Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πλατεία Γεωργίου Πάτρα: η ημι-βουβή πλατεία και η επερχόμενη ανοικτή συζήτηση

Και ενώ στην πλατεία Συντάγματος από τις 25-5-2011 προσπαθιέται να υιοθετηθεί μια σειρά διαδικασιών για άμεση δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος είναι και μακρύς και ολισθηρός ακόμα, στην Πάτρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο διφορούμενα, παρά την έμμεση καταδίκη του ΠΑΜΕ ή τα καλοπιάσματα των ΜΜΕ. Τα πηγαδάκια δίνουν και παίρνουν, αλλά κάποιοι πάνε να βάλλουν φρένο σε ολικές Συνελεύσεις.
Υπάρχουν ακόμα κάποιες τεχνικές δυσκολίες που ελπίζω να λυθούν, αλλά και μια αποφασιστικότητα να γίνονται καθημερινές συνελεύσεις. Η ανομοιογένεια είναι μεν αληθινή, αλλά ο χυλός όχι.

Πριν γίνουν όλα αυτά μια από τα κάτω Πρωτοβουλία πολιτών είχε ήδη προγραμματίσει για την Παρασκευή 13 Ιουνίου μια εκδήλωση με παρόμοιο πνεύμα, αλλά με πιο σαφή τη διερεύνηση Λαϊκού Δημοκρατικού μετώπου στο εκεί Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Εάν η … Πλατεία λειτουργήσει, δεν θα ήταν άσχημα να γίνει η εκδήλωση εκεί κοντά στο Δημοτικό θέατρο ανοικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.