'.
Στο 22' ο Χάρης Παππάς με όμορφη ενέργεια έγραψε το 1-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή!
Το πρώτο μέρος συνεχίστηκε σε γρήγορο ρυθμό και με το σκόρερ σε δαιμονισμένη φόρμα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με βροχή και δύο αλλαγές από πλευράς ΠΑΣ Γιάννενα,που επεδίωξε την ισοφάριση αλλά ο Παναιτωλικός ήθελε τη νίκη και πάλευε σκληρά.
Χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν κάτω από συνεχή βροχή.
Στο 67' σε μια μονομαχία του Τάσου Πάντου με τον Γκούρμα αποβλήθηκε ο βετεράνος αμυντικός και ο ΠΑΣ Γιάννενα συνέχισε με 10 παίκτες.
Στο 75' έγινε η φάση του αγώνα:Ο Χάρης Παππάς έβγαλε τη μπάλα άουτ γιατί τραυματίστηκε ο Μουμίν αλλά οι παίχτες του ΠΑΣ Γιάννενα δεν τήρησαν το fair play και στην επαναφορά της μπάλας ο Φουρτάδο κυνήγησε μακρινή μπαλιά (που προορίζονταν για τον Τζενάμο) και πέτυχε την ισοφάριση αφού οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη.
Στο 78' ο Θεοδωρίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κηπουρό.
Αναψαν ξανά τα αίματα στο 83' όταν ο σκόρερ του ΠΑΣ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας(;) τον τραυματία και στο 90' αποχώρησε με φορείο και ο ΠΑΣ έπαιξε τις καθυστερήσεις με 9 παίκτες. Παράλληλα στην εξέδρα των επισήμων εξαγριωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού τα έψελναν στον Χριστοβασίλη, πρόεδρο του ΠΑΣ, ο οποίος όπως λέγεται έδωσε τηλεφωνικές εντολές (!!!) στον πάγκο τις ομάδας του που δεν εισακούστηκαν.
Ο Παναιτωλικός πίεσε ασφυκτικά μέχρι το τέλος ψάχνοντας το γκολ της νίκης αλλά...
Λίγον πριν την έναρξη του αγώνα θερμόαιμοι και των δύο ομάδων δημιούργησαν κάποια επεισόδια με ρίψη καπνογόνων και κροτίδων και συμπλοκές εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά με τη άμεση επέμβαση των ΜΑΤ και της ασφάλειας του γηπέδου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Με τη λήξη του αγώνα οπαδοί μαζεύτηκαν έξω από τη θύρα των επισήμων όπου περίμεναν με απειλητικές διαθέσεις την αποστολή και τον Πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννενα. Στα αποδυτήρια οι παίχτες των δύο ομάδων είχαν αρκετά έντονα φραστικά επεισόδια κι όλοι καταδίκαζαν την αντισυναδελφική ενέργεια του Φουρτάδο που κυνήγησε τη μπάλα που από το σουτ του Κώτσιου είχε προορισμό τον Τζενάμο για να ξαναρχίσει το παιχνίδι.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος ,Κούσας, Ετζεγκέλε, Βούκοβιτς, Μουμίν, Ρότσα(Δέντσας 57'), Μπαικαρά(Γκουέι 86'), Θεοδωρίδης, Παππάς, Γκούρμα(Καούνος 70')

ΠΑΣ Γιάννενα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Ανδράλας(Κυριάκος 46'), Κεϊτά, Πατσατζόγλου(Τζανής 46'), Ντε Βισέντσι(Σιαλμάς 64'), Μπακαγιόκο, Φουρτάδο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γιαννουγλίδης, Χαρίτος (Αθηνών)
4ος: Λαγός (Αχαϊας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ζήσης (Κορινθίας)

TΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μετά την λήξη του αγώνα έγιναν μικροεπεισόδια έξω από το γήπεδο μεταξύ νεαρών και της αστυνομία η οποία έριξε καπνογόνα μέσα στα πόλη και δημιουργήθηκε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ανάστατοι οι κάτοικοι της οδoύ Δ. Σταϊκου και των άλλων δρόμων κλείστηκαν στα σπίτια μην μπορώντας να αντέξουν τα καπνογόνα που έπεσαν χωρίς λόγο.
Mε πληροφορίες απο το  http://gigenisagriniotis.blogspot.com/2011/02/blog-post_6482.html

