Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Παρουσίες-έκπληξη στην επίσημη "πρώτη" της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πάτρα

Ηχηρές ήταν οι παρουσίες πολιτικών παραγόντων της περιοχής στην χθεσινή επίσημη πρώτη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πάτρα.
Τα τοπικά στελέχη του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και, όπως πληροφορούμαστε, δεν έλειψαν οι παρουσίες-έκπληξη που προκαλούν πονοκέφαλο στην Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Αχαΐας της ΝΔ.
Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν, ξεχωρίζουν οι Δημήτρης Αϊβαλής, Θανάσης Καφέζας, ο πρώην Δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς, η πρώην Αντιδήμαρχος Άννα Σουφλή, ο Πανεπιστημιακός Γ. Καραϊσκάκης, ο Νίκος Καρακίτσος, η κυρία Αλέκα Βακάλογλου, η κυρία Αθηνά Τραχήλη, το πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ Βασίλης Φωτάκης (Τομεάρχης Ιονίων Νήσων), ο Θάνος Κούβελος, ο κ. Σπαθακάρος, ο κ. Καφετζής κ.α.
Άγνωστος πάντως παραμένει ο λόγος της απουσίας της Υπ. Τομεάρχη Ρένας Ντάσκαρη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κυρίως οργανωτικά θέματα, όπως η ενεργοποίηση των ομάδων πρωτοβουλίας, η άμεση λειτουργία γραφείων, η εντατικοποίηση της προσπάθειας εγγραφής νέων μελών και η ενεργοποίηση όλων των στελεχών του κόμματος. Νωρίτερα, αντίστοιχη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και στον Πύργο.
thebest.gr

970 χιλιάδες ευρώ στον δήμο Ναυπακτίας, για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.

Κοινόχρηστους χώρους και οάσεις πράσινου θα αποκτήσουν δώδεκα δήμοι στην Αττική και άλλοι 15 στην υπόλοιπη χώρα μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ναυπάκτου, μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Ναυπακτίας, θα δοθεί το πόσο των 969.692,86 ευρώ το οποίο αφορά  2.762,45 τ.μ του Ο.Τ  124 (Πλ. Παπαχαραλάμπους) ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο. Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ, με τον ν.3843/2010 όρισε ότι  τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών (ημιυπαίθριοι, κ.λπ.). θα διατεθούν για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, όπως με αστικές αναπλάσεις και με την απόκτηση ανοιχτών χώρων, πλατειών και χώρων πράσινου.

H νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπάκτου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ΥΠΕΚΑ προς τους Δήμους της χώρας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Την πρόσκληση έκανε το Υπουργείο στις αρχές του καλοκαιριού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Την ανάγκη ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα στη Δυτική Ελλάδα και δημιουργίας ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα κάνει τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά και θα φέρει εισόδημα στον αγρότη, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Δυμαίων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης, με την ιδιότητα του του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν στον κ. Κατσιφάρα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθυστέρηση της καταβολής αποζημιώσεων από θεομηνίες που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και ζήτησαν την παρέμβαση του ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να καταβληθούν τα αναλογούντα ποσά στους

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Η λεπτή κόκκινη γραμμή

Ο γερμανικός σχεδιασμός για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 με ταυτόχρονη μείωση μισθών, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ασφαλώς και αποτελεί τη λεπτή κόκκινη γραμμή της αντοχής της ελληνικής κοινωνίας στη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων που έχουν προηγηθεί.
Προφανώς και αδυνατούν να αντιληφθούν οι “βόρειοι φίλοι” μας, ότι ήδη το κόστος, έχει μετατραπεί, από διαβίωσης σε κόστος επιβίωσης, λόγω των συνεχών ανατιμήσεων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι, επιστροφής τόκων και κεφαλαίου...
Ενδεχόμενη επιπλέον λήψη αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων το μόνο που επιτυγχάνει στην παρούσα συγκυρία είναι να βυθίσει ακόμη περισσότερο τη χώρα στην ύφεση, επομένως και να καταστήσει ανέφικτη την οποιαδήποτε προσπάθεια επιστροφής των δανεικών...

Ο Λουδοβίκος του Αγρινίου, πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Κουτσουπιάς, τα φωτοβολταϊκά και πως αυτός αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία.

