Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Δύο θέσεις για το μεταναστευτικό - Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία των βουλευτών είπαν "όχι" στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας - Καραθανασόπουλος και Τσούκαλης είπαν "ναι" -Ο Γ. Δημαράς καλεί Χρ. Παπουτσή

Το διαρκώς διογκούμενο ανθρωπιστικό πρόβλημα που προκαλείται με τη συσσώρευση και τη διαμονή των μεταναστών στην Πάτρα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η πόλη και οι πολίτες από το γεγονός ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα έχει κατακλυσθεί από πρόσφυγες, συζητήθηκε σήμερα Σάββατο, στο Δημαρχείο της Πάτρας στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς με τους βουλευτές του Νομού Αχαΐας Κώστα Σπηλιόπουλο, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, Θανάση Παπαδόπουλο, Μαρία Κυριακοπούλου, Μιχάλη Μπεκίρη, Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Καραθανασόπουλο, Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, καθώς και εκπρόσωπο του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη.
Ο κ. Δημαράς, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα άμεσων μέτρων, λόγω της όλο και μεγαλύτερης διάστασης που προσλαμβάνει πλέον το μεταναστευτικό πρόβλημα, ενημέρωσε του βουλευτές για την επιστολή που έχει αποστείλει προς....
 τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ώστε να γνωστοποιήσει την ημερομηνία επίσκεψής του στην Πάτρα προκειμένου να δώσει  συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, η αντιδήμαρχος  Ήρα Κουρή αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες  που συνεχώς εξελίσσονται από τη δημοτική Αρχή για το ανθρωπιστικό μέρος του προβλήματος, με παροχή τροφίμων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και κάθε άλλης δυνατής βοήθειας σε μετανάστες.

Ο Δήμαρχος Πατρέων και οι επτά από τους βουλευτές συμφώνησαν πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ζήτημα δημιουργίας κανενός είδους κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ο κ. Καραθανασόπουλος και ο εκπρόσωπος του κ. Τσούκαλη τάχθηκαν υπέρ του ανοικτού κέντρου φιλοξενίας. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα πως άμεσα θα πρέπει το Υπουργείο να κάνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με ανακοινώσεις του ίδιου του κ. Παπουτσή. Εάν, μάλιστα, δεν υπάρξει η εξαγγελθείσα παρουσία στην Πάτρα του κ. Υπουργού, τότε να οριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σύσκεψη στο Υπουργείο, όπου ο κ. Παπουτσής να κάνει τις τελικές ανακοινώσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής.

Ο κ. Δημαράς, μετά το τέλος της σύσκεψης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλίμα της συζήτησης, ενώ δήλωσε πως εξαιτίας του χρόνου των δύο περίπου ωρών που διήρκεσε η σύσκεψη, το θέμα του κυκλοφοριακού θα τεθεί σε ανάλογη σύσκεψη το επόμενο Σάββατο, την ίδια ώρα, ώστε να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση και σε αυτό το μεγάλο ζήτημα για την πόλη της Πάτρας.
ΠΗΓΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.