Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πέτρος Τατούλης «Υπαλληλάκος» ο Τάσος Αποστολόπουλος


Και νέα κόντρα μεταξύ του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσου Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, με το δεύτερο να χαρακτηρίζει «διορισμένο υπαλληλάκο» τον γενικό γραμματέα, και το γενικό γραμματέα να επιστρέφει άμεσα το χαρακτηρισμό.
Η σφοδρή επίθεση Τατούλη
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, με αφορμή την επιστροφή του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για επανασύνταξη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι ο κ. Αποστολόπουλος με την ενέργειά του αυτή εξέθεσε την Κυβέρνηση και όλους όσοι τον εμπιστεύθηκαν για τη θέση αυτή.
Συμπλήρωσε δε, ότι είναι απαράδεκτο ένας «διορισμένος υπαλληλάκος» να δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα, σημειώνοντας πως ο ίδιος προτιμά να αποστασιοποιηθεί από τέτοιου είδους, μικροπρεπείς, όπως χαρακτήρισε συμπεριφορές. «Οι λόγοι που ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Αποστολόπουλος, σχετικά με τη μη έγκριση του προϋπολογισμού, δεν είχαν σχέση με την............
πραγματικότητα κατέληξε ο κ. Τατούλης. Συν τοις άλλοις η έγκριση των προϋπολογισμών γίνεται από το γενικό λογιστήριο του κράτους»
Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι, ο προϋπολογισμός που συγκροτήθηκε εκτελείται κανονικά, διαμορφώθηκε με διαδικασίες απόλυτα ξεκάθαρες, είναι «καθαρός», ακριβής και πιλοτικός.
Να σημειωθεί ότι αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κόντρα του ιδίου με τον εισηγητή του προϋπολογισμού κ. Βαλαβάνη, τα διέψευσε κατηγορηματικά, σημειώνοντας με έμφαση συγκεκριμένα, ότι «γράφτηκαν εντέχνως», έχοντας μάλιστα «επικίνδυνες στοχεύσεις». «Διαθέτω εμπειρία πολλών ετών και μπορώ να διακρίνω την κακιά ιδιοτέλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Απάντηση Αποστολόπουλου
Άμεσα αντέδρασε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάδος Αποστολόπουλος στην επίθεση Τατούλη και με δελτίου Τύπου σημειώνει ότι οι προσωπικές επιθέσεις «χαρακτηρίζουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται και γιατί στοχεύουν στη συσκότηση των γεγονότων και της πραγματικότητας», συμπληρώνοντας παράλληλα:
«Εξάλλου, οι πολίτες της Πελοποννήσου ενδιαφέρονται για την ουσία που είναι η λύση των προβλημάτων τους, η εξυπηρέτησή τους από τις κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες και η ανόρθωση της χώρας. Απαιτούν από όλους μας πρώτα εμείς να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε πιστά και με διαφάνεια, τους κανόνες που θέτει η πολιτεία και αυτό κάνει, χωρίς εκπτώσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
»Αντί για οποιαδήποτε απάντηση δίνουμε στη δημοσιότητα την έκθεση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η έκθεση αυτή ήταν η κύρια αιτία της επιστροφής του προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων στην ΚΥΑ 3907/24-01-2011 και τη μη υπογραφή από αρμόδιο όργανο της εισηγητικής έκθεσης του  προυπολογισμού».

Για να διαβάσετε προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.