Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εκλογές ή εκτρoπή;

Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση, προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, φιλοτεχνώντας μια νέα αφήγηση για την αντιμετώπιση του χρέους. Όταν δεν λέει ψέματα, αποκρύπτει αλήθειες. Το νέο δάνειο, για το οποίο συγκατατέθηκε η Μέρκελ, συνοδεύεται από σκληρά μέτρα, που, όπως μας είχε προειδοποιήσει ο Γιούνκερ, "δεν μπορούν να τα φανταστούν ούτε οι Έλληνες".
Ήδη οι απολυμένοι στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ αρχίζουν από τους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Το αφορολόγητο ουσιαστικά καταργείται. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας παρακάμπτονται με την ίδρυση "κίτρινων" (εργοδοτικών) επιχειρησιακών "σωματείων", ακόμη και με τρία μέλη! Οι κατώτατες αποδοχές των νέων εργαζομένων πέφτουν στα 520 ευρώ τον μήνα.
Μέσα σ' αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον υπολογίζεται ήδη ότι 100.000 νέοι αναζητούν.........
δουλειά στο εξωτερικό. Οι γονείς βλέπουν να καταρρέουν οι κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, ανήμποροι να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους κοινωνικά δικαιώματα, με πρώτο εκείνο της εργασίας.
Οι σημερινοί νέοι βιώνουν την κρίση ως τραγική ματαίωση, έστω μειωμένων προσδοκιών. Ποια κοινωνία μπορεί να ελπίζει με τη νεολαία "τελειωμένη";
Αυτή η πορεία μπορεί να αντιστραφεί. Όχι διά μαγείας. Σίγουρα, όμως, με νέους πολιτικούς συσχετισμούς, που θα αντιστοιχούν στη νέα πολιτικοποίηση που, αυτές τις μέρες, γεννιέται στις πλατείες, στην αξίωση για πολιτική αντιπαράθεση με κοινωνικό πρόσωπο.
Η ψηφοφορία στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα μπορεί να αποδειχθεί θρυαλλίδα εξελίξεων. Αν καταψηφιστεί το Πρόγραμμα, ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές, ώστε με νέους συσχετισμούς να ανιχνευθεί και να στηριχθεί μια εναλλακτική πορεία εκτός Μνημονίου.
Αν το Πρόγραμμα ψηφιστεί, τότε θα επιδεινωθεί η κρίση πολιτικής νομιμοποίησης και η πολιτική θα περιπέσει ακόμη περισσότερο σε επικίνδυνη ανυποληψία.
Το φάντασμα της αυταρχικής εκτροπής, που ήδη ανιχνεύεται σε σημαντικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, θα καταστεί ακόμη πιο απειλητικό.
Καμιά κυβέρνηση, ακόμη κι αν δεσμευτεί σε συναίνεση α λα καρτ η Ν.Δ., δεν μπορεί να εφαρμόσει, με σεβασμό στη δημοκρατία, τα νέα, σκληρά μέτρα.
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.