Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο

Η μία φωτιά ξεσπάει μετά την άλλη και οι πυροσβέστες, με τις όποιες ελλείψεις, δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες...
Λίγο πριν τις 22.00 εκδηλώθηκε ακόμα μία πυρκαγιά, η 4η κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σε δασική έκταση στην περιοχή Αργάσι. Κατοικημένη περιοχή δεν υπήρχε κοντά όμως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν να παλέψουν σε ακόμη 3 μέτωπα...
Λίγο μετά τις 19.00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή - μακριά από κατοικημένη περιοχή - στις Ορθονιές. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος μέχρι να νυχτώσει 20 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποίησαν 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Την ίδια ώρα όμως οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο δύο ακόμα φωτιές. Η μία στο βόρειο τμήμα του νησιού, στην περιοχή Βολίμες. Η φωτιά ξέσπασε στις 10.10 το πρωί σε δασική έκταση και οι ισχυροί άνεμοι που έπνέαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 11.00 το πρωί ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή Παντοκράτωρας. Αυτό το μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 20.00 και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να την σβήσουν εντελώς.
Ωστόσο, για δεύτερη μέρα σήμερα μαίνονται οι φωτιές στις Βολίμες και στις Ορθονιές με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχο.
Για όλες τις πυρκαγιές, η πυροσβεστική καλείται να... τα βγάλει πέρα με 43 άνδρες και 17 οχήματα. Σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρουν τα 37 άτομα πεζοπόρου τμήματος...

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κάτω Συχαινά και Χαλανδρίτσα

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 22.10 σε χαμηλής βλάστησης περιοχή της Χαλανδρίτσας και βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα, όμως
 βρίσκεται σύμφωνα με την Π.Υ. υπό μερικό έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης συμβάλλουν από χθες 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρου τμήματος.
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα και στην περιοχή των Κάτω Συχαινών.

Μεγάλες οι ελλείψεις

Μεγάλα ωστόσο είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα με ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές.
«Καταβάλλουμε ως πυροσβεστικό σώμα υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα, στηριζόμενοι στο φιλότιμο και την υπερεργατικότητα των υπαλλήλων» σχολίασε στο attack tv ο πρόεδρος των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Φερτάκης προσθέτοντας πως τα κενά σε προσωπικό ξεπερνούν τις 4.500 πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.