Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

“Μπαλάκι” μεταξύ κράτους, Περιφέρειας και ΚΤΕΛ δεκάδες μαθητές



Θύματα της άτυπης στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει ανεπίσημα σε πολλές περιπτώσεις το Δημόσιο έχουν πέσει για μια ακόμη φορά πολλοί μαθητές στην Αχαΐα, οι οποίοι, είτε λόγω έλλειψης οικογενειακού μεταφορικού μέσου είτε λόγω μεγάλης απόστασης από το σχολείο τους είτε λόγω δυσκολιών στη μετακίνηση, εξαιτίας κινητικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν, αναγκάζονται να μένουν για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα εκτός μαθησιακής διαδικασίας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσής τους, αλλά και για τη συγκρότησή τους σε γνωστικό επίπεδο.
Το φαινόμενο, αν και με διάφορες... πανηγυρικές δηλώσεις, που ακούμε κατά καιρούς, φαίνεται κάθε φορά πως επιλύεται, επανέρχεται στη συνέχεια... δριμύτερο, βυθίζοντάς μας διαρκώς σε προβληματισμό για το τι ακόμη θα πρέπει να περιμένουμε στους δύστηνους και χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το attacktv αναφέρουν πως οι ιδιώτες που είχαν αναλάβει (μέσω υπεργολαβίας από το ΚΤΕΛ) να μεταφέρουν ένα σημαντικό αριθμό μαθητών της Αχαΐας, που εμπίπτουν σε μια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη του 2010. Κι αυτό παρότι στο ενδιάμεσο υπήρξαν υπουργικές διαβεβαιώσεις, ότι θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα από το Γενάρη μέχρι το Δεκέμβρη του 2010, έστω και με τιμή μειωμένη επιπλέον κατά 20%. Και λέμε επιπλέον, διότι ήδη από το Σεπτέμβρη του 2010, εξαιτίας των δεινών οικονομικών του Δημοσίου, η τιμή που είχε αρχικά συμφωνηθεί είχε μειωθεί μονομερώς κατά 25%. Τότε, μάλιστα, πολλοί ήταν οι ιδιώτες που δεν θέλησαν να συμμετάσχουν πλέον με αυτούς τους όρους στη συνέχιση της διαδικασίας και αποχώρησαν.
Μεγάλα τα ποσά των οφειλών
Όμως, όπως αποδείχτηκε, ούτε προς εκείνους που απέμειναν υπήρξε το κράτος συνεπές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος κι από αυτούς τον περασμένο Απρίλιο να διακόψει αυτού του είδους τη συνεργασία, καθώς τους.......
 οφείλονται ποσά που προσεγγίζουν τις 15.000 ή και τις 20.000 ευρώ για τον καθένα.
Αυτό, όμως, επέφερε τεράστια αναστάτωση στις οικογένειες των παιδιών που εξυπηρετούνταν δι' αυτού του τρόπου, κάποια εκ των οποίων, όπως προαναφέρθηκε (κυρίως στις περιοχές των Καλαβρύτων και της Δύμης και λιγότερα στην Πάτρα) αναγκάστηκαν εδώ και περίπου ένα μήνα να μην παρακολουθούν πια μαθήματα στο σχολείο τους. Βέβαια, αυτές τις ημέρες υπάρχει μία θετική εξέλιξη, καθώς έγινε γνωστό ότι η “Κιβωτός της Αγάπης” προσφέρθηκε να διαθέσει δικό της όχημα, για να εξυπηρετήσει ορισμένες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά παραμένει το γεγονός ότι στην πιο τρυφερή τους ηλικία κάποια παιδιά -και μαζί μ' αυτά και το οικογενειακό τους περιβάλλον- βιώνουν την αδικία και την αναλγησία των αρμοδίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό θ' απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, το οποίο στη συνεδρίασή του της προσεχούς Τρίτης θα αποφασίσει το ποσό που θα δώσει στο ΚΤΕΛ (το ΚΤΕΛ δίνει εργολαβίες, αφού κρατάει 28% προμήθεια: καθαρά 24,4% + 3,6% παράβολο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.