Του Δημήτρη Αρβανίτη*
Σήμερα στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο έγινε συγκέντρωση των μελών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου με σκοπό την ενημέρωση των μελών –αγροτών- οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων σύμφωνα με τον σχετικά πρόσφατο νόμο 3851/2010...
Πήγα στην συγκέντρωση καθόσον το θέμα πολιτικά έχει ενδιαφέρον. Να ομολογήσω ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετείχα σε εκδηλώσεις αυτού του τύπου, καθόσον η  ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν υπερβαίνει το τρίμηνο. Έτσι  δεν το κρύβω ότι μου προξένησε έκπληξη όταν άκουσα τον πρόεδρο της ΕΑΣ  κ. Κουτσουπιά να λέει ότι μετά την ενημέρωση θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της  ΕΑΣ, αλλά δεν θα δώσει το λόγο σε μη μέλη που τυχόν παρευρίσκονταν
Τα κυριότερα σημεία της ενημέρωσης του κ. Κουτσουπιά  ήταν τα παρακάτω
·        Η ΠΑΣΕΓΕΣ  και η ΕΑΣ ήταν αυτές που πίεσαν τη κυβέρνηση να συμπεριλάβει τους αγρότες στο Νόμο, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες εισοδήματος που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια από τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής
·        Ο ρόλος της ΔΕΗ είναι ύποπτος ως προς την εξυπηρέτηση μεγαλοεπενδυτών εις βάρος των αγροτών, έως υπονομευτικός της κυβερνητικής πολιτικής, αναφέροντας  χορήγηση αδείας παραγωγής 73 μεγαβάτ σε  επενδυτική εταιρεία.- Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι..

 είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που ανέφερε ο κ. Κουτσουπιάς και σε ποιο δήμο θα γίνει-
·        Ο ρόλος  τοπικών αρχόντων δηλαδή νομάρχη –του κ. Σώκου- και......

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση:   Ιωάν. Ιακ. Μάγερ 20
Ταχ. Κώδικας:   30200 – Μεσολόγγι
Πληροφορίες:    Αντωνόπουλος Βασίλ.
Αριθ. Τηλεφ.:   26313 – 60920
Αριθ. fax:       26310 – 55119
Ι. Π. Μεσολογγίου      26-01-2011
Αριθμ. Πρωτ:  08         
       
ΠΡΟΣ : Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 31-01– 2011 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Αιτωλ/νίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα :

1.   Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Κατσούλης Παναγ.-Δήμαρχος).
2.   Ορισμός εκπροσώπου για τις Γεν. Συνέλευσεις της ΑΝ. ΑΙΤ. Α.Ε. ΟΤΑ (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
3.   Ορισμός εκπροσώπων στη Διαχειριστική αρχή του ΚΠΕ Μεσολογγίου  (εισηγητής κ.Χονδρός Νικ. - Αντιδήμαρχος).
4.   Μεταφορά προσωπικού για την άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων (εισηγητής κ. Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
5.   Έγκριση πρόσληψης προσωπικού διάρκειας δύο μηνών (εισηγητής κ.Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
6.   Έγκριση πρόσληψης προσωπικού διάρκειας οκτώ μηνών (εισηγητής κ. Νούλας Παν. - Αντιδήμαρχος).
7.   Αλλαγή ωραρίου εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας και καθιέρωση.......

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Το ΚΚΕ για την υπόθεση με την ΕΑΣ Αγρινίου

