Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Στο δρόμο σήμερα καθηγητές, φοιτητές και μαθητές στη Πάτρα

Δύο εκπαιδευτικά συλλαλητήρια και μία διαμαρτυρία δασκάλων και καθηγητών έξω από το υπό συγχώνευση 12ο Δημοτικό σχολείο χρωμάτισαν τη σημερινή πανελλαδική απεργία ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στην Πάτρα.
Στις 10:30 το πρωί, δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Παπανδρέου από όπου και μετέβησαν στο παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο που τελεί υπό συγχώνευση, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση που, όπως τονίζουν, «διαλύει το δημόσιο σχολείο».
Τη σκυτάλη πήραν στις 12:00 το μεσημέρι μαθητές, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Στη συγκέντρωση, που καλούσαν η Γραμματεία Πάτρας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, τον τόνο έδωσαν τα μαθητικά μπλοκ με τη ζωντάνια και τα συνθήματά τους ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Τέλος, την ίδια ώρα, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συγκέντρωση από φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον λεγόμενο «Καλλικράτη»» της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπονται συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και ΑΤΕΙ, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες αγωνιστικές αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.