Υπογράφτηκε από τον κ. Αποστολόπουλο η προγραμματική σύμβαση του έργου Κοινού Βιολογικού Καθαρισμού Ανδραβίδας Λεχαινών Τραγανού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα            τηλ.: 2610-465816, 2610-465855
 fax: 2610-465816
Τρίπολη  τηλ.:2713-601007
    fax: 2710-232383
Κέρκυρα τηλ.:26613-61597
 fax: 26610-44424
                                                                                              Πάτρα, 21-2-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογράφτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η προγραμματική σύμβαση για την ένταξη του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων (Εσωτερικά δίκτυα Οικισμού Μυρσίνης) και Υποθαλάσσιος Αγωγός Κοινού Βιολογικού Καθαρισμού Ανδραβίδας Λεχαινών Τραγανού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.591.100 €. Φορέας υλοποίησης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ενώ κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας είναι ο Σύνδεσμος Αποχέτευσης «Ο Ηρακλής».

Προβλέπεται η κατασκευή τμήματος του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του οικισμού Μυρσίνης του Δήμου Λεχαινών, συμπεριλαμβανομένων φρεατίων, αντλιοστασίων κ.ά., όπως επίσης και η κατασκευή χερσαίων και υποθαλασσίων τμημάτων αγωγού μήκους 1.870 μέτρων, διαχυτήρα και φωτεινού σημαντήρα (πλωτήρα), οι οποίοι θα εξυπηρετούν το σύστημα κοινού βιολογικού καθαρισμού των Δήμων Ανδραβίδας, Λεχαινών και Τραγανού.

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Δύσκολη η αυτοδυναμία και εκτός Βουλής η Ντόρα δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Σημαντικό προβάδισμα και μάλιστα χωρίς αναγωγή σε τελικό αποτέλεσμα που συνήθως κάνειο την διαφορά ακόμα μεγαλύτερη, της τάξης των 3,5 εκατοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ, δίνουν στο ΠΑΣΟΚ δύο νέες δημοσκοπήσεις όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Πάντως το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας είναι πλέον πολύ ισχυρό όποτε γίνουν πάλι εκλογές, ενώ φαίνεται ότι το νέο κόμμα της Ν.Μπακογιάννη έχει ελάχιστη δυναμική και πολύ δύσκολα θα μπει στην Βουλή.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας Pulse, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5%, έναντι 20% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%.
Οι Οικολόγοι - Πράσινοι, η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία ισοψηφούν στο 2%, ενώ ποσοστό 3% των ερωτηθέντων εκφράζουν την προτίμηση τους σε «άλλο» κόμμα. Με αυτό το αποτέλεσμα πολύ δύσκολα το νέο..

H Νάιλα βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού;

H Νάιλα, το μοντέλο που έγινε γνωστό μέσα από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή Νext Top Model 1, αναμένεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απροόπτου, η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2011...
Οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία ανάμεσα στη Νάιλα και τον Δήμο Πάτρέων έχει επιτευχθεί και τις επόμενες ημέρες θα "πέσουν" και οι σχετικές υπογραφές.
Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται η Βασίλισσα του Καρναβαλιού να είναι ένα γνωστό πρόσωπο από το χώρο του μόντελινγκ και της τηλεόρασης και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει και φέτος.
Πηγή: thebest

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, λαϊκό μέτωπο τώρα!