ΚΕΡΚΥΡΑ:
Η ΕΑΣ Αγρινίου έχει αρχίσει να μαζεύει αιτήσεις και των αγροτών της Κέρκυρας, για την επιδότηση του 2011, πριν ακόμα ορισθεί ο φορέας που θα αναλάβει την διαδικασία ενεργοποίησης παραβιάζοντας τους υπάρχοντες κανονισμούς.
Επιπλέον  παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες άλλης ένωσης της ΕΑΣ Κέρκυρας και   ζητάει εξουσιοδότηση από τους δικαιούχους επιδοτήσεων, για να κρατήσει το χαράτσι για την κάθε αίτηση.
Πρόκειται για μια τακτική ωμού εκβιασμού των αγροτών που αξιοποιεί την ανάγκη τους να πάρουν αυτές τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις. Η τακτική αυτή της ΕΑΣ Αγρινίου είναι απαράδεκτη. Θυμίζει γυρολόγους που κάνουν πλιάτσικο και όχι συνεταιριστική οργάνωση.  
Ο στόχος τους είναι προφανής. Να προκαταλάβουν τις εξελίξεις και να ωφεληθούν οικονομικά. Αυτή η τακτική ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς της Κέρκυρας για την επιδότηση.
   Σοβαρές ευθύνες έχει η ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και η κυβέρνηση, που έχουν μετατρέψει την διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων σε χαράτσωμα των αγροτών.
   Ζητάμε:
  • Να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία η ΕΑΣ Αγρινίου.
  •  Η εργασία να εκτελεστεί από την ΕΑΣ Κέρκυρας χωρίς να πληρώσει κανείς αγρότης είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα είτε όχι.
  • Το κόστος να το πληρώσει η κυβέρνηση. 
ΠΗΓΗ: http://newspressagrinio.blogspot.com  /   http://kerkhora.blogspot.com/ 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ‏


Τ
ην υπογραφή Συμφώνου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα, δηλαδή ενός «οδικού χάρτη» για την ανάπτυξη, εξήγγειλε σήμερα από την Πάτρα ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά την ομιλία του στους βουλευτές και Δημάρχους της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου.

Ο κ. Χρυσοχοίδης ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταγράψουν όλα τα ώριμα ή υπό ωρίμανση έργα ώστε, υπό τον συντονισμό της αιρετής Περιφέρειας, να επισπευσθούν οι διαδικασίες υλοποίησης τους και πρόσθεσε ότι για την καλύτερη ετοιμότητα των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και...

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Να μην προχωρήσει η λειτουργία του λατομείου στην Καλαβρούζα

Το μείζον θέμα του λατομείου στην Καλαβρούζα Χάλκειας, ανέδειξε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ.Δημήτρη Ρέππα. Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ζητά να μην προχωρήσει η λειτουργία του λατομείου και να βρεθεί εναλλακτική λύση για την κάλυψη των αναγκών σε υλικά της κατασκευής του Αυτοκινητοδρόμου «Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», από ενεργά λατομεία που λειτουργούν σε άλλες περιοχές, εκτός Αιτ/νίας.
Στην ερώτηση του ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι Τοπικοί φορείς της Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας του Δήμου Ναυπακτίας μετά την απόφαση για τη λειτουργία λατομείου στη δυτική πλευρά του όρους Κλόκοβα, στην Τοπική Κοινότητα Καλαβρούζας.
Για το συγκεκριμένο λατομείο έγινε τεκμαρτή έκδοση άδειας λατομικού χώρου, για την κάλυψη των αναγκών σε υλικά του έργου κατασκευής του Αυτοκινητοδρόμου «Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα».
Η αδειοδότηση του λατομείου, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, δημιουργεί ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή....................

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου

                                                                                      ΠΑΤΡΑ   28  -1-2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                 Αριθ.Πρωτ.: 2723/31
 Ταχ.Δ/νση: ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 28                           
264 41  ΠΑΤΡΑ
Τηλέφωνο :2613600171
FAX : 2610452176
                                                                                                                       
     ΠΡΟΣ  : 1. κ. Απόστολο Κατσιφάρα
                          Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
                    2. κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες
                        Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
                    3. κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους
                        Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

