Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ – ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας  
Κανάρη 20  26222 Πάτρα
Τηλ. 2610 341 123 fax 328 179
e-mail n.tsoukalis@gmail.com              Πάτρα,18-4-2011   

                      Δελτίο τύπου
Το απευκταίο, καταστροφικό σενάριο φαίνεται να επικρατεί στην πορεία υλοποίησης της «Ολυμπίας Οδού»,  ενώ υποτίθεται, ότι η Κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται με την παραχωρησιούχο κοινοπραξία την αλλαγή των όρων της παραχώρησης μεταξύ αυτών και τη μείωση των διοδίων.
Στις 15 Απριλίου οι εταιρείες της κοινοπραξίας και συγκεκριμένα η «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» προχώρησε σε απολύσεις 100 περίπου εργαζομένων, η «J &P-ΑΒΑΞ Α.Ε.» και η «Vinci», ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν διαδοχικά τις εργασίες από τις 20 Απριλίου (Μ. Τετάρτη) και τις 27 Απριλίου αντίστοιχα με υποχρεωτική άδεια των εργαζομένων μέχρι τουλάχιστον τις 31 Μάη με αναγκαστική αδειοδότηση των εργαζομένων.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη οδηγεί, στη περίοδο του Πάσχα, περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στην ανεργία ή την επισφάλεια, ολόκληρο δε τον δυτικό.......
 άξονα της χώρας σε πλήρη απομόνωση δεδομένου ότι έχει διακοπεί πλήρως και η σιδηροδρομική σύνδεσή του με την Αθήνα.
Σε μια περίοδο που είναι ζητούμενα η αναπτυξιακή δραστηριότητα και η εξασφάλιση θέσεων εργασίας, η διακοπή των μεγάλων δημόσιων έργων συνιστά τη χειρότερη εξέλιξη στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η αντίδραση των φορέων ολόκληρης της Δυτ. Ελλάδας πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ, ΟΜΟΘΥΜΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ. Ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρας πρέπει να συντονίσει τους φορείς της περιφέρειας και όχι μόνο, ο δε Δήμαρχος Πατρέων κ. Δημαράς τους φορείς του νομού, σε ένα αρραγές μέτωπο αποτροπής των δυσμενέστατων εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.