Του Σωκράτη Μαντζουράνη
Α
μέσως μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε άψογα ένα καλά μελετημένο σχέδιο πλήρους κατεδάφισης όλων των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κέρδισε η εργατική τάξη της χώρας τον προηγούμενο αιώνα.
Αξιοποιώντας στο έπακρο την «κρίση», επικαλούμενη την ανάγκη αλλαγής του κράτους που δημιούργησε και εφαρμόζοντας μια πετυχημένη μαζική ιδεολογική εκστρατεία με τίτλο Σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα, κατάφερε με τη βοήθεια και των «υπαλλήλων» συνδικαλιστών της που είχαν κάνει καλή δουλειά, χρόνια τώρα, μια πρώτη νίκη.
Να αδρανοποιήσει με το φόβο, τη συνευθύνη και την «προσδοκία διεξόδου» κατακτημένες αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων, να ενεργοποιήσει την αυταπάτη ότι «δεν αφορούν εμένα αλλά τους άλλους» και να ζωντανέψει τα πιο συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας τα οποία η Αριστερά δεν είχε καταφέρει να εξαλείψει ή, έστω, να αμβλύνει.
Με δεδομένα όλα τούτα, εφάρμοσε τη δοκιμασμένη πολιτική των «αλλεπάλληλων σοκ».
Κάθε ώρα, κάθε μέρα, εξαγγελία νέων «μέτρων» στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας από την χρεοκοπία, στο όνομα του «εκσυγχρονισμού», στο όνομα των «αγορών» και της τρόικας-σωτήρα μας.
Μια στοχευμένη επίθεση σε λαϊκές-εργατικές κατακτήσεις που τις θεωρούσαμε......

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων ΕΠΑ.Λ Καινουργίου-Δήμου Αγρινίου: Λένε ΟΧΙ στη Κατάργηση του Σχολείου

ΠΡΟΣ
1.     ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
2.     ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
α) Δήμαρχο
β) Πρόεδρος και μέλη ΔΕΠ
γ) Δημοτικούς Συμβούλους
3.     ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
4.     ΕΠΑ.Λ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
5.     ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Ε.Ε.
6.     15/λες Μαθητικό Συμβούλιο
7.     Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:
Περιφερειακό δ/ντή εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας
Υπουργείο Παιδείας
Κόμματα
ΜΜΕ
(δια του διευθυντή ΕΠΑΛ)
                  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτω/νίας στα πλαίσια των δραστικών μειώσεων του δημόσιου τομέα για οικονομικούς λόγους εισηγείται την κατάργηση του ΕΠΑΛ Καινουργίου, με μοναδική αιτιολογία του δήθεν ακατάλληλου κτηρίου παρά του ότι το σχολείο μας στεγάζεται σ’ αυτό χωρίς πρόβλημα από το 1998!
Όλοι οι γονείς, μαθητές αλλά και η τοπική κοινωνίας της βόρειοανατολικής Τριχωνίδας (Δήμου Θεστιέων, Παραβόλας και Θέρμου) είναι ανάστατοι και προβληματισμένοι για το μέλλον του τόπου τους και διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την άδικη και αυταρχική συμπεριφορά των οργάνων διοίκησης της εκπαίδευσης και όσων στηρίζουν αυτές τις ενέργειες.
Το ΕΠΑΛ που είναι η συνέχεια του ΤΕΛ (1994) και του ΤΕΕ Καινουργίου εκπαιδεύει  (σε σημαντικές ειδικότητες) σήμερα 90 μαθητές από όλη την περιφέρεια της Τριχωνίδας που οι αποστάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν την μια ώρα διαδρομή με λεωφορείο και αυτό με δυσκολία λόγο του ανάγλυφου της περιοχής και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (π.χ. Χρυσοβίτσα, Ανάληψη Θέρμου κ.λ.π.) ενώ οι μαθητές του ορεινού όγκου τής Τριχωνίδας με καλύτερες συγκοινωνιακές προϋποθέσεις θα φοιτούσαν εξ ολοκλήρου στο σχολείο μας και δεν θα υπήρχε η μεγάλη σχολική διαρροή.
Οι γονείς και οι δημότες ανησυχούν για το γεγονός της κατάργησης του ΕΠΑΛ Καινουργίου, όπου τα παιδιά τους θα αναγκάζονται να μετακινούνται (όσα μπορούν) στο Αγρίνιο σε ένα μαμούθ σχολικό συγκρότημα κάτι που ούτε το επιθυμούν αλλά και ούτε θα δεχθούμε εύκολα.
Πιστέψαμε όλοι μας ότι ο «Καλλικράτης» θα αποκέντρωνε τις τοπικές υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών αλλά δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι με το σαρωτικό σχέδιο συγχωνεύσεων των σχολείων όλα συγκεντρώνονται στο κέντρο με τον ταυτόχρονο μαρασμό των χωριών μας, κάτι που δεν μας είχαν ενημερώσει πριν οι αυτόδιοικητικοί παράγοντες και η δημοτική αρχή!
Είναι γνωστό ότι το κτήριο του διδακτηρίου του ΕΠΑΛ Καινουργίου το ανακατασκεύασε ο Δήμος Θεστιέων και ο ΟΣΚ-ΑΕ διαθέτοντας αρκετά ποσά καθώς επίσης και για την αγορά σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού στις ειδικότητες που λειτουργούν επαρκώς. 