                           ΚΟΙΝ: 1. κ.κ.Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
                                    2. κ.κ.Δημάρχους Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.      
ΘΕΜΑ : Πρόσκληση  Περιφερειακού  Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Σας προσκαλούμε στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή  4  Φεβρουαρίου 2011 και ώρα στην αίθουσα  του πρώην Εργοστασίου Λαδόπουλου (Ακτή Δυμαίων 50- Πάτρα)   με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.  Επικύρωση πρακτικών της 1ης Ειδικής  Συνεδρίασης του 
    Περιφερειακού Συμβουλίου.
2.  Ορισμός μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ως εκπροσώπων στο συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
3.  Ορισμός μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ως εκπροσώπων στο συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
4.  Ορισμός μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ως εκπροσώπων στο συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
5.  Ορισμός μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου ως εκπροσώπου  για τη Γενική Συνέλευση της Ανωνύμου Εταιρείας «ΑΝΑΙΤ ΟΤΑ» στο Μεσολόγγι.
6.   Ορισμός  μέλους  του Περιφερειακού Συμβουλίου ως εκπροσώπου για τη Γενική Συνέλευση της Ανωνύμου Εταιρείας «ΗΛΕΙΑΚΗ-ΟΤΑ».
7.  Ορισμός  τόπου της επόμενης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου εκτός της έδρας της Περιφέρειας.
8.  Ορισμός μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συγκρότηση της  Περιφερειακής  Επιτροπής  Ισότητας των Φύλων.
9.   Ορισμός μέλους  του Περιφερειακού Συμβουλίου ως εκπροσώπου στην επιτροπή για το χαρακτηρισμό χώρων αιγιαλού & παραλίας ως πολυσύχναστες.
10.       Ορισμός μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου στην επιτροπή του Ν. 2881/01για θέματα ανέλκυσης- απομάκρυνσης- εξουδετέρωσης ναυαγίων στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών.
11.       Ορισμός μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου στην επιτροπή του Ν. 2881/01 για θέματα ανέλκυσης- απομάκρυνσης- εξουδετέρωσης ναυαγίων στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου                   Κατακόλου.

                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
                                                  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
  
                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ

Ληστεία στην ΑΤΕ Πανεπιστημίου Πατρών

Διπλό «χτύπημα» σε τράπεζες στην Αχαΐα – Με καλάσνικοφ και βαριοπούλα άρπαξαν από Αγροτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και από Εθνική στο Αίγιο περισσότερα από 252.500 ευρώ.
 
Περισσότερα εδώ

Μετακίνηση 30.000 εργαζομένων λόγω «Καλλικράτη».

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης σε δήμους και περιφέρειες, που προβλέπει ο «Καλλικράτης».
Σύμφωνα με δύο εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών θα μετακινηθούν περίπου 30.000 εργαζόμενοι από τους 40.000 στους νέους οργανισμούς ή στους δήμους.
Όσον αφορά τους 8.000 συμβασιούχους θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να λήξει η σύμβασή τους.
Σε κάθε δήμο, μετά τις συγχωνεύσεις προβλέπεται να παραμείνουν:
-Δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου: Ένα για τους τομείς κοινωνικής προστασίας και παιδείας, ένα άλλο για αθλητισμό, πολιτισμό και περιβάλλον.
-Δύο σχολικές επιτροπές: Μια για πρωτοβάθμια, μια για δευτεροβάθμια εκπαίδευση
-Ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο
-Μια δημοτική επιχείρηση κοινοφελούς χαρακτήρα
-Μια δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης
-Μια ανώνυμη εταιρία
-Μια επιχείρηση ειδικού σκοπού για την λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, εφόσον λειτουργούν στην περιοχή αντίστοιχες επιχειρήσεις.
Πηγή:www.star.gr / http://sguide.gr/

Κοινή, διακομματική ερώτηση για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας όπλων (ΕΒΟ) κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές Αχαΐας

Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας  
Κανάρη 20  26222 Πάτρα
Τηλ. 2610 341 123 fax 328 179   
 e-mail n.tsoukalis@gmail.com       

Δελτίο τύπου
Διακομματική ερώτηση για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων

         Κοινή, διακομματική ερώτηση για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας όπλων (ΕΒΟ) κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Μπεκίρης Μιχάλης, Νικολόπουλος Νίκος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, Τσούκαλης Νίκος και Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος.
         Οι 7 βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Εθνικής άμυνας και Οικονομικών  ποια έννοια προσδίδει η κυβέρνηση στο δημόσιο χαρακτήρα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), πώς θα διασφαλιστεί   ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΒΟ  και πότε θα ανατεθεί νέα παραγωγή στο εργοστάσιο, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του και οι θέσεις εργασίας.
Το κείμενο της διακομματικής ερώτησης έχει ως εξής:
Σε απόλυτη ανασφάλεια και σύγχυση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΑΒ) αλλά και ολόκληρη η κοινωνία του Αιγίου λόγω των ασαφών δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων σχετικά με την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και συγκεκριμένα της Ε.Β.Ο. 
Στην πρόσφατη (12/1/11) ενημέρωσή του προς τα μέλη τη Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε μεν για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΑΣ αλλά και ειδικότερα της ΕΒΟ, πλην όμως με ασαφείς επεξηγήσεις. Ανέφερε σύμφωνα με τα οικεία πρακτικά:  «Αν θέλουμε να στηρίξουμε το

