Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Eισβολή διαδηλωτών στην Ευρωβουλή σε εκδήλωση για την ΕλλάδαΜετά το Παρίσι και το Βερολίνο οι αντιδράσεις στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα οι αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών του ΔΝΤ και της ΕΕ μεταφέρθηκαν στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μέλη της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην “Ελλάδα που Αντιστέκεται” Βρυξελλών» διέκοψαν την εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου από τη Μάχη του Μαραθώνα, την οποία διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρυσούλα Παλιαδέλη.
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων, εκτός από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, παρόντες ήταν ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Φιλελεύθερος ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Στην αίθουσα, βρισκόταν επίσης η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.
Οι διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης, ζήτησαν το λόγο και ανήρτησαν πανό.
«Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά». (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up), ανέγραφε το πανό στα αγγλικά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν επίσης στην ένταση που επικρατεί στην Κερατέα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της.
Η αναταραχή διήρκεσε λίγα λεπτά. Η εκδήλωση διακόπηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και συνεχίστηκε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.