Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική

Πολύ θετική επιρροή διεθνώς ασκεί η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας προς όφελος των πολιτών » σημειώνει ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην εκταμίευση της 5ης δόσης , την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών και τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος.
Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης τονίζει ότι προχωρούν η προετοιμασία του εθνικού φορολογικού συστήματος , ενέργειες για την ανάσχεση της ύφεσης και την υποστήριξη της ανάπτυξης και η εφαρμογή εγγυήσεων κοινωνικής προστασίας .
Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει «σε πείσμα όσων θεωρούν ότι δεν υπάρχει η αναγκαία συναίνεση, εγώ πιστεύω ότι η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική. Στα θεμελιώδη ζητήματα υπάρχει ευρύτατη συμφωνία. Η πολιτική συναίνεση είναι............
 όμως μία από τις πολλές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάκτηση της κοινωνικής συναίνεσης».
Τονίζει πως οι πολίτες θέλουν να νιώσουν πως υπάρχει ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που να είναι εσωτερικά δίκαιο και ισορροπημένο. Αναγνωρίζει ότι υπάρχει δυσπιστία η οποία μπορεί να ξεπεραστεί σιγά - σιγά και επαναφέρει γι’ αυτό την πρόταση του για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες που εκφράζουν την αντίδρασή και την αγωνία τους στις πλατείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.