Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Aθλιότητα...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη


Στη προσπάθειά τους να επι-κοινωνήσουν τις δραστηριότητες της κ. Μπακογιάννη στο διαδίκτυο, κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες από συνάντηση που είχε με παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο Down. Στο όνομα της επικοινωνιακής προώθeσes, πάγωσαν τις στιγμές και τις ανήρτησαν στην επίσημη σελίδα φίλων της κ. Μπακογιάννη στο facebook (http://www.facebook.com/album.php?aid=338305&id=23182996671), για χάριν της ενίσχυσης του κοινωνικού προφίλ της Προέδρου της ΔΥΣΗ. (Και φυσικά το έκαναν, δίχως να αλλοιώσουν τα πρόσωπα όπως τα βλέπετε τώρα). Ο σκοπός, όμως, δεν αγιάζει πάντα τα μέσα, έστω κι αν αυτά χαρακτηρίζονται ως "νέα", ειδικά όταν συντελείται ένα ξεπούλημα της αρρώστιας για λίγα περισσότερα views και likes.
Mε την επισήμανση αυτή δεν επιδιώκω να επιρρίψω ευθύνες στους διαχειριστές των νέων μέσων της πρώην υπουργού, καθώς πιστεύω ότι η αθλιότητα ξεκινά τη στιγμή που η ίδια στέκεται και ποζάρει στο φωτογράφο και δυστυχώς δεν είναι είναι η μόνη που το πράττει. Πολλοί πολιτευτάδες το συνηθίζουν (και το διαφημίζουν είτε διαδικτυακά, είτε σε προεκλογικά φυλλάδιά τους) και ξεχνούν -επιλεκτικά- ότι πολλά πράγματα "γίνονται αλλά δεν λέγονται". Το σημειώνω, απλά, ως ακόμα μία ένδειξη της αξιακής κρίσης της πολιτικής...

Υ.Γ. Σημείο των καιρών: το "αξιακός" δεν αναγνωρίζεται από τον όποιο ηλεκτρονικό ορθογράφο..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.