Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΡΑ:Το ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει με Αντωνακόπουλο και με το φόβο των αποδοκιμασιών

Νομαρχιακή συνδιάσκεψη, που θα συμπεριλαμβάνει και “διάλογο με την κοινωνία”, με εισηγητή το βουλευτή Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλο, διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Αστήρ” της Πάτρας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ. Ήδη έχουν ενημερωθεί ακόμη και με μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται κατά πόσο θα ανταποκριθούν, σε μία συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη για το σύνολο του πολιτικού κόσμου και ιδιαίτερα για το κυβερνών κόμμα.
Επιπλέον, σε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επικρατεί και προβληματισμός, τον οποίο, μάλιστα, δεν δίσταζαν να κοινοποιήσουν και προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης, για το αν είναι πολιτικά ορθό στην τρίτη πόλη της Ελλάδας, που συνδέεται, μάλιστα, με ειδικούς και βαθείς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, να γίνεται συνδιάσκεψη με κεντρικό ομιλητή ένα στέλεχος της εμβέλειας ενός περιφερειακού βουλευτή, όσο ικανός και άξιος κι αν υποτεθεί ότι είναι αυτός. Κάποιοι σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί σε αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη να πηγαίνει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχ. Καρχιμάκης, και στην Πάτρα να έρχεται ένας βουλευτής από το γειτονικό Νομό.
Κάποιοι θυμούνται τα περί Αποστασίας
Μάλιστα, δεν λείπει και η μερίδα εκείνων που αισθάνεται ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία και για τη στάση που τήρησε πρόσφατα ο εν λόγω βουλευτής, όταν δύο βουλευτές (και πρώην υπουργοί) εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ, οι Γιώργος Φλωρίδης και Έκτωρ Νασιώκας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, υπό την πίεση και της Τρόικας, υπέβαλαν τις παραιτήσεις......
 τους από το βουλευτικό αξίωμα.
Τότε ο κ. Αντωνακόπουλος είχε συσχετίσει την αναταραχή στους κόλπους του Κινήματος με τα δραματικά γεγονότα της Αποστασίας του 1965, κατά τα οποία δεκάδες βουλευτές της Ένωσης Κέντρου του παραιτηθέντος (λόγω διαφωνίας με το Παλάτι) λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, έναντι πολιτικών ή και χρηματικών, σε κάποιες περιπτώσεις, ανταλλαγμάτων, αποσκιρτούσαν κατά ομάδες από το κόμμα με το οποίο είχαν εκλεγεί, ώσπου να συγκεντρωθεί ο αριθμός που απαιτούνταν για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης μία κυβέρνηση απαρτιζόμενη από αποστάτες και στηριζόμενη από το κόμμα της Δεξιάς εκείνης της εποχής, την ΕΡΕ.
Πονοκέφαλος” για τυχόν έκτροπα
Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί, φυσικά, και ο μόνιμος “πονοκέφαλος” που προκαλείται πλέον σε κάθε δημόσια εμφάνιση υπουργών ή και απλών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, δεδομένου ότι έχει χαθεί πια ο... λογαριασμός των φραστικών -και όχι μόνο- επιθέσεων που έχουν δεχτεί, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις χθες, Τρίτη, λαμβάνοντας το λόγο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση που αφορούσε τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αποκάλυψε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή -αργότερα, εντός της ημέρας, τα κρούσματα αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο- είχαν καταγραφεί επιθέσεις σε βάρος 92 βουλευτών! Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι απειλούνται τηλεφωνικά ακόμη και μέλη της οικογένειάς του...
Συνεπώς, δεν μπορεί παρά να προκαλεί συγκρατημένη, έστω, ανησυχία η πραγματοποίηση μιας κομματικής εκδήλωσης -και δη του κυβερνώντος κόμματος- στο κέντρο της Πάτρας, όσο κι αν τέτοιοι φόβοι θα φάνταζαν αδιανόητοι πριν από ένα χρόνο...
Στο μεταξύ, προγραμματίζεται για τα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του Ιουλίου και περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη, στην οποία γίνεται προσπάθεια να είναι παρόντες ο Μιχ. Καρχιμάκης, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο Χάρης Καστανίδης και άλλα υψηλόβαθμα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη ή έστω κάποιοι εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.