Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ 14 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ‏


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ‘’ΑΓΡΟΤΙΚΟ’’ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.
Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Την ερώτηση συνυπογράφουν δεκατέσσερις Βουλευτές της συμπολίτευσης.
«Επειδή επανέρχεται η συζήτηση για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής στο συγκεκριμένο τομέα, θέλουμε να υπογραμμίσουμε την ανάγκη, πριν οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, να ληφθούν υπόψη και να αντιμετωπισθούν σχεδιασμένα, δυο εξαιρετικής σημασίας ζητήματα. Πρώτον: Να μην επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά, ιδίως σε περιοχές της χώρας, όπου επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες, αφού το κόστος θέρμανσης απορροφά μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Η μέριμνα αυτή, κάτω απ’ τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί όρο επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Δεύτερον: Το πετρέλαιο  αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. Εκτιμούμε εξάλλου, ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει τομέα - κλειδί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την πράσινη ανάπτυξη, με άμεσα και απτά αποτελέσματα, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα. Αυτό σημαίνει, εκτός όλων των άλλων, και ιδιαίτερη μέριμνα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Η άποψή μας είναι, ότι το “αγροτικό πετρέλαιο„ , με την έννοια του μειωμένου κόστους του πετρελαίου για αγροτική χρήση,  είναι μια θετική και αναγκαία επιλογή, που πρέπει να εξετασθεί και να σχεδιασθεί λεπτομερώς, πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις.»
Τέλος οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ ερωτούν τους συναρμόδιους Υπουργούς πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω ζητήματα.
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Γιαννακά Σοφία, Σαλαγιάννης Νίκος, Νασιώκας Έκτορας, Κουκουλόπουλος Πάρις, Καρτάλης Κώστας, Αντωνίου Τόνια, Τζελέπης Μιχάλης, Μερεντίτη Αθανασία, Σπηλιόπουλος Κώστας, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Κατρίνης Μιχάλης, Μανωλάκης Άγγελος, Ρενταρή – Τέντε Όλγα, Μαργέλης Σπυροπάνος    
Πολιτικό Γραφείο
Σοφίας Γιαννακά
Τηλ. 210-3709201-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.