Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Πάτρα: Φωτιά ο ένας [Καζάκης], σύνεση ο άλλος [Γεωργαλής], ανησυχίες ο λαός και το πλατύ Μέτωπο προχωρά!

Με ένα φλογερό Δημήτρη Καζάκη, ένα συνετό Ηλία Γεωργαλή με ανησυχίες του λαού και της νεολαίας έκλεισε πολύ επιτυχημένα η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας πολιτών Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου.
Θέμα: Τρόικα-Κυβέρνηση:Η ζωή μας δεν υποθηκεύεται! Από τις τοπικές κινήσεις στο Λαϊκό Δημοκρατικό Μέτωπο“. Δείτε την πρόσκληση στην εκδήλωση.

Η κύρια εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης από τις 19.30 έως τις 21.30 σε μια κατάμεστη  – και θερμή – αίθουσα, ενώ πολύς κόσμος έμεινε όρθιος!!! Άνοιξε την εκδήλωση μέλος της κίνησης. Ιδιαίτερη μνεία να κάνουμε ότι η άιθουσα κατακλείστηκε από όλα τα ρεύματα πολιτικής σκέψης. Από δημοκράτες πατριώτες, οργανωμένους ή όχι αριστερούς κάθε τάσης και σοβαρούς αναρχικούς.
►  Ξεκίνησε με  εισήγηση ο Ηλίας Γεωργαλής, ο οποίος πολύ επιτυχημένα φώτισε τέσσερις σημαντικές πτυχές:
Α) Φώτισε πλευρές του θεματικού ζητήματος της ενέργειας και από εκεί ξαναέθεσε το ζήτημα του ξεπεράσματος του μετανεωτερικού τρόπου φιλοσοφίας και πολιτικής με αφορμή την πολύπλευρη κρίση.
Β) Στο πως το τοπικό ζήτημα του λιμανιού του Αστακού συνδέθηκε με το θεματικό ζήτημα της ενέργειας (εργοστάσιο λιθάνθρακα ) που προσπάθησε η κυβέρνηση ΓΑΠ να στήσει με «επενδυτές» καταριανούς χωρίς τη θέλησή τους εκεί.

Γ) Πως δικτυώθηκαν με άλλες τέσσερες πόλεις και νίκησαν .
Δ) Πως μπορούμε με δικτυωτό τρόπο και μέσα από το τοπικές κινήσεις να φτάσουμε σε ένα Λαϊκό δημοκρατικό Μέτωπο.
► Ο Δημήτρης Καζάκης μίλησε στοχευμένα για του που πάει η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα στο δρόμο για ξεπούλημα των πάντων, διάλυση των δημόσιων αγαθών και της ασφαλούς εργασίας, αλλά και την πορεία προτεκτορατοποίσης της χώρας που χρησιμοποιείται σαν το καναρίνι στα ορυχεία, στο δρόμο για επέκταση της πολιτικής τους σε όλη τη ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.
- Ανέδειξε την ανάγκη παλλαϊκού δημοκρατικού μετώπου με λίγους κεντρικούς άξονες, ενώ η εμβάθυνση των ζητημάτων θα βρεθούν στην πορεία. Βασικά σημεία των αξόνων είναι;
- Στόχος του Μετώπου είναι το διώξιμο της Τρόικας, της κυβέρνησης και του κυρίαρχου πολιτικού προσωπικού με Μέτωπο εξουσίας στο ιστορικό παρόν.
- Απαραίτητη αρχή αποτελεί και η τιμωρία των ενόχων της διάλυσης των δικαιωμάτων και της χώρας.
- Η άρνηση του απεχθούς και επαχθούς χρέους που έρχεται από τον 19ο αιώνα είναι όρος απεξάρτησης από τους τοκογλύφους της παγκόσμιας και ντόπιας ελίτ.
-  Η αναγκαία άμεση μονομερής έξοδος από την Ευρωζώνη και η στρατηγικής ρήξης με την ΕΕ.

- Η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των βασικών τραπεζών με πρώτη της ιδιωτικής τράπεζας της Ελλάδας για χάραξη εθνικής νομισματικής πολιτικής
- Η ανάδυση, ανάπτυξη και στήριξη της πραγματικής αυτοδύναμης οικονομίας για εργασία για όλους.
- Η αναδιανομή του πλούτου στους εργαζόμενους
- Η αυτοοργάνωση του λαού σε τοπικό και εργασιακό επίπεδο με μορφές άμεσης δημοκρατίας.
