Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΡΑ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΝΑΛ‏

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ανάπτυξης Αλιείας (ΕΤΑΝΑΛ) κ. Μανώλη Αντωνάκο είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με σκοπό να συζητηθούν από κοντά όλες οι παράμετροι του έργου βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας Πατρών. Έργο που όπως είναι γνωστό έχει πλήρη ωριμότητα για ένταξη, χρηματοδότηση και υλοποίηση μέσω του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3.690.000 ευρώ.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του έργου και συντονίστηκαν οι κοινές δράσεις ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και την ΕΤΑΝΑΛ. Να σημειωθεί ότι το έργο έχει ήδη εξασφαλίσει προέγκριση και έχει υπογραφεί το σχετικό σύμφωνο αποδοχής των όρων, άρα απομένει η απόφαση ένταξης που έχει πλέον καθαρά τυπικό χαρακτήρα.  

Όπως είναι γνωστό φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας), χρόνος ολοκλήρωσής του προβλέπεται............
 να είναι οι 15 μήνες και το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις: Επισκευή του κτιρίου που έχει υποστεί βλάβες από τη διάβρωση, κατασκευή νέων δαπέδων και επίστρωση τοίχων με οξύμαχα πλακίδια, κατασκευή νέων μονώσεων  στους ψυκτικούς θαλάμους, επισκευές κλιμακοστασίων και υγρομόνωση της στέγης, συμπλήρωση δικτύου θέρμανσης, εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής λεπιδωτού πάγου, εγκατάσταση εφεδρικού ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους, επισκευή υδραυλικού και ηλεκτρολογικού δικτύου καθώς και εγκατάσταση 4 νέων ψυκτικών μηχανημάτων.

Επί πλέον θα κατασκευαστεί όροφος έκτασης περίπου 160 τετραγωνικών μέτρων επί του υπάρχοντος κτίσματος προκειμένου να στεγαστεί η διοίκηση και το λογιστήριο της Ιχθυόσκαλας.

Παράλληλα, στη σημερινή συνάντηση του κ. Αλεξόπουλου με τον κ. Αντωνάκο συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η ενίσχυση της φύλαξης των εγκαταστάσεων αλλά και, ευρύτερα, θέματα εμπορίου και αλιείας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.