Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΚΗΣ  ΠΑΤΡΩΝ
Τ.Κ. 26110  ΒΙ.ΠΕ. ΠΑΤΡΑΣ  ΤΗΛ:2610 647253, ΦΑΞ:2610 647248
Email: eukkpatras@gmail.com - Web:eukkpatras.007sites.com 
Αρ. πρωτ: 8
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑ

ΠΡΟΣ
Τον κ. Διευθυντή του Κ.Κ. Πάτρας
ΚΟΙΝ:
1)Υπουργείο Δικαιοσύνης - Διαφάνειας
& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Ειδικό Γραμματέα
Διεύθυνση Προσωπικού
2) Ο.Σ.Υ.Ε.
3) Πρωτοβάθμια Σωματεία
4)Μ.Μ.Ε.
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου: Ο κ. διευθυντής διαβεβαίωνε σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του σωματείου, πως η συνάντηση του με τους τμηματάρχες που είχε προηγηθεί ήταν ενημερωτική και δεν τέθηκε θέμα μετακίνησης συναδέλφου από τη φύλαξη στα γραφεία (1ο ψέμα). Από την πλευρά του το Δ.Σ. ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πως για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων απαιτείτε αναδιάρθρωση του προσωπικού με ορθολογική κατανομή στα τμήματα και ζητήθηκε από τον κ. διευθυντή να κατατεθεί από τους τμηματάρχες συγκεκριμένο πλάνο, με τις ανάγκες του κάθε τμήματος σε ανθρώπινο δυναμικό.
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου: O κ. διευθυντής σε ερώτηση του προέδρου του σωματείου αν του κατατέθηκαν προτάσεις από τους προϊσταμένους της γραμματείας και του οικονομικού, τον διαβεβαίωνε πως δεν του έγινε καμία πρόταση (2ο ψέμα), άρα δεν υφίσταται θέμα αποδυνάμωσης της φύλαξης (3ο ψέμα).
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου: Ο κ. διευθυντής ενημέρωσε τον κ. αρχιφύλακα πως συνεννοήθηκε με τον αρχιφυλακεύοντα προσωπικού κ. Τσούρα να μετακινηθεί κάποιος από τη φύλαξη στη γραμματεία (4ο ψέμα), ενώ στον κ. Τσούρα έλεγε, για το ίδιο θέμα, πως ενημέρωσε τον κ. αρχιφύλακα (5ο ψέμα).
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου: Ο κ. διευθυντής μετακινεί συνάδελφο από τη φύλαξη προς τη γραμματεία αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο τμήμα και θέτει εις γνώση του σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια και την τάξη στη φυλακή. (Το μόνο που θα θέλαμε να είναι ψέμα, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια.)

Τόσα παραμύθια σε τόσες λίγες μέρες δεν είχε γράψει ούτε ο Αίσωπος. Επειδή όμως τα παραμύθια είναι για μικρά παιδιά.
Φτάνει πιά!!! Αρκετά κ. Γιαχαλή!!!
Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε το φιλότιμό μας. Σταματήστε να θεωρείτε κορόιδα ορισμένους συνάδελφους που δείχνουν υπέρμετρη κατανόηση και για ορισμένους, να μας αραδιάζετε ένα κάρο ψέματα για να μη τους χαλάσετε χατίρι. Το φυλακτικό προσωπικό αναγκάζεται να κάνει διπλοβάρδιες τη νύχτα για να μπορέσουν να ξεχρεωθούν τα οφειλόμενα ΡΕΠΟ και οι άδειες προηγούμενων χρόνων. Είναι.....................
 ανεπίτρεπτο όταν το 2010 αποχώρησαν από την υπηρεσία 11 συνάδελφοι από τη φύλαξη και δεν ήρθε κανείς, να συνεχίζεται εσείς ο ίδιος την αφαίμαξη. Υπάρχουν παραδείγματα άλλων διευθυντών που όταν μεταφέρθηκαν στη φυλακή τους κατηγορούμενοι για τρομοκρατία ζήτησαν και πέτυχαν ενίσχυση της φύλαξης. Εσείς εν’ αντιθέσει, την αδυναμία σας να επιβάλλεται σε ορισμένους να κάνουν το αυτονόητο, (δηλ. να δουλέψουν) τη μεταφέρετε στη φύλαξη. Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να μην προλαβαίνουν να σηκώσουν κεφάλι από το φόρτο εργασίας και σε ορισμένους να έχετε αναθέσει ένα αντικείμενο εργασίας, διάρκειας μιας ώρας ημερησίως, κάποιοι άλλοι δε, να είναι άνευ αντικειμένου. Ήδη τη στιγμή που προβλέπονται συνολικά 27 οργανικές θέσεις διοικητικών εσείς απασχολείται στα γραφεία 31 άτομα, εκ των οποίων 13 ΔΕ φύλαξης. Αντίθετα από τις 160 οργανικές της φύλαξης είναι καλυμμένες 138, αλλά στη φύλαξη απασχολούνται 100 άτομα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η έρευνα, το συνεργείο και άλλες παρόμοιες θέσεις κατ’ εσάς είναι άνευ σημασίας και δεν χρειάζονται ενίσχυση.
Τέλος η ανοχή μας. Για οτιδήποτε συμβεί σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο ως ηθικό και φυσικό αυτουργό. Η θέση σας προϋποθέτει να έχετε κύρος, αξιοπιστία, δυναμική και ισονομία.. Όχι τα μισά καλά παιδιά και τα άλλα μισά …….. τη μάνα τους. Έχετε στρέψει το μισό προσωπικό εναντίον των άλλων μισών και όλα τα τμήματα εναντίον σας, με τις πρακτικές σας και τα ψέματά σας. Αν οφείλεται σε κάποιους δανεικά, πάψτε να τα φορτώνεται στις πλάτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.