Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Δήλωση Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την μη εισαγωγή στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπόνων (Σ.ΤΕ.Γ) του ΤΕΙ Μεσολογγίου

Η ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων των εισακτέων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκάλεσε δυστυχώς    για άλλη μια φορά, απογοήτευση και δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία του Διευρυμένου Δήμου μας.
Μπορεί η μη εισαγωγή εισακτέων στα τρία τμήματα  (Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης, θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας, μηχανολογίας και υδάτινων πόρων), να μην σημαίνει το άμεσο κλείσιμο τους, όμως σηματοδοτεί την βέβαιη υποβάθμιση τους και την συνολικότερη υποβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων συγχωνεύσεων στο χώρο της Ανώτατης εκπαίδευσης.
Ειδικότερα για το τμήμα των υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την πλευρά μας ούτε η παραμικρή υπόνοια υποβάθμισης του, την ώρα δε που τα λεγόμενα και οι δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου μέχρι χτες κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συζητά και αποδέχεται μόνο προτάσεις αναβάθμισης του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.