Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Και στέλεχος από την Αχαΐα μεταξύ των 14 οικονομικών επιθεωρητών‏

Και εμπλοκή στελέχους που υπηρετούσε στην Αχαΐα φέρεται να υπάρχει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του attacktv, στη “φάμπρικα” διαγραφής προστίμων και φόρων επιχειρήσεων, δήμων και κληροδοτημάτων, συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ, που φαίνεται πως είχαν στήσει κάποιοι οικονομικοί επιθεωρητές ανά την επικράτεια, υπόθεση που απασχόλησε προ ημερών έντονα -και εύλογα- τη δημοσιότητα.
Βλέπετε, δεν είναι και μικρό πράγμα να ασκείται τελικά ποινική δίωξη, από την αρμόδια εισαγγελέα του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας, σε βάρος των 14 από τους 18 οικονομικούς επιθεωρητές που είχαν κληθεί ως ύποπτοι.
Τα αδικήματα που τους βαραίνουν είναι αυτά της ψευδούς βεβαίωσης, από κοινού και κατά μόνας, καθώς και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, υπέστη τεράστια οικονομική ζημιά από τη δράση τους.
Η μέθοδος που ακολουθούσαν ήταν απλή και εξαιρετικά επωφελής για εκείνους σε βάρος των οποίων είχαν βεβαιωθεί τα πρόστιμα και οι φόροι (ανάμεσά τους και επιχειρηματίες δραστηριοποιούμενοι στην Αχαΐα), ενώ αντικείμενο δικαστικής έρευνας θα αποτελέσει, προφανώς, και το αν προσπόριζαν κάποιο οικονομικό όφελος (και ποιο) οι συγκεκριμένοι λειτουργοί του Δημοσίου, προκειμένου να διενεργήσουν τους παράνομους επανελέγχους, μέσω των οποίων “εξαφάνιζαν” ή -έστω- μείωναν δραστικά τα ποσά που υποχρεούνταν να καταβάλουν επιχειρήσεις, δήμοι και κληροδοτήματα.
Η υπόθεση αφορά την πενταετία 2003-2008, κατά την οποία φέρεται να έδρασαν, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι εμπλεκόμενοι.
Όσο για τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 14 επιθεωρητών (ανάμεσά τους και το στέλεχος από την Αχαΐα) διαβιβάζεται πλέον, για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, σε τακτικό ανακριτή.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.