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr) αναρτήθηκε από το απόγευμα της Πέμπτης το κείμενο διαβούλευσης για την διασύνδεση των Πανεπιστημίων, ΑΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων της Δυτικής Ελλάδας με την Έρευνα, την Καινοτομία και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια.
Το κείμενο έχει επιμεληθεί ο βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, περιφερειακός σύμβουλος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Δουγένης. Στόχος της διαβούλευσης είναι να συγκροτηθεί στην Περιφέρεια ένα όργανο, υπό τον έλεγχο και την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και άλλων φορέων με αντικείμενο τον συντονισμό θεμάτων σχετικών με την Εκπαίδευση, την Έρευνα, την Καινοτομία και την Ανάπτυξη.
Γενικοί στόχοι του οργάνου, σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης, θα μπορούσαν να είναι ο συντονισμός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων για τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, η διεκδίκηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων, ο διάλογος για το νέο σχεδιασμό ποιοτικής και ποσοτικής ανάπτυξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια, η δημιουργία

Για την φιέστα της VINCI και τα προβλήματα γύρω από την Ολυμπία Οδό

Την Δευτέρα, 24/1 αντιπροσωπεία της Αριστερής Παρέμβασης και αγωνζόμενων σωματείων της Πάτρας προσπάθησαν να παρέμβουν στο χώρο της εορταστικής εκδήλωσης – φιέστας που διοργάνωνε η κατασκευαστική εταιρία VINCI με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασία διάνηξης ενός από τα τούννελ της Ολυμπίας Οδού. Επιθυμήσαμε να παρέμβουμε για τα φλέγοντα ζητήματα των μαζικών απολύσεων (πάνω από το όριο του 5% όπως αποφάνθηκε και η επιθεώρηση εργασίας ενώ απειλούν με απόλυση του μισού προσωπικού σε όλο το έργο, δηλαδή περίπου 1500 συνανθρώπων μας!), των παράλογων καθυστερήσεων στο έργο, της μη κάλυψης των κονδυλίων που χρωστάνε οι τράπεζες από τη μεριά τους (40% του έργου), του κόστους των διοδίων τη στιγμή μάλιστα που ο δρόμος είναι εντελώς προβληματικός. Όμως η κατασκευαστική εταιρία, η γαλλική VINCI, αποφάσισε ότι αυτά τα θέματα δεν πρέπει να συζητιώνται – δεν μπορούν αυτά τα «μικρά ζητήματα» να τους χαλάσουν τη φιέστα. Διότι με τη φιέστα δικαιολογούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που παίρνουν. 
Δικαιολογούν την σημερινή αύξηση του αντιτίμου των διοδίων. Καλύπτουν τις σκληρές αντιδραστικές εργοδοτικές πρακτικές τους, την άνεση τους να παρανομούν όταν το θέμα είναι οι απολύσεις. Να εκβιάζουν διπλά, δημόσιο και εργαζόμενους ώστε να πάρουν περισσότερα πληρώνοντας λιγότερα. 
Ως Αριστερή Παρέμβαση δηλώνουμε ότι θα μας βρούν μπροστά τους. 
Στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στον αγώνα ενάντια στις Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα. Στον αγώνα για την ασφάλεια των αυτοκινητόδρομων. 
Στον αγώνα πλάι στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» (διόδια). Στους αγώνες ενάντια στην πολιτική και οικονομική κατοχή Κυβέρνησης και ΔΝΤ-ΕΕ, στους αγώνες ενάντια στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση διά της επίθεσης σε όσους μοχθούν σε αυτό τον κόσμο.

Αχαϊα: Έκλεψαν 28εκ.€ με υπολογιστή του πανεπιστημίου Πατρών!

Οι άγνωστοι χάκερ κατάφεραν να κλέψουν τα δικαιώματα των μετοχών ρύπων της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Αυστραλίας...
Tην προηγούμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, άγνωστοι χάκερ - όπως γράφει το dete.gr - κατόρθωσαν μέσω ίντερνετ να υποκλέψουν 28 εκατομμύρια ευρώ. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έσπασαν τους κωδικούς των μητρώων τριών χωρών. Της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Αυστρίας, και στη συνέχεια έκλεψαν τα δικαιώματα των μετοχών ρύπων των χωρών αυτών.