- Οι συμμαχίες με άλλους λαούς με πραγματικό και όχι κοσμοπολίτικο διεθνισμό.
Στις ερωτήσεις ήταν καίριος και καυστικός μέχρι παρεξηγήσεως…
► Μέλος της Πρωτοβουλίας κάλεσε τους συμμετέχοντες να μείνουν στην πλατεία. Εκεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης από προηγούμενες μέρεες καλέστηκε ο Δημήτρης Καζάκης μετά από μια μικρή εισήγηση να απαντ΄σηει σε ερωτήσεις. Η διαδικασία αυτή έφτασε μέχρι τις 01.00 τη νύχτα, ενώ η συνέλευση και τα πηγαδάκια συνεχίστηκαν μέχρι τις 3.00 τη νύκτα.
► Δείτε από τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης τι κατέγραψε από τις θέσεις του στην πλατεία Γεωργίου:
Πιστοί στο ραντεβού τους οι Αγανακτισμένοι της Πάτρας – Με πούλμαν αύριο στην Αθήνα
Στην πλ. Γεωργίου χθες ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης
20:10 Πιστοί στο καθημερινό τους ραντεβού είναι οι Αγανακτισμένοι της Πάτρας οι οποίοι έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται στην πλατεία Γεωργίου. Μέχρι στιγμής η προσέλευση του κόσμου είναι περιορισμένη ωστόσο αργότερα αναμένεται ο αριθμός των συγκεντρωμένων να αυξηθεί σημαντικά.
Στο μεταξύ Αγανακτισμένοι τόσο από την Πάτρα όσο και από την ευρύτερη περιοχή αναμένεται αύριο να μεταβούν στο Σύνταγμα όπου και θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική συγκέντρωση στο πλαίσιο αντίστοιχων κινητοποιήσεων που γίνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ανάμεσα στο πλήθος θα βρεθούν ιερείς και πιστοί από την Αιγιάλεια μετά από σχετική προτροπή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.
Στο μεταξύ στη λαϊκή συνέλευση πλατείας Γεωργίου της 3ης Ιουνίου, όπως αναφέρει το μπλογκ των Αγανακτισμένων patras-democracy.blogspot.com/,  συμμετείχε και ο έγκριτος Έλληνας οικονομολόγος, κύριος Δημήτρης Καζάκης.
Ο κύριος Καζάκης δεν αρκέστηκε απλά στην ομιλία του, αλλά παρακολούθησε και........
 συμμετείχε σε όλη τη Συνέλευση ως ένας εξ ημών, δηλαδή ως ένας Πολίτης που ανησυχεί για το μέλλον της χώρας και που συμμετέχει ενεργά σε τέτοιες αμεσοδημοκρατικές συζητήσεις.
Μέσω της τοποθέτησής του αλλά και του διαλόγου που αναπτύχθηκε με τον κόσμο, ο κύριος Καζάκης “ξεγύμνωσε” την Κυβέρνηση και το Σύστημα, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία που σκόπιμα αποκρύπτει η κυβερνητική προπαγάνδα.
Παρακάτω ακολουθούν κάποια από τα βασικά σημεία των όσων είπε ο κύριος Καζάκης σχετικά με την οικονομία, την κοινωνία, αλλά και την προπαγάνδα που υφίσταται ο μέσος Έλληνας από τα ΜΜΕ και τα διάφορα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης του Μνημονίου:
* Τα 21 δις έλλειμμα για τη λειτουργία του κράτους σε περίπτωση στάσης πληρωμών μπορούν να καλυφθούν με πολλούς τρόπους, μη επιζήμιους για το λαό. Ένας εξ αυτών είναι η 45% φορολόγηση των 48δις €  που διέφυγαν στο εξωτερικό από την αρχή της Κρίσης.
* Ή φεύγουμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και  επιστρέφουμε σε εθνικό νόμισμα ή καταστρεφόμαστε! Είναι απλό το δίλημμα! Με το ευρώ και όντες μέσα στο Μνημόνιο είμαστε καταδικασμένοι να καταστραφούμε.
*  Υπάρχουν πολλοί τρόποι άρνησης του Χρέους και χαρακτηρισμού του ως απεχθές. Ο πιο αποτελεσματικός ,όμως, είναι ο εξής: Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αν ένας λαός καταρρίψει το πολιτικό του Σύστημα και δημιουργήσει νέο Σύνταγμα, τότε αυτομάτως διαγράφονται όλα τα χρέη του προηγούμενου Συστήματος.
* Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου είναι ένα βήμα, όμως δεν αρκεί. Το βασικό είναι να γίνει ευρέως αντιληπτό πως το χρέος της Ελλάδας είναι απεχθές καθότι δεν ωφέλησε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
* Και μόνο η δουλοπαροικία που βιώνουμε μπορεί να αποδείξει πως το χρέος είναι απεχθές.
* Για την αποπληρωμή 20δις χρέους δανειστήκαμε συνολικά 490δις! Τα τοκοχρεολύσια είναι αυτά που έχουν γονατίσει την οικονομία μας. Πληρώνουμε κερατιάτικα τα τοκοχρεολύσια των αφεντάδων μας!
*  Υπήρχε το εξής δίλημμα: ή θα πληρώναμε τα αδιανόητα τοκοχρεολύσια με άδικες θυσίες του λαού, ή θα προχωρούσαμε σε παύση εξωτερικών πληρωμών. Η Κυβέρνηση επέλεξε να κάνει το πρώτο για να ικανοποιήσει τους δανειστές-δυνάστες μας!
* Δεν υπάρχει κανένα θετικό στοιχείο αν μείνουμε στο Ευρώ. Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης στηρίζεται στα αρνητικά του να αποχωρήσουμε από αυτό. Αυτό που δε λένε στον κόσμο είναι πως αν μείνουμε στο Ευρώ θα καταστραφούμε σίγουρα!
* Αν η έξοδος από το  Ευρώ και η στάση εξωτερικών πληρωμών συνοδευτεί από δημοσιονομικές αλλαγές και παύση αγορών πολυεθνικών “σκουπιδιών”,τότε μπορούμε να διασώσουμε την οικονομία μας.
* Με ύφεση που αγγίζει το 6,8%-όπως υπολογίζω προσωπικά ότι ισχύει-και όχι 4,5% που λέγεται από την Κυβέρνηση ,δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας αν δεν κάνουμε παύση εξωτερικών πληρωμών.
* Μελέτη που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2010 στην τότε Υπουργό Οικονομίας , Λ. Κατσέλη, απεδείκνυε πως κατά μέσο όρο, όλα τα δημόσια έργα που παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες στοίχισαν στο Κράτος 4 φορές περισσότερο από όσα θα στοίχιζαν αν τα κατασκεύαζε το ίδιο το κράτος, χωρίς ανάθεση.
* Για να βγούμε απ´την Κρίση χρειάζεται πολιτική βούληση. Οι αποφάσεις που παίρνονται από την παρούσα Κυβέρνηση ταιριάζουν σε υποταγμένους!
* Αυτό που οδηγεί στη χρεωκοπία δεν είναι ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα – είναι το χρέος που είναι εκφρασμένο σε ξένο νόμισμα. Αυτή τη στιγμή, ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του χρέους μας είναι εκφρασμένο σε Ευρώ, γι’ αυτό και είμαστε αντιμέτωποι με τη χρεωκοπία. Αν είχαμε εθνικό νόμισμα και το χρέος μας ήταν εκφρασμένο σε αυτό ,θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε και να μην πτωχεύσουμε, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν.
* Το 84% του χρέους είναι εκφρασμένο σε ομόλογα στο εξωτερικό και όποιος ξέρει στοιχειώδη οικονομικά γνωρίζει πως αυτό το χρέος δεν είναι ούτε ελέγξιμο ούτε διαχειρίσιμο.
* 60 χιλιάδες Έλληνες έχουν μαζεμένο πλούτο 1 τρις ευρώ! Αυτοί πότε θα φορολογηθούν επαρκώς;
* Το ΔΝΤ εκτιμά ότι μέχρι το 2015 θα καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό Σύστημα. Είναι αυταπάτη ότι το ευρώ εγγυάται τις καταθέσεις σας, σας λένε ψέματα! Όπως επίσης ψέμα είναι αυτό που έχει πει ο Υπουργός Οικονομικών ,ότι δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος θα καλύψει τις καταθέσεις σας. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να συμβεί! Μην εξαπατάστε.
* Η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα (Τράπεζα της Ελλάδος) δεν είναι κρατική. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ανήκει σε ιδιώτες. Είναι Α.Ε.
* Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδος ,η οποία φυλάσσει τον Ελληνικό Χρυσό, είναι υποχρεωμένη βάσει καταστατικού να εμφανίζει κάθε χρόνο κέρδη. Για να το επιτύχει αυτό διαχειρίζεται κατά το δοκούν τα αποθέματα χρυσού. Απόρροια αυτού είναι να έχουν απομείνει στις αποθήκες της μόλις 147,5 τόνοι χρυσού, από τους 400 τόνους που είχε συνολικά. Και πολύ αμφιβάλλω αν είναι και τόσοι, αφού ούτε η ίδια η Βουλή μπορεί να ελέγξει πόσος χρυσός υπάρχει στις αποθήκες της Τράπεζας!
* Η συνθήκη της Λισαβόνας  ορίζει πως οι κρατικοί λειτουργοί, όπως οι διοικητές των Τραπεζών, έχουν ισόβια ασυλία και δεν μπορούν ποτέ να διωχθούν ποινικά για τις αποφάσεις τους.
* Όσον αφορά στη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την υποτίμηση που θα υποστεί ένα νέο εθνικό νόμισμά μας σε περίπτωση εξόδου από το Ευρώ, μπορώ ως οικονομολόγος να διαβεβαιώσω πως οι υποτιμήσεις ενός νομίσματος δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να καταστρέψουν μια εθνική οικονομία. Αντιθέτως, έχει αποδειχθεί πολλάκις πως μια Οικονομία μπορεί να καταστραφεί με την υποτίμηση της εγχώριας παραγωγής και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, πράγμα το οποίο κάνει τώρα η σημερινή Κυβέρνηση. Συμπληρωματικά, να υπενθυμίσω πως αυτοί που διασπείρουν αυτούς τους φόβους τώρα είναι οι ίδιοι που υποτίμησαν τη δραχμή κατά 90% ώστε να μπούμε στο Ευρώ! Γιατί δε χρεοκοπήσαμε και τότε λοιπόν;
14.15 Ραντεβού στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου δίνουν και σήμερα οι Αγανακτισμένοι, οι οποίοι δεν το βάζουν κάτω και καθημερινά πλέον πάνε πλατεία. Και το σημερινό ραντεβού στην Πάτρα θα είναι μετά μουσικής. Την ίδια ώρα δυναμικό παρών αναμένεται να δώσουν  αύριο οι αγανακτισμένοι και στην Πάτρα, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού ραντεβού, ενώ χιλιάδες άτομα από όλη τη χώρα ετοιμάζονται να κατακλύσουν το Σύνταγμα, την Κυριακή στις 6 το απόγευμα.
Μάλιστα ναυλώνονται πλοία για το αυριανό ραντεβού στο Σύνταγμα και πληροφορίες θέλουν να συναντιούνται περισσότερα από 300.000 άτομα, από όλη την Ελλάδα.
10.14 Πάτρα: Έκαναν τη νύχτα μέρα  οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία
Μέχρι τις 3 τη νύχτα έμειναν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας εκατοντάδες Αγανακτισμένοι υπό τους ήχους της μουσικής, ενώ έκαναν τη νύχτα μέρα με τις ανοικτές τους συνελεύσεις αλλά και με δραστηριότητες που περιείχαν ακόμη και… ζογκλερικά στον χώρο όπου έχουν στηθεί οι δέκα σκηνές των… μονίμων πλέον κατοίκων πλατείας. Άτομα νεαρής ηλικίας και φοιτητές ήταν η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων, που έκαναν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα.
Σήμερα οι Αγανακτισμένοι – όπως ανακοίνωσαν χθες το βράδυ στην πλατεία- θα επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές της Πάτρας, για να απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στους πολίτες, ενώ στις 4 το απόγευμα δίνουν και πάλι ραντεβού για έναρξη της…βραδιάς απο τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.
Παράλληλα, υπάρχει σε μόνιμη βάση το λεωφορείο στο πάνω μέρος της πλατείας, όπου εκεί έχουν αναρτηθεί σε κοινή θέα τα αιτήματα και τα συνθήματα των αγανακτισμένων πολιτών, αλλά και αποσπάσματα από ποιήματα μεγάλων ποιητών. Παράλληλα, συγκεντρώνονται υπογραφές για την ικανοποίησή τους.
Χθες  μάλιστα, οι αγανακτισμένοι τοποθέτησαν στο πάνω μέρος της πλατείας καρναβαλικό άρμα που αναπαριστά τον Πάγκαλο και την Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.