Η  στέγασης του σχολείου στο κτήριο κοινωνικής ωφέλειας, αφού πρώτα ο ιδιοκτήτης Α)Σ Καινουρίου το είχε διαθέσει δωρεάν για τα πρώτα χρόνια στην εκπαίδευση, ποτέ δεν αμφισβητήθηκε ακόμα και σήμερα από κανέναν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών ως σχολείου της ΤΕΕ στη πιο δυναμική πληθυσμιακά περιφέρεια του νομού.
Όλα αυτά τα χρόνια το σχολείο μας λειτουργεί από τη μεγάλη αυταπάρνηση των εκπαιδευτικών και παρά την «αδιαφορία» της διοίκησης η οποία σήμερα προτείνει να καταργηθεί με ελαφρά την «καρδία» ενώ καμία ενέργεια δεν έχει κάνει ακόμα για την ανέγερση νέου διδακτηρίου σε οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος Θεστιέων (130.000 ευρώ) για το σκοπό αυτό.
Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι η εισήγηση κατάργησης του ΕΠΑΛ Κανουργίου μόνο σκοπιμότητες υπηρετεί και όχι πραγματικά παιδαγωγικά και κοινωνικά δεδομένα και για αυτό απαιτούμε :
Από τον Δήμο Αγρινίου, τη διοίκηση της εκπαίδευσης, και το υπουργείο παιδείας να μην προχωρήσουν στη κατάργηση του ΕΠΑΛ Καινουργίου σε αυτό το μεταβατικό στάδιο έως ότου καθοριστεί και εδραιωθεί το νέο θεσμικό περιβάλλον στη τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση.
Κάθε ενέργεια υποβάθμισης της κοινωνίας της Τριχωνίδας που το ΕΠΑΛ Καινουργίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκπαιδευτική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση της περιοχής θα βρουν απέναντί τους εμάς και όλη την τοπική κοινωνία.
Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει η ανάλογη κατανόηση ώστε το θέμα της εισήγησης για κατάργηση του ΕΠΑΛ Καινουργίου να είναι μια άστοχη ενέργεια λόγω έλλειψης των πραγματικών δεδομένων της περιοχής και μόνο και να δοθεί ένα οριστικό τέλος στους γραφειοκρατικούς παραλογισμούς, σε ακατανόητες εμπάθειες και κοινωνικούς διαχωρισμούς.
·       Οι γονείς και οι μαθητές λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του ΕΠΑΛ Καινουργίου
    ·       Εδώ και τώρα ανέγερση του νέου διδακτηρίου στη περιοχή μας στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί από το Δήμο Θεστιέων για το ΕΠΑ.Λ
    ·       Σε κάθε αρνητική εξέλιξη αναλαμβάνετε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ότι προκύψει….
Καινούργιο 17 Φεβρουαρίου 2011
       
Για τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Καινουργίου
          
       Η Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

Παναγιωτοπούλου Κων/να                                       Καρτσακάλης Ευάγγελος

Τα μέλη
Σταμούλη Ελένη
Καραγιαννόπουλος Χρήστος
Μπλέτσα Βαρβάρα
Ξευγένης Αντώνης