Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Εξέπληξε αρνητικά η σπουδή του Δ. Πατρέων να προσλάβει δύο συμβούλους, τη στιγμή που απολύει προσωπικό του – Αντιδράσεις από παντού για την απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού

Μείζονα ηθικής τάξεως ερωτηματικά, όπως παρατηρούσαν δημοτικοί, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι, εγείρονται από την απόφαση που έλαβε, αργά το βράδυ της Τρίτης, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, σχετικά με την πρόσληψη δύο έμμισθων συμβούλων, για θέματα μάρκετινγκ και προώθησης των πολιτιστικών δεσμών του Δ. Πατρέων με άλλους δήμους.
Οι ενστάσεις που διατυπώνονται αφορούν τη σπουδή που επιδείχθηκε για την “τακτοποίηση” των δύο συγκεκριμένων προσώπων, εκ μέρους της διοίκησης του Οργανισμού. Μάλιστα, αυτή καθεαυτή η επιλογή των ατόμων αυτών προκάλεσε έντονες απορίες και ερωτηματικά. Και τούτο διότι πρόκειται αφενός μεν για τον Δημ. Τουλιάτο, άνθρωπο με ρόλο-κλειδί στη διοργάνωση “Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006”, με πολλές πτυχές της οποίας είχε ριζικά διαφωνήσει ο σημερινός δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, παραιτούμενος τότε από τη θέση του αντιδημάρχου, που κατείχε, αφετέρου δε για τον εκδότη των εφημερίδων “Πατρινός Τύπος” και “Σημερινή”, Ανδρέα Χριστόπουλο, σε βάρος του οποίου, όπως τόνιζαν σήμερα πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρησή του, υπάρχουν ήδη πρωτόδικες αποφάσεις, για εργατικά και άλλα θέματα, του ίδιου ως φυσικού προσώπου και της εταιρείας “S MEDIA GROUP A.E.”, την οποία ουσιαστικά ο ίδιος διηύθυνε, αν και επισήμως ως κατά νόμον υπεύθυνος..............
εμφανιζόταν συγγενικό του πρόσωπο. Επιπλέον, εκκρεμεί σε βάρος του ίδιου και της εταιρείας σωρεία μηνύσεων και αγωγών, εκ μέρους πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα που εξέδιδε, οι οποίοι απολύθηκαν χωρίς ίχνος αποζημίωσης, με συσσωρευμένα απλήρωτα δεδουλευμένα έως και 15 μηνών, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, και με τις εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία να μην έχουν καταβληθεί.
Μάλιστα, ο προβληματισμός διογκώνεται, όταν η απόφαση αυτή ακολουθεί με διαφορά λίγων ωρών εκείνη που αφορούσε την απόλυση 15 εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ, κάτι που είχε προκαλέσει, ως γνωστόν, την έντονη διαμαρτυρία των τελευταίων, οι οποίοι είχαν λάβει προεκλογικά σαφείς διαβεβαιώσεις για τη διατήρησή τους στη θέση τους.
Αρνητική ψήφος και από τον Ν. Μακρή...
Η απόφαση για τα δύο αυτά πρόσωπα ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε αρνητικά ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Νίκος Μακρής, ο οποίος θεώρησε εσπευσμένη την κάλυψη των θέσεων και ζήτησε να έρθει πρώτα το οργανόγραμμα για να ψηφίσει, καθώς και ο εκπρόσωπος της παράταξης Πελετίδη, Αστέριος Λάμπρου, ενώ το μέλος του Δ.Σ. και δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Τζουραμάνης απείχε από την ψηφοφορία ως προς τον κ. Χριστόπουλο και υπερψήφισε την πρόταση για την πρόσληψη του κ. Τουλιάτου.
Σε δηλώσεις του στο attacktv, ο κ. Λάμπρου επισήμανε: “Πέραν του ότι διαφωνούμε με την πρόσληψη τριών ατόμων (σ.σ. η ταυτότητα του τρίτου ατόμου ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί), αντί να αξιοποιηθεί το υπάρχον δυναμικό, δεν δικαιολογείται η σπουδή την οποία επέδειξε ο πρόεδρος κ. Σκιαθάς, να φέρει ένα θέμα πριν πληρωθούν όλες οι υπόλοιπες θέσεις του Οργανισμού (διευθυντές, τμηματάρχες), τόσο εσπευσμένα, χωρίς τα βιογραφικά, ούτε καν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων”. Θεώρησε, μάλιστα, βέβαιο ότι “θα υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα κάνουν ενστάσεις”.
Επιφυλάξεις για τους εργαζόμενους, αλλά όχι για τους συμβούλους”
O κ. Λάμπρου υπογράμμισε ότι το αμέσως επόμενο θέμα στη συνεδρίαση ήταν αυτό των 35 εργαζομένων στην μπάντα του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και των οποίων συνολικά η αμοιβή, όπως χαρακτηριστικά είπε, “είναι μόλις διπλάσια από των δύο προσληφθέντων συμβούλων”.
Ο ίδιος, μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι “γι' αυτούς μπήκαν επιφυλάξεις από τον Πρόεδρο, που έλεγε ότι θα ρωτήσει τη Νομική Υπηρεσία, η οποία, όμως, στο θέμα των συμβούλων τα βρήκε όλα καλά”. Χαρακτήρισε δε τους 35 εργαζόμενους ως ανθρώπους βασανισμένους, λέγοντας ότι πολλοί από αυτούς δουλεύουν στο Δήμο από το 1985.
Δ. Κατσικόπουλος: “Εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων”
Από την επίμαχη συνεδρίαση απουσίαζε μεν ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξης Σκαρμέας, ο επικεφαλής της, ωστόσο, Δημ. Κατσικόπουλος, σε δηλώσεις του στο attacktv, ανέφερε τα εξής για τη συγκεκριμένη απόφαση:
“Ως πολιτική κίνηση τη χαρακτηρίζω εντελώς απαράδεκτη. Τη μια μέρα, με απόφαση της πλειοψηφίας, απολύονται εργαζόμενοι και την αμέσως επόμενη Δ.Σ. Δημοτικού Οργανισμού προβαίνει σε διορισμό δύο ατόμων. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, ο κ. Δημαράς και η δημοτική Αρχή χαρακτηρίζονται από νεποτισμό και αλαζονεία και προφανώς οι δύο προσλήψεις είναι εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων. Επιβεβαιώνεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο αυτό το οποίο η παράταξή μας έλεγε, ότι ο κ. Δημαράς έταξε στους πάντες τα πάντα, προκειμένου να γίνει Δήμαρχος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ένας Δήμαρχος με θητεία μόλις πέντε μηνών προπηλακίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με βαρείς χαρακτηρισμούς από εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, στους οποίους έλεγε προεκλογικά ότι επί των ημερών του δεν θα γίνει καμία απόλυση, αλλά κι από τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, γιατί δείχνει την αλαζονεία του και την αδιαλλαξία του στον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων. Κι αυτό πέραν των άλλων αντιδράσεων στην παράταξή του, με τις παραιτήσεις αντιδημάρχων κλπ.”.
ΠΗΓΗ: http://www.attacktv.gr/Pages/default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.