Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ‏

Την ανάγκη να ενισχυθεί η παραγωγική δραστηριότητα της ΕΒΟ Αιγίου, μέσα από το Τριετές Πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παράλληλα να διατηρηθεί με κάθε τρόπο ο δημόσιος χαρακτήρας της βιομηχανίας επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Νίκο Κόκλα και τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Τσερεντζούλια.

Ο κ. Κατσιφάρας, στη διάρκεια μιάμισης ώρας συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αιγίου ενημερώθηκε για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής, με κυρίαρχο αυτό της υψηλής ανεργίας. Όπως τονίστηκε, η κατάσταση στην Αιγιάλεια σήμερα είναι απελπιστική εξαιτίας της αποβιομηχάνισης, της αναστολής λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων, των συνεπειών από τον σεισμό και τις φωτιές αλλά και της ύφεσης στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Ειδικότερα για την ΕΒΟ αναφέρθηκε ότι στο προσωπικό δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου ενώ επικρατεί σύγχυση και αγωνία για την τύχη του................
 Εργοστασίου το οποίο, να σημειωθεί, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα για την παραγωγή φορητού αμυντικού εξοπλισμού.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «θέση της περιφερειακής αρχής είναι η με κάθε τρόπο διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΒΟ και παράλληλα η ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας του Εργοστασίου ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του. Η ΕΒΟ είναι σημαντικός πυλώνας στήριξης της οικονομίας όλης της Αιγιάλειας» και πρόσθεσε ότι άμεσα θα παρέμβει στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη ώστε να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα.

Για το θέμα της ανεργίας ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι αποτελεί σήμερα τεράστιο πρόβλημα για την περιοχή αλλά και για όλη την Δυτική Ελλάδα, ως απόρροια ενός παραγωγικού μοντέλου που χρεοκόπησε. «Η αιρετή Περιφέρεια έχει αναλάβει ήδη μια δέσμη πρωτοβουλιών ώστε να ανασυγκροτήσουμε το παραγωγικό μοντέλο στην Περιφέρεια και να επανεκκινήσουμε την ανάπτυξη, στηρίζοντας την πραγματική οικονομία και αξιοποιώντας κάθε μέσο που έχουμε στα χέρια μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης Απασχόλησης και την Κοινωνική Οικονομία, δράσεις που θα τονώσουν την απασχόληση και με στοχευμένες ενέργειες θα συντείνουν στη μείωση της ανεργίας. 

Οι κ.κ. Κόκλας και Τσερεντζούλιας έθεσαν, επίσης, στον Περιφερειάρχη το ζήτημα της αναστολής του κατασκευαστικού προγράμματος Εργατικών Κατοικιών. Σε αυτό ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι έτοιμο να επανεκκινήσει το κατασκευαστικό πρόγραμμα Εργατικών Κατοικιών, με προτεραιότητα στη Δυτική Ελλάδα, όπως άλλωστε είχε τονίσει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Επιπλέον, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία στην Αιγιάλεια (και ζητήθηκε εντατικοποίηση των ελέγχων), στην καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους σεισμόπληκτους ενώ ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει ώστε να λειτουργήσει ξανά το Γραφείο Συνταξιοδοτήσεων του ΙΚΑ στο Αίγιο καθώς σήμερα σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.