Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή διευθυντών και τμηματαρχών δημοσίων υπηρεσιών της Πελοποννήσου διοργάνωσε σήμερα στην Τρίπολη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών και η αναδιάρθρωσή τους προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη. Όπως διευκρίνισε ο Τάσος Αποστολόπουλος, οι δημόσιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρέπει να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις νέες συνθήκες και να αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα που περιμένουν από αυτές οι τοπικές κοινωνίες.
 Άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις των διευθυντών και των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών που θα χτυπήσουν τη γραφειοκρατία και θα δώσουν άμεσες λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρόταση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα προωθηθούν άμεσα προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Δήμων της Περιφέρειας, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουν θέματα που έχουν να.......
 κάνουν με τον υδάτινο και ορυκτό πλούτο, τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τις άδειες παραμονής των οικονομικών μεταναστών της χώρας. Παράλληλα ο Τάσος Αποστολόπουλος ενημέρωσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι σύντομα στη Βουλή θα συζητηθεί το νέο Νομοσχέδιο που προβλέπει μία σειρά αλλαγών στη δημόσια διοίκηση και αντιμετώπιση προβλημάτων από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ώστε να δοθούν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και να ανακουφιστούν οι πολίτες από τις πολύπλοκες, χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες. «Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους πολίτες, να λαμβάνουμε τα μηνύματά τους και να τους υπηρετούμε με σύνεση και συνέπεια», δήλωσε στο τέλος της σύσκεψης ο Τάσος Αποστολόπουλος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.