Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ Δ. ΑΧΑΙΑΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΙΧΑΛΗΣ Β. ΜΠΕΚΙΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
τ. Υφυπουργός
Πάτρα 08/04/11
ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ
Οι Πολίτες της Δυτικής Αχαΐας με την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όπως συγκέντρωση μεγάλου πλήθους αλλοδαπών για τις αγροτικές εργασίες ,οι απομακρυσμένοι οικισμοί καθώς και οι ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες  βλέπουν την εγκληματικότητα να αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο. Αυτό τονίζεται με το έγγραφο -έκκληση της Δημοτικής κοινότητας Μετοχίου προς τον Αρμόδιο Υπουργό για της ενίσχυση της Αστυνόμευσης στην περιοχή.
Στα πλαίσια του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην εν λόγω περιοχή, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Ελλιπής η αστυνόμευση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.»
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Η Εγκληματικότητα στην Περιοχή της Δυτικής Αχαΐας έχει αυξηθεί δραματικά και η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση .Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές και τους πολίτες της περιοχής  αφού η  βία έχει λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Ειδικότερα στην  Δημοτική Κοινότητα Μετοχίου και στην ευρύτερη περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Λαρίσου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα.........
 κλοπών σε οικίες, καταστήματα, σχολεία. Επίσης οι διαπληκτισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο όπως και οι απειλές κατά της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Αυτά επισημαίνονται από έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας Μετοχίου Δυτικής Αχαΐας όπου γνωστοποιείται  η κατάσταση στην περιοχή και επιπρόσθετα τονίζεται «ότι  στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας διαμένουν χιλιάδες αλλοδαποί κυρίως παράνομοι και ανεξέλεγκτοι. Η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών γίνεται σχεδόν ελεύθερα και στους δρόμους - πλατείες. Όλα αυτά οφείλονται στην πλήρη έλλειψη της παρουσίας της Αστυνομίας,»Στη συνέχεια επαναφέρουν το αίτημα της περιοχής για επανασύστασης της Αστυνομικής Υπηρεσίας που λειτουργούσε στο Λάππα Αχαΐας .
Ως γνωστόν  η δύναμη της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Αχαΐας  σε έμψυχο υλικό είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με τις πραγματικές  ανάγκες .
Ο προγραμματισμός του Υπουργείου φέτος για την ενίσχυση της δύναμης της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Αχαΐας είναι απογοητευτικός .
Κατόπιν τούτου και με δεδομένη την αγωνία  , των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας  για το εν λόγω θέμα,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο κ.  Υπουργός 1) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα για τη ίδρυση Αστυνομικής Υπηρεσίας στο Λάππα Αχαΐας και την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος της Κάτω Αχαΐας ; 2) Να αναφέρει τα άμεσα μέτρα που θα  λάβει ώστε να γίνει πιο έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στη περιοχή . καθώς και για την  ενίσχυση και παγίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής;
---------------------------------------------------------------------------------------- 
Πλατεία Γεωργίου 11, Πάτρα, τ. κ 26221 Τηλ: 2610 273695, 2610 277274, Φαξ: 2610 240906
Μητροπόλεως 49, Αίγιο τ. κ. 25100 Τηλ: 26910 25707, 26910 25714
Σέκερη 1 Αθήνα τ.κ.10671 Τηλ: 2103675830,2103675630 Φαξ:2103675629

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.