Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Πλημμύρισε το Λονδίνο από διαδηλωτές κατά των μέτρων λιτότητας...

- 'Ηταν κατά τους διοργανωτές η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών
- Εσπασαν βιτρίνες τραπεζών πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών
- Δείτε φωτο και βίντεο

Στους δρόμους του Λονδίνου κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδηλώνοντας κατά των μέτρων λιτότητας στη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων.
«Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι. Ο Λιν Κακλάσκι σημείωσε ότι «υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και 
χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι».
Και το συνδικάτο TUC ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνάει τις προσδοκίες του, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 μετέχοντες.
Τα συνδικάτα διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που γίνεται στο Λονδίνο μετά από αυτές κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003.Στο κέντρο του Λονδίνου αναπτύχθηκαν επίσης περίπου 4.500 αστυνομικοί.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.