Στη συνέχεια πούλησαν στην Ευρωπαϊκή Αγορά Ρύπων τα "κλοπιμαία", κερδίζοντας έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ 28 εκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα, ένας από τους υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία, ήταν... Πατρινός. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, απέστειλε έγγραφο προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, γνωστοποιώντας το γεγονός στους αρμόδιους, οι οποίοι εντόπισαν τον υπολογιτή, αντέγραψαν το σκληρό του δίσκο και τον έστειλαν στην Δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερ "πέρασαν" από τον υπολογιστή του Πανεπιστημίου Πατρών το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιανουαρίου...

Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: Η τακτική του Υπουργείου σχετικά με τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: μια πρώτη προσέγγιση

Πάτρα,  24/1/2011
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ,
ΠΑΤΡΑ                                          
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
Στις 29/12/2010 το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα «σχέδιο Εισηγητικής Έκθεσης για τα Πειραματικά – Πρότυπα Σχολεία» και την ίδια περίοδο συντάχθηκε χωρίς να κυκλοφορήσει ευρέως ένα ανυπόγραφο αναλυτικό κείμενο με τίτλο «Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων», το οποίο αναλύει διεξοδικά τους Σκοπούς Λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων που επιδιώκει το Υπουργείο, τον ορισμό των ΠΣ, τη χρηματοδότησή τους(!), τη Διοικούσα Επιτροπή τους (ΔΕΠΠΣ), το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιό τους (ΕΕΣ), το ρόλο του Διευθυντή, του Υποδιευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων των ΠΣ, τη διάρθρωση του ωρολογίου Προγράμματος και τη λειτουργία Ομίλων, την αξιολόγηση, τη σύνδεση με τα ΑΕΙ/ ΑΤΕΙ και διάφορες μεταβατικές διατάξεις. Παράλληλα το Υπουργείο προχώρησε σε κείμενο διαβούλευσης για τα «πρότυπα –πειραματικά σχολεία» μέσα σε απαράδεκτα ασφυκτικές προθεσμίες (από 15/1 – 25/1/2011), αλλά ενώ ακόμα διεξάγεται η διαβούλευση διέρρευσε στις 18/1/2011 έτοιμο νομοσχέδιο με θέμα «Θεσμικό Πλαίσιο λειτουργίας των Π.-Π. Σχολείων» (!).
Με βάση τα παραπάνω και σε μια πρώτη προσέγγιση του θέματος επισημαίνουμε τα εξής:
  1. Η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει εδώ και ένα μήνα συνάντηση με το Υπουργείο για θέματα που άπτονται των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων, του Νέου Λυκείου, των σχεδιασμών για τα νέα Πρότυπα- Πειραματικά Σχολεία κλπ, αλλά το Υπουργείο αποφεύγει να συνομιλήσει με την Ομοσπονδία, αδιαφορώντας για την ένταση και των αγωνία που έχουν προξενήσει στους εκπαιδευτικούς κι όχι μόνο οι ακατάπαυστες διαρροές για τα παραπάνω αλλά

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Μιλήστε στο κινητό δωρεάν...

Τώρα που η κρίση δεν μας αφήνει περιθώρια για χουβαρνταλίκια και πρέπει να στίψουμε το μυαλό μας για το πώς να κάνουμε οικονομία, αναδημοσιεύω μια πολύ χρήσιμη ανάρτηση που είδα στο apnea:

Μάθε ποιοι έχουν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής για να μιλάς και να στέλνεις μηνύματα δωρεάν.Έχεις What’s Up, Vodafone CU ή Wind F2G και θέλεις να μάθεις ποιοι από τους φίλους και τους γνωστούς σου χρησιμοποιούν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής ώστε να μιλάς και να ανταλλάσσεις μαζί τους μηνύματα δωρεάν; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία και εξοικονόμησε χρήματα!

