Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Απάντηση Παπουτσή στον Μ. Μπεκίρη για την παράνομη μετανάστευση στο λιμάνι τα Πάτρας

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ Ο κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ   ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, για το φλέγον θέμα  αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης στο λιμάνι τα Πάτρας. Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι αντιμετωπίζονται με επιτυχία οι απόπειρες εισόδου των μεταναστών εντός του λιμανιού καθώς επίσης και οι συμπλοκές των λαθρομεταναστών  από την ΕΛ.ΑΣ.
Ο Αχαιός πολιτικός τονίζει ότι, «δυστυχώς για  μία ακόμη φορά, ο αρμόδιος Υπουργός για  θέματα  αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης που ταλανίζει εδώ και χρόνια την Αχαϊκή πρωτεύουσα,   είναι ανημέρωτος και  αυτός  και οι  συνεργάτες του. Ισχυρίζεται ότι αποτρέπεται η είσοδος των μεταναστών στη λιμενική ζώνη την στιγμή που είναι γεμάτη από αυτούς.  Ο κ. Παπουτσής, συνεχίζει ο  κ. Μπεκίρης, αισθάνεται ικανοποιημένος για το ότι δεν γίνονται συμπλοκές  εντός της λιμενικής ζώνης αλλά  στις παρακείμενες οδούς και έξω από την περίφρακτη ζώνη του λιμανιού. Ο κ. Υπουργός  και οι συνεργάτες του παραβλέπουν τις «μάχες»και τα μαχαιρώματα, μεταξύ των αλλοδαπών για την διεκδίκηση καλύτερων θέσεων για ευκολότερη πρόσβαση στο χώρο της λιμενικής ζώνης. καθώς και τα επεισόδια  για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.»
    Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:
1.     Παράνομοι     μετανάστες    Αφγανικής    και     Βορειοαφρικανικής     κυρίως υπηκοότητας, συγκεντρώνονται καθημερινά τόσο πέριξ της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Πάτρας, όσο και των παρακείμενων ζωνών, εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, με στόχο την παράνομη έξοδο από τη χώρα, δια μέσου του λιμένα της Πάτρας.
Οι απόπειρες εισόδου εντός του λιμένα αποτρέπονται και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί εντός αυτού κάποιου είδους συμπλοκή. Οι όποιες συμπλοκές στις παρακείμενες οδούς έξω από την περίφρακτη ζώνη του λιμένα αντιμετωπίζονται με την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ
2.   Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση  Αχαΐας, λαμβάνει  όλα  τα ενδεικνυόμενα μέτρα τάξης,  με έμφαση στην αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών εντός του λιμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.