Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πάνω από 5.000 οι υπογραφές για το θαλάσσιο μέτωπο

Εξαιρετικά επιτυχημένη, σε πείσμα του βροχερού καιρού, αλλά και της μετάδοσης των κρίσιμων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων των δύο “αιωνίων” στο μπάσκετ, ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη το βράδυ, στην αίθουσα του ΤΕΕ, στην Τριών Ναυάρχων, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για το θαλάσσιο μέτωπο. Κατά τη διάρκειά της, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η παλλαϊκή συγκέντρωση για τη διεκδίκηση της άμεσης απόδοσης του παραλιακού μετώπου στο Δήμο της Πάτρας και στους πολίτες της αχαϊκής πρωτεύουσας θα λάβει χώρα στο Μώλο, την Κυριακή 17 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μ.μ., με σύνθημα κάτι σαν το “δώστε μας πίσω τη θάλασσά μας”, ενώ όλοι οι παριστάμενοι δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να δοθεί ένα ηχηρότατο μήνυμα προς όποιους τυχόν παίζουν ύποπτα παιχνίδια, στην πλάτη της πόλης και των συμφερόντων της, αρνούμενοι να συμμορφωθούν στην εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και στις επιταγές του Πρωτοκόλλου που υπογράφτηκε με κάθε επισημότητα, στο Δημαρχείο της Πάτρας, στα τέλη του περασμένου έτους, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, τον τότε δήμαρχο Πατρέων, Ανδρ. Φούρα, καθώς και τη διοίκηση της ΟΛΠΑ Α.Ε.
Εντυπωσιακές οι παρουσίες
Από το προσκλητήριο δεν έλειψε σχεδόν κανείς, αφού στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκαν εκπρόσωποι πάνω από 50 φορέων. Ανάμεσά τους, το ΤΕΕ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Αχαΐας, η ΟΕΒΕΣΝΑ, εκπρόσωποι συλλόγων ποδηλατών, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, η ΟΙΚΙΠΑ, ο ΣΕΒ, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων, περίπου 30 εκπολιτιστικοί σύλλογοι, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, η Συνομοσπονδία Εκπολιτιστικών Συλλόγων, το αθλητικό σωματείο “Απόλλων”, εκπρόσωποι συλλόγων αιμοδοτών κ.ο.κ.
Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης πέρασε για να εκφράσει τη συμπαράστασή.........
 του ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, τον οποίο εκπροσώπησε η αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Λένα Καλεντζώτη. Μάλιστα, η τελευταία δήλωσε ότι ο Δήμος θέτει στη διάθεση της Πρωτοβουλίας τον όποιο μηχανισμό διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών διαμερισμάτων.
Στην ίδια αίθουσα βρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπ. Πολίτης, που εκπροσώπησε την παράταξη του Κ. Χριστόπουλου, ο γνωστός οικολόγος -με πολλούς αγώνες για τον Πατραϊκό στο ενεργητικό του- Βλ. Βελλόπουλος, ενώ και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρ. Τζουραμάνης έχει ήδη ενημερώσει, με γραπτή του ανακοίνωση, ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση της 17ης Απριλίου, στο Μώλο.
Στενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια
Απευθυνόμενοι προς το πλήθος των παρισταμένων, οι πρωτεργάτες της Πρωτοβουλίας, Δημ. Αϊβαλής, Δημ. Αλεξίου, Γ. Πανταζόπουλος, Χρ. Πατούχας και Ν. Τζανάκος, παρέθεσαν τα έως τώρα πεπραγμένα της, επισημαίνοντας ότι έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ οι 5.000 υπογραφές (μόνο από ένα σχολείο συγκεντρώθηκαν 250!). Πρόσθεσαν, ακόμη, ότι έχουν δεχτεί πολύ καλές κριτικές για το περίπτερο που έχουν στήσει στην πλ. Γεωργίου και όπου επίσης συγκεντρώνονται υπογραφές, ενώ τις επόμενες ημέρες θα διανείμουν φυλλάδια σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Σημειωτέον ότι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν στενές σχέσεις με το Διαδίκτυο μπορούν να υπογράφουν και ηλεκτρονικά, στο site www.patra-thalassiometopo.gr.
Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή με το Μητροπολίτη, που θεωρείται δεδομένο ότι θα θελήσει να ενισχύσει με το ειδικό του βάρος τη μεγάλη αυτή προσπάθεια της πόλης, αλλά και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα καλέσουν δε και όσους συλλόγους δεν έχουν έρθει ακόμη σε επαφή μαζί τους να το πράξουν, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.
Εκείνο στο οποίο στάθηκαν ιδιαίτερα οι ομιλητές ήταν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια, αφού οι εξελίξεις τρέχουν και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, υπό το άγχος της εξεύρεσης των περίφημων 50 δισ. ευρώ του Μνημονίου.
Σειρά παράλληλων εκδηλώσεων
Όσο για τη συγκέντρωση της 17ης Απρίλη, όλα προμηνύουν ότι θα είναι μία χωρίς προηγούμενο εκδήλωση, ελπίζεται και από πλευράς συμμετοχής των Πατρινών (που καλούνται να διατρανώσουν και με τη φυσική τους παρουσία την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν αυτό που αυτονόητα τους ανήκει, δηλαδή την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσά τους), αλλά σίγουρα και από πλευράς πρωτοτυπίας.
Και τούτο διότι γι' αυτή τη συνάντηση - συγκέντρωση - βόλτα στο Μώλο, στην οποία είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Πατρινοί, έχει υπάρξει συνεννόηση, ώστε κάθε σύλλογος να καλέσει ξεχωριστά τα μέλη και τους φίλους του, με... μαγνήτη μια σειρά από παράλληλες δραστηριότητες, που θα εκτυλίσσονται στο χώρο της συγκέντρωσης. Για παράδειγμα, οι εκπρόσωποι του Απόλλωνα ανήγγειλαν ότι θα στήσουν μπασκέτες, οι μηχανόβιοι θα κάνουν επιδείξεις, οι έμποροι θα παρουσιάσουν εκθέσεις τοπικών προϊόντων κ.ο.κ.
Κοινό μήνυμα όλων ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν, παρά μόνο αν δικαιωθεί το αίτημα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.