Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Στιγμές εξέγερσης, έμπνευσης, ελευθερίας στην Πάτρα

Ο τίτλος αφορά ένα άλλο πατρινό μπλογκ*, όπως και κάμποσες φωτογραφίες. Προσωπικά θα συμφωνήσω. Χθες η κεντρική πλατεία της Πάτρας είχε κάποια στιγμή 5.000 θυμωμένους, προβληματισμένους, αποφασιστικούς συμπολίτες, άνδρες, γυναίκες, νεολαία, ηλικιωμένους, παιδιά. Με το πέρασμα του χρόνου, ο κόσμος από τις 7.00 μμ  μέχρι τα μεσάνυκτα  ίσως έφτασαν τους 10.000!
Στις 9.00 ξεκίνησε μια καταπληκτική γενική Συνέλευση μπροστά από το Δημοτικό θέατρο. Εκεί έχει αναρτηθεί το ψήφισμα της προηγούμενης μέρας και αρκετά συνθήματα – πανό. Ο κόσμος ήταν από πολλά ρεύματα, αλλά η καταδίκη των μηχανισμών, ΜΜΕ και καταπιεστών εργοδοτών πάνδηλη.. .. Είναι όμως ακόμα ζητούμενο η όσμωση και σύνθεση….
Δυο ήταν οι ενδιαφέρουσες προτάσεις, πέρα από τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις και ξεσπάσματα:
1) Καταλήψεις στην κατάλληλη φάση έτοιμων προς ξεπούλημα δημόσιων αγαθών: ΔΕΗ. Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια. Λιμάνι, κλπ και φυσικά βραδινά μισάωρα στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια για να πούμε τις δικές μας ειδήσεις.
2) Η Λογική της άμεσης δημοκρατίας με τάση εξάπλωσης σε όλες τις πλατείες της ευρύτερης Πάτρα ς με λογική ομόκεντρων κύκλων ή άλλως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.