Η αποστολή των γραπτών μηνυμάτων είναι...
δωρεάν και για τα τρία πακέτα καρτοκινητής.
  • Από καρτοκινητό Cosmote What’s Up στέλνουμε γραπτό μήνυμα στο 1314 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι What’s up προσθέτοντας μπροστά τα γράμματα «WU», παράδειγμα WU 6971234567 στο 1314.
  • Από καρτοκινητό Vodafone CU στέλνουμε γραπτό μήνυμα στο 1253 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι CU παράδειγμά, 6941234567 στο 1253.
  • Από καρτοκινητό Wind F2G στέλνουμε γραπτό μήνυμα στον αριθμό 1274 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι F2G, παράδειγμα 6931234567 στο 1274.
ΠΗΓΗ 

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Ανάστατοι οι αγρότες παρά τις καθυσυχαστικές δηλωσεις του Υφυπουργού

Το θέμα των φωτοβολταϊκών συνεχίζει να είναι ψηλά στην επικαιρότητα για το Νομό Αιτωλ/νίας, καθώς ανάστατοι είναι οι αγρότες που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση καταβάλλοντας κάποιες χιλιάδες ευρώ με την ελπίδα πως θα εγκριθεί η αίτηση τους!
Ξαφνικά λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται ξεκρέμαστοι μετά από την ανακοίνωση της ΔΕΗ πως το δίκτυο στην περιοχή είναι κορεσμένο!
Οι προσπάθειες καθησυχασμού από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ Θ. Μωραϊτη δείχνει να μην έχει πείσει τους θιγόμενους αγρότες, που θεωρούν πως οι διαβεβαιώσεις του Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού θα μείνουν στα λόγια! Έτσι λοιπόν είναι άμεση υποχρέωση του Υφυπουργού καθώς και των άλλων αρμοδίων, όπως του Προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου να επιληφθούν του θέματος και να μην παίζουν με τη ζωή των οικογενειών των βιοπαλαιστών οι οποίοι βλέπουν ότι είναι πιθανό να έπεσαν στο κενό και τα χρήματα τους και οι υποσχέσεις που λάμβαναν!
Είναι θέμα ηθικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης οι αρμόδιοι να καταλάβουν και για το δικό τους καλό, ότι το θέμα αυτό εκτός ότι θα έχει συνέχεια να δώσουν πιστικιές απαντήσεις!

Η κρίση της ευκαιρίας και της υποκρισίας

Του Μιχάλη Μπεκίρη
             Βουλευτή

Η
αναπάντεχη κεραμίδα που έπεσε στα κεφάλια του ελληνικού λαού με το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έγινε εγχώρια οικονομική κρίση και μετεξελίχθηκε στην ουσία της που δεν είναι άλλη από την κρίση θεσμών και αξιών μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή για μια νέα Ελλάδα που μπορούμε να δημιουργήσουμε.
Η αναπάντεχη κεραμίδα που έπεσε στα κεφάλια του ελληνικού λαού με το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έγινε εγχώρια οικονομική κρίση και μετεξελίχθηκε στην ουσία της που δεν είναι άλλη από την κρίση θεσμών και αξιών μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή για μια νέα Ελλάδα που μπορούμε να δημιουργήσουμε. Συνηθίζουμε όλοι μας να απεκδυόμαστε των ευθυνών μας και να τις εξορκίζουμε μακριά μας με τελικό αποδέκτη τον ελληνικό λαό.
Οι πολιτικοί, οι θεσμικοί παράγοντες, οι πνευματικοί ταγοί, η Εκκλησία, οι εκδοτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες, όλοι μας «πέσαμε από τα σύννεφα» και συνειδητοποιήσαμε ότι η χώρα μας δεν ήταν αυτή στην οποία τόσα χρόνια ζούσαμε, εθελοτυφλούσαμε, στρουθοκαμηλίζαμε, κρυβόμασταν, μοιράζαμε αφειδώς υποσχέσεις, δεν λέγαμε αλήθειες αλλά μια άλλη χώρα, η χώρα της οικονομικής και θεσμικής κρίσης που χρειάζεται δανειστές και έπαρχους για να επιβιώσει. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα όλοι μας δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τη υποκρισία που μας δέρνει και να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Αρκούμαστε σε εκατέρωθεν βολές, ο ένας να κατηγορεί τον άλλον, και με έναν λαό να παρακολουθεί φοβισμένος, κατηφής, απαισιόδοξος, χωρίς ελπίδα να έρχεται το κατάμαυρο αύριο όπως όλοι το περιγράφουμε χωρίς να βλέπου φως πουθενά.
Έπεσαν όλοι οι «ταγοί» από τα σύννεφα για ότι μας συμβαίνει. Αλήθεια όμως τι μας συμβαίνει; Δεν ξέραμε ότι στην Ελλάδα βασιλεύει η διαφθορά; Δεν ξέραμε ότι στην Ελλάδα βασιλεύει η παραοικονομία; Δεν ξέραμε ότι στην Ελλάδα βασιλεύει το φακελάκι; Δεν ξέραμε ότι στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα νόμων που δεν τηρούνται; Δεν ξέραμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει αλλεργία στην εφαρμογή των νόμων; Δεν ξέραμε ότι η οικονομία μας δεν λειτουργεί υγιώς; Δεν ξέραμε ότι έχουμε αναλογικά τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους; Δεν ξέραμε ότι το πολιτικό μας σύστημα βασίζεται στη συναλλαγή; Δεν ξέραμε ότι υπάρχουν επίορκοι πολιτικοί που πλουτίζουν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική; Δεν ξέραμε ότι η πολιτική βασίζεται στις πίτες, στους επιταφίους και στο αλισβερίσι με τους πολίτες; Τι από όλα αυτά που ξαφνικά σήμερα ανακαλύψαμε δεν ξέραμε; Το μόνο που δεν φανταζόμασταν είναι ότι για όλα έρχεται κάποτε ο λογαριασμός, γιατί κατά βάθος και αυτό το ξέραμε. Η υποκρισία στο μεγαλείο της.
Το χειρότερο όμως είναι ότι αντί να εκμεταλλευτούμε ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία το «κακό» που μας συνέβη δεν βάζουμε μυαλό. Ως γνήσιοι Έλληνες...

Δεν είστε κυβερνήτης αποικίας κ.Σώκο

Αυτό που ζούμε από την περασμένη Δευτέρα με το θέμα του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ είναι κυριολεκτικά από τα … άγραφα. Όσα ξέραμε τόσα χρόνια  για το πολυτάραχο έργο ήταν προφανώς … παπατζιλίκια, προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις των κατοίκων του Παλαιοκάστρου.
Ο κ. Σώκος ως διορισμένος Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ανακοίνωσε με ύφος 40 Καρδιναλίων στους Σερραίους αιρετούς, πως το έργο στη «Νεράιδα» θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ «και αν τους αρέσει».
Μας κάνει δηλαδή και χάρη, ο τέως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας που τον διόρισε η κυβέρνηση "τοπάρχη" Μακεδονίας - Θράκης, αφού δεν κατάφερε να πάρει το "χρίσμα" του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Μας ζητάει δηλαδή ο κ. Σώκος, να ξεχάσουμε όλα αυτά που ακούγαμε τόσο καιρό για ευρωπαϊκό ΧΥΤΥ με ταυτόχρονη λειτουργία μονάδας μηχανικής και βιολογικής  επεξεργασίας των απορριμμάτων.
Εδώ μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα. Είτε τα τελευταία χρόνια μας δούλευαν «ψιλό γαζί» οι τέως νομάρχες Σερρών Κώστας Παπαπαναγιώτου και Στέφανος Φωτιάδης, είτε ο κ. Σώκος, εξ Αγρινίου ορμώμενος,  πιστεύει πως τον έστειλε στη βόρεια Ελλάδα ο προϊστάμενος του υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, για να διοικήσει τους εκλεγμένους από το λαό αιρετούς, με «αποικιοκρατική» αντίληψη και με λογική «Αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» που θυμίζει άλλες εποχές. Μήπως να του πούμε και ευχαριστώ του διορισμένου ;
Θέλω να ελπίζω, πως ο Στέφανος Φωτιάδης ως νέος Ειδικός Σύμβουλος του κ. Σώκου, θα του εξηγήσει πως έχει η κατάσταση προκειμένου να μην επιχειρήσει να λειτουργήσει τον ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ως χωματερή, διαφορετικά και ο ίδιος θα έχει την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν, γιατί το Παλαιόκαστρο θυμίζει «καζάνι που βράζει» και αυτή τη φορά οι κάτοικοι, θα έχουν όλους τους Σερραίους μαζί τους.